Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί η κυβέρνηση ΝΔ μετονόμασε το ΚΥΣΕΑ από Άμυνας σε Ασφάλειας;

Η αποκάλυψη των δημοσιογραφικών μέσων είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα από τον κόσμο της εργασίας.
Με απόφαση του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετονομάστηκε σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Η ονομασία άλλαξε, αλλά τα αρχικά μένουν ίδια: ΚΥΣΕΑ.

Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις αναλυτών:

"Προς τι η αλλαγή και η αντικατάσταση της Άμυνας από την Εθνική Ασφάλεια; Με δεδομένες τις απόψεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από την κυβερνητική παράταξη, η μετονομασία έχει να κάνει και με τις προθέσεις για χρησιμοποίηση των ΕΔ και σε άλλες επιχειρήσεις. Εσωτερικής ασφάλειας και φυσικά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η Εθνική Ασφάλεια είναι πιο βολική από την Άμυνα…"ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
O Στρατός ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης εναντίον του "εχθρού" εντός και εκτός συνόρων!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/07/o_30.html

H N.Δ και η αντι-εξέγερση-μια δεξιά εκδοχή του επιχειρηματικού κράτους άμυνας/ασφάλειας
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/h-n.html


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο αυταρχικό και τρομοκρατικό για τα κινήματα προηγούμενο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρουσίασε την εκδοχή του κράτους Άμυνας-Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που αντιστοιχεί στη "Μετα-Μνημονιακή" εποχή και στην αντεργατική επέλαση του νέου γύρου οικονομικής ανάπτυξης.
Η χρονική σύμπτωση δεν είναι καθόλου τυχαία:
βάρβαρα αντεργατικά μέτρα σε αιχμή το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επερχόμενη επέλαση για την αρπαγή των σπιτιών του λαού,
ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί την Ακροδεξιά Απάνθρωπη αντι-προσφυγική της πολιτική με τα κλειστά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης που όμως συναντούν κοινωνικές αντιδράσεις 

και τέλος με μετατροπή της ελληνικής επικράτειας στο πιο σημαντικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Χωροφύλακα των λαών σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή
αλλά και ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.


Η καπιταλιστική ανάπτυξη που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και το νέο καπιταλιστικό παραγωγικό μοντέλο που προωθεί ο αστικός κόσμος με το καθηγητικό-δημοσιογραφικό-μιντιακό-πολιτικό αστικό κατεστημένο να ντύνει καθημερινά με κραυγές καθεστωτικής προπαγάνδας, έχει συστατικό στοιχείο την Καταστολή και τον Πόλεμο, στοχοποιώντας τον Εχθρό-Εργαζόμενο λαό που θέλει Δούλο και Αναλώσιμο! 


Απαιτείται η συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικούς μετώπου ενάντια στο Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και την καπιταλιστική τους Ανάπτυξη. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437



Παρουσιάζουμε σχετικό δημοσίευμα από το https://www.militaire.gr που θέτει σειρά ερωτημάτων και αποκαλύπτει την πρωθυπουργική απόφαση:

Η απόφαση του πρωθυπουργού:







Τον Ιούλιο λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει για την ανασύνθεση του ΚΥΣΕΑ. Με το Α να είναι ακόμη της Άμυνας…


Όσο για την κανονικότητα των διαδικασιών, ας διαβάσουν το νόμο του 1995:
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2292 ΦΕΚ Α’35/15.2.1995
Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διοίκηση και έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
ΕΘΝΙΚΗ ΆΜΥΝΑ

Άρθρο 1
Γενικά
1. Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.

2. Η ευθύνη για την άμυνα της Χώρας ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία καθορίζει την Πολιτική Εθνικής Άμυνας και ασκεί σύμφωνα με το άρθρο 45 του Συντάγματος τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) που δρα στο πλαίσιο του νόμου και των σχετικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η Βουλή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι υπεύθυνος ενώπιον της.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με τη παρ.1 άρθρου 71 Ν.3883/2010,ΦΕΚ Α 167/24.9.2010.

3. Κύριο όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα, που αφορούν την άσκηση της παραπάνω πολιτικής και γενικά την Εθνική Άμυνα της Χώρας, είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

4. Για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής η Κυβέρνηση διαθέτει κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) και τις υπαγόμενες σε αυτό `Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) της Χώρας: Στρατό Ξηράς – Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία. Διαθέτει επίσης και όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία, δυνάμεις Παλλαϊκής Άμυνας, σώματα, οργανισμούς και υπηρεσίες, τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην Εθνική Άμυνα.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 άρθρ.1 Ν.2984/2002,ΦΕΚ Α 15/31.1.2002.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΆΜΥΝΑΣ

Άρθρο 2
Σύνθεση – Λειτουργία

1. Η σύνθεση και λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) καθορίζονται από το σχετικό νόμο. Επιπλέον ισχύουν και τα ακόλουθα:
α. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει ο οριζόμενος από αυτόν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦ.ΕΘ.Α.), εκτός εάν έχει ορισθεί αντικαταστάτης του.
β. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να προσκληθούν από τον Πρόεδρο στις συνεδριάσεις του ΚΥ.Σ.Ε.Α. όταν συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους, οπότε μετέχουν σε αυτό χωρίς ψήφο.
γ. Τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α.), απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει με δικαίωμα ψήφου ο αρχαιότερος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Εφόσον συζητούνται θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, μετέχει, ως Γραμματέας αυτού, ανώτατος ή ανώτερος αξιωματικός της κοινής Γραμματείας ΚΥ.Σ.Ε.Α. – Συμβουλίου Άμυνας (Σ.Α.Μ.) – Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε.), ο οποίος τηρεί και τα πρακτικά.

2. Σε πολεμική περίοδο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. μετονομάζεται σε Πολεμικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου