Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ανταγωνίζονται για ΑΟΖ-Κοιτάσματα αλλά οι καρκινοπαθείς της Θράκης πάνε Τουρκία για θεραπεία!


Ερώτημα ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Πόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ θα δώσουν για φρεγάτες, αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, πυραύλους κλπ, κλπ, κλπ. για να διεκδικήσουν τα ενεργειακά κοιτάσματα για τον Λάτση, το Μυτιληναίο, το Βαρδινογιάννη και την ΕΝΕRGEAN;
Αναγκάζουν τους καρκινοπαθείς να πάνε Τουρκία και Βουλγαρία για την εξέταση PET

Στην Τουρκία και τη Βουλγαρία αναγκάζονται να πηγαίνουν εδώ και χρόνια οι καρκινοπαθείς από τη Θράκη προκειμένου να υποβληθούν σε PET CT– SCAN, μια διαγνωστική εξέταση σημαντική για τη διάγνωση, αλλά και την έκβαση της νόσου.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγήλει στο παρελθόν πως καρκινοπαθείς της βόρειας Ελλάδας υποβάλλονται στην εξέταση σε νοσοκομείο της Αδριανούπολης στην Τουρκία, με κόστος 200 έως 300 ευρώ.
Ενώ άλλοι ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα επιλέγουν για την εξέταση νοσοκομείο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με κόστος 200 έως 300 ευρώ.
Να σημειωθεί πως το τουρκικό νοσοκομείο διαθέτει τρία μηχανήματα και μονάδα παραγωγής ραδιοφαρμάκου όταν στην Θράκη δεν υπάρχει ούτε ένα!
Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας 67.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες διάγνωσης, περίθαλψης και θεραπείας που προκύπτουν για τους ασθενείς, το συγκεκριμένο μηχάνημα με το ραδιοφάρμακό έπρεπε να ήταν στο ΠΓΝΑ ΕΧΘΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου