Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Είναι Πόλεμος εναντίον των προσφύγων: «Σφραγίζει» τον Έβρο ο Στρατός - ΦΩΤΟ


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με ανακοίνωση του την Παρασκευή 28/02 είχε ενημερώσει τον λαό μας για τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ να κλείσει τα σύνορα και να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη Στρατιωτικοποίηση.

Τα πολεμικά-αυταρχικά μέτρα που λαμβάνονται στον Έβρο και τα νησιά επιταχύνονται από την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να πιέσει την ΕΕ. Επιτρέποντας στους πρόσφυγες να αναζητήσουν μια καλύτερη μοίρα στην Ευρώπη, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τους ΟΜΗΡΟΥΣ Πρόσφυγες, εντάσσοντας τους ως πιόνια για να διαφύγει από το πολιτικό-πολεμικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει στην Συρία. 

Λέμε ότι οι πολιτικές κινήσεις Ερντογάν επιταχύνουν την εφαρμογή της πολεμικής τακτικής της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στους πρόσφυγες γιατί είχε αναγγελθεί ήδη ότι τα σύνορα θα κλείσουν με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Κορονοιού! 
Εξαγγελίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη που κάνει πράξη τις πιο άθλιες επιδιώξεις του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής!

Φθηνή προπαγάνδα της Ακροδεξιάς κυβέρνησης που επιδιώκει να δικαιολογήσει απάνθρωπες αντι-προσφυγικές πολιτικές καθώς ο Ιος μπαίνει από την Ιταλία, χωρίς φυσικά η κυβέρνηση ΝΔ να κλείνει τα σύνορα με την Ιταλία!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες με τον Στρατό σε ρόλο αιχμής, βαδίζοντας στον δρόμο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ με τους άθλιους Τραμπούκους Συνοριοφύλακες, εφαρμόζει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας. 

Με τον Στρατό, που ταυτόχρονα εμπλέκει στην εσωτερική ασφάλεια, αντιμετωπίζει ως εχθρό τους πρόσφυγες, που πρέπει να κάνει Αποτροπή!
Να Αναχαιτίσουμε τους Εισβολείς κραυγάζει ο καθηγητής Μάζης. Και η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ το κάνει πράξη!
Στην προσπάθεια της αυτή διευκολύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσφατη απόφαση που Νομιμοποιεί τις Παράνομες, βίαιες Επαναπροωθήσεις που υλοποιεί ο Στρατός.
Είχε φυσικά προηγηθεί η κλιμάκωση του πολέμου κατά των προσφύγων-μεταναστών με τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ τον Δεκέμβριο και την συγκρότηση κοινών περιπόλων από Στρατό-Αστυνομία-Συνοριοφύλακες.    
Τώρα ο Στρατός «Σφραγίζει» τον Έβρο, ενώ ταυτόχρονα το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο Αιγαίο [52 σκάφη] για να σταματά με κάθε τρόπο τις βάρκες των απελπισμένων, με τεράστιο κίνδυνο για την ζωή τους.
Το Στρατιωτικό Επιτελείο που συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις συγκροτούν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Άγγελος Χουδελούδης, διοικητής της 12ης και ο Άγγελος Ιλαρίδης, διοικητής της 16ης, ο οποίος έχει αναλάβει και τα καθήκοντα διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού.
Όλοι αυτοί κινούνται στη βάση σχεδίων που έχουν ετοιμαστεί από τον νυν αρχηγό ΓΕΣ και πρώην Διοικητή του Δ’ Σώματος, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, καθώς λειτούργησε μαζί με τον Χρυσοχοίδη, Στεφανή για την μεγαλύτερη επίθεση του Στρατού ενάντια στους πρόσφυγες.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα;
Α. Φαντάροι μας καταγγέλλουν ότι τα πεζά κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας που είχαν ατονήσει τελευταία λόγω της μικρής προσέλευσης προσφύγων, εντείνουν κατά πολύ τη δράση τους.
Β. Δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για την 16η Μεραρχία που ήδη έχει αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης στα χερσαία σύνορα, ενώ η 12η Μεραρχία έχει αυξήσει εκτός από τις χερσαίες και τος πλωτές περιπολίες στο Δέλτα του Έβρου.


Γ. Ταυτόχρονα, με θερμικές κάμερες και ένα πυκνό δίκτυο που από κοινού έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες με την Ελληνική Αστυνομία έχουν πλήρη εικόνα για σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην αντίδραση με ρίψη δακρυγόνων το πρωί της Παρασκευής όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην χώρα και απωθήθηκε.

Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε οδηγίες για να προχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις στην αύξηση των περιπολιών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις εμφανείς περιπολίες ενώ αποφασίστηκε και ο διπλασιασμός των περιπολιών από αέρος με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Ε. Το Υπουργείο Άμυνας μεταφέρει και εμπλέκει δύο Λόχους Καταδρομών για να κάνουν τη "βρώμικη δουλεία". Αυτοί, με τον εθνικιστικό και ρατσιστικό φανατισμό τους, την εκπαίδευση που τους κάνει τυφλά όργανα κάθε βαρβαρότητας, θα στήνουν παγίδες σε περάσματα, συλλαμβάνοντας πρόσφυγες που πιθανόν θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα. Με βίαιες μεθόδους -που όλοι φανταζόμαστε με αποτροπιασμό- θα τους Επαναπροωθούν!  



Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

O Στρατός θα σταθεί απέναντι σε Πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά;

Από το πρωί, δημοσιογράφοι και μιλιταριστικά-εθνικιστικά σάιτ φτιάχνουν κλίμα μισαλλοδοξίας απέναντι στους πρόσφυγες.
Στρώνουν το δρόμο για τις πιο σκληρές και αυταρχικές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ.
Σύμφωνα με την αρθρογραφία στον Έβρο μεταβαίνει και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία. Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα και κύματα μεταναστών συγκεντρώνονται στον Έβρο. Παράλληλα άλλοι περνούν στη Λέσβο.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ είναι προσανατολισμένη στην ακόμα μεγαλύτερη Στρατιωτικοποίηση και στην λήψη έκτακτων μέτρων με ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του Στρατού.
Το μπαλάκι των ευθυνών παίζεται ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής που θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ΓΕΕΘΑ που άμεσα πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση και να δημοσιοποιήσει τα όποια μέτρα.
Η απόφαση του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν εντάσσεται στο πλαίσιο των πολέμων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με έμφαση στην σύγκρουση συμφερόντων ΗΠΑ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας και των επεκτατικών βλέψεων τοπικών παιχτών με ιδιαίτερη σημασία στην ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Τουρκικό κράτος, όπως έμμεσα το πράττουν το ΝΑΤΟ και τα μεγαλύτερα κράτη της ΕΕ. Ενώ η Ρωσία του Πούτιν αναβαθμίζει τον παρεμβατικό της ρόλο, διεκδικεί μερίδιο της λείας από τη μοιρασία των ζωτικών χώρων, της Ανοικοδόμησης και των πωλήσεων όπλων.
Με την καπιταλιστική Ευρώπη να ορθώνει Φρούρια, να κλείνει τα εξωτερικά της σύνορα και να κατασκευάζει ολοένα σύνορα στο εσωτερικό των χωρών της, ενώ τα κράτη μέλη της συμμετέχουν στους πολέμους σε Αφρική και Μέση Ανατολή, οι πολεμικές της βιομηχανίες κερδίζουν από την Καταστροφή και το αίμα των λαών.
Τέλος, όλοι συνειδητοποιούν ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι ο ιδανικός αντίπαλος πρόσχημα επεμβάσεων και εξαπόλυσης τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου της εργασίας (εντός και εκτός συνόρων των καπιταλιστικών μητροπόλεων), ενώ παράλληλα ενισχύεται από κάθε άποψη από αυτούς που τελικά την εργαλειοποιούν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.
Εμείς Αρνούμαστε και στεκόμαστε ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος.
Δηλώνουμε:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Μόνη λύση είναι η απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας-κρατών της ΕΕ.
Πρέπει να υπάρξουν ασφαλείς δίαυλοι για τους Πρόσφυγες και να πέσουν τα Τείχη του Αίσχους.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που προκάλεσαν τον πόλεμο, την Καταστροφή των λαών και τρέφουν την προσφυγιά,  πρέπει να αντιμετωπίσουν την μήνη των αντιπολεμικών και κοινωνικών κινημάτων απαιτώντας να αναλάβουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της ανθρώπινης δυστυχίας.
Το Αντιπολεμικό κίνημα και η εργατική τάξη πρέπει να πάρουν τώρα πρωτοβουλία απέναντι στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και φυλακή προσφύγων-μεταναστών.
Η οργή μας πρέπει να στραφεί απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζουν, στις πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ και Γαλλία, τους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Να εκφράσουμε λοιπόν την Ταξική Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστες απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων τους, αγωνιζόμενοι σε Κοινούς Αγώνες οι λαοί του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μεσογείου ενάντια σε Μητσοτάκη-Ερντογάν, ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου