Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Συνελήφθη Ελληναράς διακινητής προσφύγων: τους έκρυβε σκεπασμένους με ελληνική σημαία!

Συνελήφθη «μπατριώτης» διακινητής προσφύγων
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Απ' τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου η ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον «O πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», βρίσκει την απόλυτη δικαίωσή της, είναι η είδηση που μας γνωστοποιεί ιστοσελίδα της Λέσβου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που τιτλοφορείτε "Συνελήφθη «μπατριώτης» διακινητής προσφύγων" ένας 42χρονος από την Χίο -κατά "περίεργο" τρόπο σε τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία αποφεύγει να δίνει τα ονόματα των δραστών- είχε βρει τον τρόπο να λύσει το βιοποριστικό του, εμπορευόμενος κατατρεγμένους ανθρώπους.

Οπως αναφέρει, λοιπόν η είδηση, ο τύπος, στοίβαξε στο αυτοκίνητο του -περιγράφατε σαν "όχημα κλειστού τύπου", μάλλον βαν θα ήταν- δέκα μετανάστες, επιμελώς κρυμμένους κάτω από την ελληνική σημαία, με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά τους με το πλοίο της γραμμής από την Χίο στο Πειραιά.

Συμπληρωματικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για άσυλο, ενώ δεν είχαν τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Την "πατριωτική του πράξη" ο διακινητής ανθρωπίνων ψυχών την είχε κοστολογήσει 5.000 ευρώ, ποσό που είχε ήδη λάβει από τους μετανάστες.
Για κακή του τύχη κάποιος τον κάρφωσε, πιθανόν "συνάδελφός" του, με αποτέλεσμα, "κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής", ο 42χρονος να συλληφθεί, ενώ κατασχέθηκαν τα χρήματα που είχε πάρει από τους μετανάστες ως "ανταμοιβή", της "πατριωτικής" δραστηριότητάς του.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες ότι κατά την σύλληψή του, ο "μπατριώτης" αναφώνησε "η Μακεδονία είναι Ελληνική" και στην συνέχεια έψαλε τον εθνικό ύμνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου