Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Έχουν πάρει θέση οι Χιώτες εργολάβοι για την «δουλειά» στο Αίπος


Έχουν πάρει θέση οι Χιώτες εργολάβοι για την «δουλειά» στο Αίπος

Έτοιμοι σε όλα φαίνεται ότι είναι οι Χιώτες εργολάβοι για να αναλάβουν υπεργολαβικά τμήματα εργασιών στην μεγάλη δουλειά που ανοίγει η κυβέρνηση στο Αίπος, για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο «17».

Οι συμφωνίες, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες του astraparis.gr, έχουν κλείσει και αναμένεται το τυπικό αποτέλεσμα της σημερινής… διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει προκηρύξει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις εργασίες προϋπολογισμού 1,098 εκατ. ευρώ, που αφορούν την τοποθέτηση περίφραξης και τον καθαρισμό της έκτασης των 625 στρεμμάτων που έχουν επιταχθεί με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Βέβαια και αυτό αξίζει να σημειωθεί η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι προφανώς πάνε στον βρόντο οι εκκλήσεις, τόσο του δημοτικού συμβουλίου Χίου προς τους φορείς του νησιού και τους επαγγελματίες μέλη τους, όσο και της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου προς εργολάβους κ.ά. να απόσχουν από την παροχή υπηρεσιών για την κατασκευή της υπερδομής στο Αίπος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12 το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, λήγει η προθεσμία υποβολής των προσφορών, ενώ στις 13:00 θα αποσφραγισθούν οι προσφορές που έχουν κληθεί να καταθέσουν οι ίδιες τρεις εταιρείες και για τα τρία νησιά (Χίος, Λέσβος, Σάμος), ήτοι ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Ήδη, έχει συγκροτηθεί η επιτροπή που θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές, αποτελούμενη από τους κ. Μιχαήλ Κοσμίδη, ως πρόεδρο, κα Φλωρεντία Βοκοτούζη, ως πρώτο τακτικό μέλος, που θα ασκεί χρέη γραμματέα και κ. Ιωάννη Πάλλα, ως δεύτερο τακτικό μέλος. Εκτιμάται δε ότι η αξιολόγηση και η ανάθεση θα γίνει με ταχύτατους ρυθμούς και αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων θα αρχίσουν οι εργασίες στις επιταχθείσες εκτάσεις.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί το όνομα συγκεκριμένης εταιρείας από τις ανωτέρω τρεις αναφερόμενες, η οποία φέρεται να έκλεισε την δουλειά στη Χίο και στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συζητήσεις και συμφωνίες των ντόπιων εργολάβων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα ανταγωνισμού από τους ντόπιους, τουλάχιστον τους μεγάλους, καθότι – όπως λέγεται χαρακτηριστικά – «η δουλειά είναι μεγάλη και υπάρχει ψωμί για όλους». Αυτό, φυσικά, δεν αφορά μόνο τον τρέχοντα διαγωνισμό, αλλά και τους επόμενους, που θα έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη όλων των υποδομών στην υπερδομή του Αίπους.
Η έκκληση της συντονιστικής επιτροπής
Μετά την πολύ μεγάλη συγκέντρωση απόψε στο Αίπος, και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για άμεση έναρξη εργασιών, ως συντονιστική επιτροπή απευθύνουμε έκκληση για αντίσταση στον επαγγελματικό κόσμο (έμπορους, προμηθευτές, εργολάβους, τεχνικό και ξενοδοχειακό κλάδο), ο οποίος θα κληθεί να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους στη δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος (των 630 στρεμμάτων ή των 65 ποδοσφαιρικών γηπέδων και του τεράστιου πληθυσμού).

Χιώτη επαγγελματία, γνωρίζουμε και βιώνουμε όλοι τις δυσκολίες της αγοράς, όμως σκέψου και στάθμισε, τι είναι πιο ωφέλιμο για σένα;

Μείνε μακριά,όρθωσε ανάστημα !

Μην σταθείς απέναντι στους συντοπίτες σου!

Μην σταθείς απέναντι στο μέλλον των παιδιών σου!

Μην συνεργαστείς…

Μην συνεργαστείς με αυτούς που οι πολιτικές τους ετοιμάζουν την καταστροφή του τόπου σήμερα και στο διηνεκές.

Μην πέσεις στην παγίδα του προσωρινού κέρδους μπροστά στην τεράστια ζημιά που θα γίνει στο νησί μας…

Η Χίος μας δεν επιτάσσεται ,δεν υποτάσσεται και δεν πρέπει να γίνει φυλακή ανθρωπίνων ψυχών!

Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας .

Η Χίος δεν πρέπει να παραδοθεί.

Ξεκίνα τον αγώνα τώρα!

Έλα μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου