Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΕ αποκαλύπτει το πραγματικό απάνθρωπο και Ακροδεξιό πρόσωπο της στους Πρόσφυγες

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, με τίτλο Ευρώπη-φρούριο σχεδιάζει η Γερμανία για το «νέο Δουβλίνο» 

Στο άρθρο περιγράφεται σκλήρυνση της Γερμανίας στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, όπως δείχνει η πρότασή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα συζητηθεί παράλληλα με τις προτάσεις των υπολοίπων κρατών-μελών εντός του Μαρτίου. 
Πρόκειται για μια πρόταση που οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του Κανονισμού του Δουβλίνου. 
Η βασική αρχή της γερμανικής πρότασης είναι εν μέρει γνωστή και εν μέρει μυστική. Εκείνο που έχει γνωστοποιηθεί μέσω επιλεκτικών διαρροών πληροφοριών από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αφορά τη μεταβολή του ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής ασύλου. 
Σήμερα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, η διαδικασία αρχίζει και ολοκληρώνεται στις χώρες υποδοχής. 
Εάν όμως υιοθετηθεί η γερμανική πρόταση, η διαδικασία θα εκκινεί στις χώρες υποδοχής, αλλά θα ολοκληρώνεται στις χώρες προορισμού. 
Στις χώρες υποδοχής θα αποφασίζεται με διαδικασίες fast track ποιοι από τους εισερχόμενους δικαιούνται προστασίας και ασύλου, σύμφωνα με νέα, ενιαία και αυστηρά ευρωπαϊκά κριτήρια. 
Οσοι δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα προωθούνται αμέσως –με ευθύνη ενός ενισχυμένου με νέο εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό Frontex– στις χώρες από τις οποίες ξεκίνησαν. 
Οσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα προωθούνται αμέσως στις χώρες προορισμού με βάση την ποσόστωση κάθε χώρας στην υποδοχή προσφύγων, η οποία θα έχει αποφασιστεί από κοινού. 
Εκείνο που δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι η βούληση των Γερμανών για την επιβολή «σκληρής πόρτας», δηλαδή αυστηρότερων κριτηρίων για την παροχή ασύλου. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να ορθώσει έναν ανθεκτικό κυματοθραύστη απέναντι στα κύματα μετανάστευσης. 
Η Συρία για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. 
Η ένταση των συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και των Συριακών δυνάμεων του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ, Ρωσία, Τουρκίας, ΗΠΑ και Κούρδων προκαλεί νέα ποτάμια προσφυγικής δυστυχίας 700.000 ανθρώπων. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα όχι μόνο διάκειται θετικά απέναντι στη γερμανική πρόταση. 
Αλλά το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι η διαδικασία μετάβασης στο νέο σύστημα θα πρέπει να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατόν. 
Την ίδια περίοδο η ΕΕ αποκαλύπτει το πραγματικό απάνθρωπο και Ακροδεξιό πρόσωπο της. 
Όχι μόνο σε Ουγγαρία, Πολωνία και Αυστρία. 
Η παραίτηση της Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρεμπαουερ από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών σηματοδοτεί την αδυναμία των μετριοπαθών να ελέγξουν το κόμμα και να ενορχηστρώσουν κατά τη θέλησή τους τη διαδοχή της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. 
Η διεύρυνσης της επιρροής των ακροδεξιών στο γερμανικό εκλογικό σώμα ενισχύει τα επιχειρήματα των στελεχών του CDU, που επιμένουν για «δεξιά στροφή». 
Η Ευρώπη θα φθάσει στην υιοθέτηση ενός μοντέλου πολύ κοντά στην Ευρώπη-φρούριο, αν και για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να επιλεγούν τέτοιου είδους εκφράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου