Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η Αριστερά πρέπει να πει ΟΧΙ στις Πολεμικές Δαπάνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ: γιατί πρέπει να πάμε μαζί στο Αντιπολεμικό Κίνημα;


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ: 
γιατί πρέπει να πάμε μαζί στο Αντιπολεμικό Κίνημα;
 Πόλεμος και Καταστολή, Ελληνικός Στρατός, ΝΑΤΟ, Πολεμικές Βιομηχανίες έχουν Εισβάλει στις Σχολές. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο, επιδιώκει τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος.
Όπως, λοιπόν, σε όλα τα σύγχρονα πολεμικά δόγματα των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών έτσι και στο ελληνικό δόγμα στρατού ξηράς που εκδόθηκε το 2014 -ως θεωρία πολέμου του ελληνικού κράτους- το κλασικό στρατιωτικό δίπολο επίθεση/άμυνα έχει αντικατασταθεί από το πρόταγμα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Στο ελληνικό δόγμα του 2014, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τη σύνδεση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το στρατό για την ανάπτυξη της έρευνας και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η επερχόμενη ίδρυση του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, κατά το 2020, βασικός στόχος του οποίου θα είναι η υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Όμως η πρόσδεση των Πανεπιστημίων με τον Πόλεμο υπάρχει εδώ και χρόνια. Τα ΑΕΙ λαμβάνουν ενεργά μέρος στον Πόλεμο της Ευρώπης Φρούριο κατά Προσφύγων-Μεταναστών (ευρωπαϊκά προγράμματα αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, project για Στρατόπεδα Συγκέντρωσης). Παράγουν θεωρία για τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, προπαγανδίζουν τις ΑΟΖ και τη διεκδίκηση ενεργειακών κοιτασμάτων, εμπλέκονται οργανικά με τις πετρελαϊκές εταιρείες που εμφανίζονται ως χορηγοί!  Διδάσκουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», αυτό το μανδύα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιβολή σκληρών μέτρων κρατικής τρομοκρατίας στο εσωτερικό. Συμβάλλουν στην παραγωγή εξοπλισμών καταπολέμησης των Ασύμμετρων Απειλών που προβλέπουν τα δόγματα άμυνας ασφάλειας, στοχοποιώντας τον εσωτερικό εχθρό. Πρόσφατα ο Υπουργός Αμύνης Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι σύντομα το Ελληνικό κράτος θα αποκτήσει το δικό του μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς το υπουργείο εξετάζει ήδη σχέδια πρωτοτύπων που έχουν καταθέσει τρία ελληνικά πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών). «Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες να χρηματοδοτήσουν τα UAV, τόνισε!
Το Πανεπιστήμιο επιχείρηση θα έχει τους manager καθηγητές και τους δωρεάν εργαζόμενους φοιτητές που θα ελπίζουν σε ακαδημαϊκή-επαγγελματική καριέρα παράγοντας όπλα, κέρδη για εταιρείες. Διαμορφώνει υλικούς όρους για την «εθνική ενότητα» που απαιτεί η επιθετικότητα και η επεκτατικότητα του Μεγαλοϊδεατισμού του αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάνει συνένοχούς-συμμέτοχους τους φοιτητές και την νεολαία στην Ελλάδα Χωροφύλακα σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική (τα uav θα αστυνομεύουν το Αιγαίο-Έβρο, συμπληρώνοντας το δολοφονικό έργο του Λιμενικού που βουλιάζει-πυροβολεί βάρκες προσφύγων και τον Στρατό που συλλαμβάνει, ληστεύει, βασανίζει, Επαναπροωθεί).
Στο τέλος όμως μας επιφυλάσσουν ρόλο Αναλώσιμου στους βρώμικους πολέμους τους.  Καλωσορίζοντας το διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ.Καβόλι, ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος δηλώνει: "Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε"Θα πολεμήσουμε ξανά… Το ελληνικό κράτος μπαίνει στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡωσίαςΠρωταγωνιστεί στο πόλεμο κατά των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη Φρούριο είναι απαραίτητη προϋπόθεση  των επεμβάσεων τους. Χτίζει Στρατηγική Συμμαχία με τις ΗΠΑ μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε τεράστια βάση θανάτου. Άξονες Πολέμου με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ όχι μόνο για να σταθεί αποτελεσματικά στον ανταγωνισμό του με την Τουρκία. Συμμετέχει σε πολέμους –Λιβύη, Λίβανο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή διεκδικώντας μερίδιο στη λεία του Πολέμου, γίνεται βατήρας για να εξαπολυθούν οι νέες βάρβαρες επεμβάσεις Ισραήλ-ΗΠΑ-Συμμαχιών Προθύμων.
Πρέπει να υπάρξει μια αγωνιστική Αντιπολεμική συνέχεια στους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, στρατιώτες. Για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. Έξω ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες από τα Πανεπιστήμια. ΟΧΙ σε ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    
τηλ επικ 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου