Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

3o Τάγμα Εκπαίδευσης Μαγείρων: Η Καταστολή δεν είναι μόνο στα Εξάρχεια-στέλεχος αφαιρεί τα κινητά φαντάρων και τους υποχρεώνει να αγοράζουν από τη μονάδα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Έλεος πια με αυτή τη γυναίκα στέλεχος στο Γύθειο.
Παίρνει τα κινητά από τους φαντάρους και τους βάζει να αγοράσουν καινούρια που κάνουν 22 ευρώ.
Ρωτάει κανέναν αν έχει τα χρήματα αυτά για τέτοιον ηλίθιο λόγο;
Γιατί γίνονται όλα αυτά;
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Φυσικά στο Γύθειο δεν υπάρχουν κρίσιμες εγκαταστάσεις.
Μάγειρες εκπαιδεύονται.
Γιατί όμως αρπάζουν τα κινητά των φαντάρων.

Γιατί φοβούνται μήπως οι φαντάροι καταγράψουν την αθλιότητα που επικρατεί στις μονάδες και την ακόμη πιο άθλια και επιθετική συμπεριφορά των στελεχών.
Για να μην υπάρχουν αποδείξεις μας αρπάζουν τα κινητά με κάμερα!

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Αυτό είναι το πραγματικό συναίσθημα των αυθαιρετούντων αξιωματικών και των διοικητών για τα κινητά. Βλέπεις η τεχνολογία δίνει πια τη δυνατότητα στους φαντάρους να καταγράφουν τις αυθαιρεσίες τους, τα καψόνια, τις βωμολοχίες και τα εθνικιστικά τραγούδια.



Τα στεγανά του Στρατού, που ορθώνονται για να κρυφτούν οι παρανομίες του, καταρρέουν. Ολοένα περισσότεροι στρατιώτες καταγράφουν κάθε ενέργεια που θίγει την αξιοπρέπεια τους και θέτει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.



Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αυθαιρεσιών που βρήκαν το δρόμο της δημοσιότητας, ανέβηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες, αποκάλυψαν ακρότητες του Παραλόγου της Θητείας, έφεραν σε δύσκολη θέση αξιωματικούς και απείλησαν καριέρες. Απλώς να θυμηθούμε τις φωτογραφίες από κάμερα κινητού τηλεφώνου που κατέγραψαν τις κάμερες παρακολούθησης που είχαν μπει σε θαλάμους οπλιτών και τι ακολούθησε της δημοσιοποίησης τους: αυστηρές συστάσεις, άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων καμερών και ειδική διαταγή του ΓΕΣ, με αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση των καμερών.


Για όλους αυτούς τους λόγους οι αξιωματικοί και οι διοικητές τρέμουν τα κινητά, ιδιαίτερα τα κινητά με κάμερα. Με πρόφαση την Ασφάλεια των Στρατοπέδων και τη διαφύλαξη των Στρατιωτικών Μυστικών της χώρας, συγκεκριμένη διαταγή του Αντιστράτηγου Δ.Γράψα, τα απαγόρεψε.

Επειδή δεχόμαστε καταγγελίες φαντάρων από τα Κέντρα Εκπαίδευσης και τις μονάδες, που κάνουν λόγο για απαγόρευση όλων των κινητών, που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση τους από τους στρατιώτες, τους ενημερώνουμε τα εξής.

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα των στρατιωτών, παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ θέτει σε κίνδυνο συσκευές που τους ανήκουν προσωπικά.
Είναι άλλο πράγμα η απαγόρευση της χρήσης και άλλο πράγμα η αφαίρεση των κινητών από τους διοικητές με πρόσχημα την Ασφάλεια του στρατού.
Καλούμε τους φαντάρους να βγαίνουν παραπονούμενοι, να απαιτούν την επιστροφή των κινητών τους και να μας δηλώνουν έγκαιρα κάθε αυθαιρεσία.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ (αναδημοσιεύουμε τα σχετικά δημοσιεύματα του 2007)

«Την κατοχή και χρήση τηλεφώνων με φωτογραφική μηχανή και δυνατότητα βιντεοσκόπησης απαγορεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους στρατευμένους, το μόνιμο προσωπικό και τους μόνιμους υπαλλήλους. Τα κινητά με κάμερα και βίντεο απαγορεύονται με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του ΓΕΣ».

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Μόνο κινητά τηλέφωνα παλαιάς τεχνολογίας (χωρίς κάμερες) επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί τους Στρατού Ξηράς και πολιτικοί υπάλληλοι, και αυτό μόνο εκτός υπηρεσίας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των στρατοπέδων.
2. Η διαταγή αφορά μόνο τον Στρατό Ξηράς, αφού τα προνόμια των στρατευμένων-μονίμων (συχνότατα βύσματα των Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) παραμένουν ακέραια.
3. Σε κανένα σημείο η διαταγή δεν κάνει λόγο για αφαίρεση των κινητών τηλεφώνων, πολύ περισσότερο αυτών χωρίς κάμερα.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να πάρει άμεσα μέτρα ενάντια στους διοικητές και αξιωματικούς που αυθαιρετούν.

Ο βραχνάς της υποχρεωτικής θητείας επιβαρύνει τους φαντάρους πολλαπλά. Όχι μόνο τους αποκόπτει βίαια από την προηγούμενη εκπαιδευτική-εργασιακή-κοινωνική τους ζωή, αλλά τους μεταφέρει σε ένα βίαιο, στρατιωτικοποιημένο, αυταρχικό περιβάλλον.

Η ανάγκη επικοινωνίας των φαντάρων είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Διέξοδος για τους στρατευμένους είναι το κινητό, φορτώνοντας βεβαίως οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το βαρύ οικονομικό κόστος, που επιφέρει όμως ο Στρατωνισμός.

Άμεση διέξοδος σε αυτή την κατάσταση είναι:

• Ο περιορισμός του χρόνου παραμονής στα Κέντρα Εκπαίδευσης.
• Ο σεβασμός του Ελεύθερου χρόνου των φαντάρων και η παροχή μέσων ψυχαγωγίας και άθλησης.
• Η αύξηση των αδειών-εξόδων στους φαντάρους και ο περιορισμός των υπηρεσιών.
• Η παροχή δωρεάν δυνατότητας επικοινωνίας στους φαντάρους και το κόστος να αναλάβει ο στρατός.
• Να σταματήσει το καθεστώς απαγόρευσης εξόδου από τα στρατόπεδα έως την ορκωμοσία των φαντάρων. Να δίνονται καθημερινά έξοδοι και όχι να αποκτηνώνονται οι φαντάροι με τις ατελείωτες προσχηματικές καθαριότητες χωρίς καθαριστικά και τις πρόβες της παρέλασης. Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή με δικαίωμα στην επικοινωνία-ενημέρωση-γνώση του κοινωνικού γίγνεσθαι σε κάθε στιγμή της θητείας του.
• Να μπει φραγμός στο Μιλιταρισμό και να καταργηθεί το καθεστώς στρατιωτικοποίησης της νεολαίας. Κανείς δε δέχεται, δε νομιμοποιεί τον Στρατό να «σπάει τον τσαμπουκά των νέων ανθρώπων».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΣΤΟΛΑ ΖΟΜΠΙ
Απαιτούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου