Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Στο Βερολίνο μοιράζουν τα κομμάτια της Λιβύης, ορθώνουν τείχη για τους Πρόσφυγες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοιμάστε καλά Ευρώπη ...

Στο Βερολίνο μοιράζουν τα κομμάτια της Λιβύης, ορθώνουν τείχη για τους Πρόσφυγες
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Μας λένε:
Η Διάσκεψη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, αποσκοπεί στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης! Στόχος της διαδικασίας είναι, με μια ομάδα κρατών και διεθνών οργανισμών να υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για μια κυρίαρχη Λιβύη καθώς και για τον κατευνασμό στο εσωτερικό της χώρας.
Ποιοι συμμετέχουν;
Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει ακόμη ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.
Στην πραγματικότητα στην Λιβύη διεξάγεται ένας ατέρμονος Εμφύλιος πόλεμος μεταξύ ομοσπονδιών αλληλοσπαρασσόμενων  και συγκρουόμενων συμμοριών που ενώνονται με δέλεαρ την εξουσία και την αρπαγή του πλούτου από τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Στην πραγματικότητα στην Λιβύη διεξάγεται ένας πόλεμος δια Αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Ελλάδας και Αραβικών χωρών  με επίδικο τον έλεγχο της χώρας, την διείσδυση στην Αφρική, την εξασφάλιση του μεριδίου του λέοντος για την TOTAL, ENI, BP…. Αποδεικνύεται ξανά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι «η Ευρώπη των λαών, της συνεννόησης και της συνεργασίας», αλλά μια καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του πολέμου, που διχάζεται από τις αντιθέσεις των αστικών κρατών-μελών της: δεν λαμβάνει πρωτοβουλία η ΕΕ αλλά η Γερμανία που διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο, ενώ Γαλλία και Ιταλία συγκρούονται εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των πετρελαϊκών τους εταιρειών.
Στην πραγματικότητα η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν έχει καμιά σχέση με την Ειρήνη. Οι χώρες που συμμετέχουν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στους βάρβαρους βομβαρδισμούς που το 2011, όταν με πρόσχημα την απαλλαγή της χώρας από το αυταρχικό καθεστώς Καντάφι, διέλυσαν την χώρα και μοίρασαν τα κοιτάσματα που στιγμή δεν έπαψαν να τα εκμεταλλεύονται. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι που έσπασαν το εμπάργκο όπλο και  εξόπλισαν, χρηματοδότησαν, στήριξαν πολιτικά τις πολιτοφυλακές των καθαρμάτων που πρωταγωνιστούν σε κάθε βαρβαρότητα. Αυτές έστειλαν τους ιδιωτικούς τους στρατούς αλλά όχι μόνο: Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία έχουν κατηγορηθεί ότι συμμετέχουν στον εμφύλιο με παρατηρητές και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.
Παράμετρος των εξελίξεων στην Λιβύη είναι ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τις θαλάσσιες ζώνες και τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.  Από τη μια μεριά έχουμε την Τουρκία του Ερντογάν που υπογράφει τις συμφωνίες με την κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, ενώ το ελληνικό κράτος που συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη εκμεταλλεύτηκε τη διάλυση της χώρας για να ψηφίσει τον Νόμο 4001/2011 ορίζοντας τα απώτερα όρια της υφαλοκρηπίδας του και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του, προκειμένου να μοιράσει μονομερώς τα ενεργειακά κοιτάσματα μεταξύ Κρήτης-Λιβύης και να τα μοιράσει σε TOTAL, EXXON-MOBIL, ΕΛ.ΠΕ!  
ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;
Ο πόλεμος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τις καλές σχέσεις Ευρώπης-Καντάφι, όταν με βάση την αντιμετώπιση των προσφύγων από ένα καθεστώς που χρησιμοποιούσε τις πιο βάρβαρες και δολοφονικές μεθόδους απέναντι τους, διαδέχτηκε η συνεργασία της ΕΕ με τα καθάρματα τους πολεμάρχους. Αυτοί χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται από την ΕΕ (ιδιαίτερος ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ στην εκπαίδευση του Λιμενικού της Λιβύης) προκειμένου να σταματούν τους απελπισμένους που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η αδίστακτη εκμετάλλευση τους από τις πολυεθνικές που τους βυθίζουν στην πείνα και απελπισία:  με κολαστήρια που η ζωή δεν έχει καμιά αξία, με βασανιστήρια, βιασμούς, εξευτελισμούς, αλλά και με τους στόλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ορθώνονται τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο.
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ-ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ-ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Καθημερινά, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και η αστική Αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ 25 οδύρονται για την «εθνική αποτυχία» να συμμετάσχει το ελληνικό κράτος στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Απαιτούν να τοποθετηθούμε με βάση το «εθνικό αφήγημα»  της τουρκικής επιθετικότητας, της «καημένης Ελλάς που περιφρονούν οι δυνατοί αυτού του κόσμου…» 
Και διατάζουν «εθνική ενότητα» για να πάρουν όπλα αξίας ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ, να προχωρήσουν σε προσλήψεις χιλιάδων μισθοφόρων, ενώ μας Απειλούν με Διακρατική σύγκρουση, να μας μετατρέψουν σε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, για τα συμφέροντα της Total, EXXON-MOBIL, των Λάτση-Βαρδινογιάννη.     
Εμείς απαιτούμε να αποχωρήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και των κρατών της περιοχής 
δεν τα ξεπλένει κανένα εθνικό συμφέρον. 
Είναι εγκλήματα που επιβάλλουν τα συμφέροντα των εταιρειών! 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι Πυρηνικά όπλα στον Άραξο.
Είμαστε ενάντια Πολεμική Συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ και στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου-Ισραήλ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου