Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Χρυσή Αυγή δίκη: Έτσι δρούσε η οργάνωση - Ομολογία σοκ

Όταν η ίδια η Χρυσή Αυγή και ο Μιχαλολιάκος παραδέχεται δημόσια ότι πλήρωνε υποστηρικτές και τις επιχειρήσεις τους από τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης και πως έχει άμεσες σχέσεις με την ΕΥΠ κι άλλες μυστικές υπηρεσίες, καθώς και με πολλούς ασφαλίτες
Χρυσή Αυγή δίκη: 

Έτσι δρούσε η οργάνωση - Ομολογία σοκ
Χρυσή Αυγή δίκη: Μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης καταδεικνύει περίτρανα τον τρόπο δράσης της.
Χρυσή Αυγή δίκη: Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών, η είδηση δεν βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου αλλά από τον ίδιο τον ιστότοπο της ναζιστικής οργάνωσης καθώς το μεσημέρι της Κυριακής αναρτήθηκε κείμενο που φέρει τον τίτλο «Κάποιοι φίλοι της Χρυσής Αυγής που είναι στην πραγματικότητα εχθροί της».

Η ανάρτηση αν και ανυπόγραφη, προφανώς εκφράζει τον υπεύθυνο του ιστότοπου που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο. Το περιεχόμενο αυτού του κειμένου όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι εξόχως αποκαλυπτικό για τον τρόπο της δράσης της Χρυσής Αυγής, που δικάζεται επί πέντε χρόνια με την κατηγορία ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ούτε λίγο ούτε πολύ, το κείμενο καταγγέλλει κάποιους επιτήδειους οι οποίοι -όπως λέει- όχι απλά έβγαλαν το ψωμί τους αλλά παντεσπάνι, κάνοντας μεροκάματο για να εμφανίζονται σαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο εξηγεί: «Μάλιστα όταν υπήρχαν ακόμα λίγα χρήματα από την κρατική επιδότηση που γρήγορα κόπηκε, είχαμε δώσει σε αυτούς αρκετά χρήματα ενισχύοντας τις επιχειρήσεις τους. Όταν σταματήσαμε να τους δίνουμε λεφτά γιατί δεν είχαμε, τότε άρχισαν να μας βρίζουν, είτε άμεσα, είτε το χειρότερο με ύπουλο τρόπο, δηλώνοντας ότι είναι μεν υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά κάνουν κριτική για το καλό μας».


Με απλά λόγια ο κ. Μιχαλολιάκος ως υπεύθυνος της ιστοσελίδας παραδέχεται ότι η οργάνωση πλήρωνε τους υποστηρικτές της και μάλιστα από την κρατική επιδότηση, χρηματοδοτώντας και τις επιχειρήσεις τους. Βεβαίως το θέμα που τίθεται προφανώς είναι αν όλα αυτά τα διαπίστωσε και το ΣΔΟΕ που έλεγξε τα οικονομικά της οργάνωσης μετά την άσκηση των διώξεων το φθινόπωρο του 2013.

Στο ίδιο κείμενο περιγράφεται γλαφυρά αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία «επαγγελματιών -υποστηρικτών» που χρηματοδότησε η οργάνωση ως εξής: «Αναφερόμαστε σε κάποια πουλημένα τομάρια, τροφίμους της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι πράγματι έκαναν ζημιά στη Χρυσή Αυγή και μπορούν να απολαμβάνουν την πρόσκαιρη «ελπίζουμε» νίκη τους με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Πρέπει επίσης να λεχθεί ότι κανένας από αυτούς τους «φίλους» μας που είναι στην πραγματικότητα ορκισμένοι και πληρωμένοι εχθροί της Χρυσής Αυγής δεν έχει προέλευση εθνικιστική. Πρόκειται για εκείνους γυρολόγους των κομμάτων, που σιτίζονται από σκοτεινά ταμεία και τους οποίους δυστυχώς αρκετοί αφελείς εθνικιστές πιστεύουν για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτήν τη χώρα υπάρχει αμάθεια, το χειρότερο ημιμάθεια και αμορφωσιά!


Ωστόσο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος περιγράφοντας τους επαγγελματίες συναγωνιστές του ομολογεί κυνικά ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι ασφαλίτες και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών ενώ ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι τα ταμεία της Χρυσής Αυγής από τα οποία σιτίζονταν όλοι αυτοί είναι «μαύρα ταμεία».

Όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα η συγκεκριμένη ομολογία είναι εξαιρετικά πολύτιμη για το δικαστήριο που εξετάζει αν ισχύει η απόφαση του παραπεμπτικού βουλεύματος σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος. Αρκεί να διερωτηθεί ποιο άλλο κόμμα θα σκεφτόταν να πληρώνει ως υποστηρικτές άτομα τέτοιου είδους ασφαλίτες πράκτορες μυστικών υπηρεσιών κάνοντας μάλιστα χρήση της κρατικής επιχορήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου