Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά

Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Ρατσιστική επίθεση μέσα στο σπίτι τους από ομάδα φασιστοειδών δέχθηκαν την Τρίτη 11.02 μετανάστες από το Πακιστάν. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα δέκα ατόμων έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων και φώναζαν «Να φύγετε από τη χώρα μας», «Θάνατος στο Πακιστάν» κα. Ενώ, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα, με τις επιθέσεις, εδώ και δύο βδομάδες, να είναι επαναλαμβανόμενες. Μάλιστα, παρότι η γειτονιά πολλές φορές διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία των φασιστοειδών, η αστυνομία δεν έφτασε ποτέ αν και ειδοποιήθηκε.
Σήμερα βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και την έκδοση της απόφασης για τους δολοφόνους. Βλέπουμε, ταυτόχρονα, το όργιο καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, τις εκκενώσεις χώρων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις επιθέσεις και το δόγμα «νόμος και τάξη» που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Όλοι αυτοί που με την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική τους δε διστάζουν να οπλίσουν ξανά το χέρι δολοφόνων φασιστών!

Το μίσος για τους φτωχούς είναι το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του εθνικισμού. Η Χρυσή Αυγή ακόμα και σήμερα αποτελεί χρυσή εφεδρεία για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., στήριγμα για την ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Επιχειρεί να εκτρέψει την οργή των εργαζομένων για τη φτώχεια, την ανεργία και τα μνημόνια, σε εμφύλιο πόλεμο των φτωχών.

Φυσικά δεν περιμένουμε κάτι από την κεντρική εξουσία αφού οι φασίστες ιστορικά ήταν τα μαντρόσκυλα του συστήματος που πρόθυμα θα χτυπήσουν κάθε φωνή αντίστασης στην επίθεση που δέχονται τα εργατικά στρώματα από κυβέρνηση και ΕΕ.

Επίσης δεν περιμένουμε να περιμένουμε να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον η τοπική δημοτική αρχή. Μόλις πέρσι είχαμε τη ναζιστική πρόκληση με τις πλάτες Παχατουρίδη όταν η ΧΑ έλαβε μέρος στην επίσημη τελετή «αγιασμού των υδάτων» στο Περιστέρι διά αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον γνωστό υπόδικο Γερμενή – «Καιάδα». Ενώ, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Χρυσαυγίτης Μπούκουρας κοσμούσε τα ψηφοδέλτια Παχατουρίδη.

Η απάντηση του Περιστεριώτικου λαού πρέπει να είναι άμεση. Εδώ και χρόνια, παρότι η ναζιστική συμμορία προσπαθεί λυσσαλέα να «βάλει πόδι» στις γειτονιές μας, δε μπορεί να τα καταφέρει γιατί πάντα συναντά την αποφασιστική αντίσταση του αντιφασιστικού κινήματος, του λαού και της νεολαίας.

Μόνο η οργανωμένη αντιφασιστική δράση σε κάθε γειτονιά μπορεί να τσακίσει όχι μόνο τις φασιστικές συμμορίες, αλλά και την πολιτική δεξαμενή που τις τροφοδοτεί. Η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 15.02 στις 18:00 στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Ιερού Λόχου (κοντά στο μετρό του Αγ. Αντωνίου).

Να στείλουμε το μήνυμα. Δεν επιτρέπουμε στους φασίστες να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας, τους χώρους δουλειάς μας. Στη φασιστική απειλή προτάσσουμε τους αγώνες μας, την αξιοπρέπεια, την ταξική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την ιστορική μνήμη.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου