Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΕΛΔΥΚ: γίνεται ΧΑΜΟΣ με τα Ναρκωτικά! Θα κάνει κάτι το Υπουργείο Άμυνας;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από συνάδελφο στην ΕΛΔΥΚ   
Διαβάζω συχνά θέματα που προκύπτουν στον στρατό με στελέχη, φαντάρους, εγκαταστάσεις κλπ. και συμφωνώ ότι η όλη κατάσταση είναι τραγική, παρόλα αυτά, θα ήθελα να ακουστεί και κάτι το οποίο κανένας δεν αναφέρει προφανώς για διάφορους λόγους. Δεν θα αναφερθώ λοιπόν σε θέματα εγκαταστάσεων, κακομεταχείρισης, σαπίλας... αλλά σε κάτι εξίσου σημαντικό, ειδικά για μένα και ένα μικρό ποσοστό άλλων φαντάρων. 
 Εγώ υπηρετώ στην ΕΛΔΥΚ και σε σχέση με τα στρατόπεδα στην Ελλάδα, όλα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, εξαιρώντας φυσικά μεμονωμένα περιστατικά. 
Παρόλα αυτά, αυτό που είναι ίδιο όπως σε όλα τα υπόλοιπα στρατόπεδα της Ελλάδας, είναι η μεγάλη χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στα στρατόπεδα. Η χρήση που γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό είναι αυτή της κάνναβης/μαριχουάνας/χασίς όπως θέλετε πείτε το. Μην έχοντας δοκιμάσει ποτέ καμία ουσία, εμένα προσωπικά με ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό το ότι μπαίνω στον θάλαμο μου και μυρίζει χόρτο ή ανάβουν τσιγαριλίκια έξω και βρωμάει όλος ο τόπος. Νόμιζα ότι τουλάχιστον άδω, θα υπήρχε κάποια τάξη και οργάνωση, και όχι ότι θα κατέληγα σε ένα γκέτο χασικλήδων.
 Δεν είμαι προ του στρατού, αλλά θεωρώ ότι εφόσον έχω να κάνω αυτή την υποχρέωση, τουλάχιστον θα μπορούσε να υπήρχε μια ουσιαστική εκπαίδευση (εφόσον μας τρώνε 9 μήνες από την ζωή μας), και όχι να είμαστε απλά υποχείρια για καθαριότητες, αγγαρείες και υπηρεσίες. 
 Τα άτομα που είναι τυπικά και σωστά τρώνε όλο το λούκι σε υπηρεσίες και "χώσε", και οι κλίκες μεταξύ των χασικλήδων, "φιδιάζουν" στον δικό τους κόσμο. 
 Αυτό το θέμα, είναι προφανώς κάτι που αν όχι όλα, πολλά στελέχη ξέρουν, αλλά δεν κάνουν κάτι, γιατί αυτό θα σήμαινε αναβολή για τεράστιο αριθμό στρατιωτών, και κατά συνέπεια, ανεπάρκεια δύναμης για υπηρεσίες κλπ. Όπως επίσης και δυσφήμιση του Ελληνικού Στρατού. 
Το αποτέλεσμα; Αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε την πατρίδα μας σε στρατόπεδα που ώρες ώρες θυμίζουν περισσότερο γκέτο παρά τίποτε άλλο. 
Απλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια και να επικεντρωνόμαστε σε λάθος θέματα, όπως καλο-γυαλισμένα αρβύλα, καλο-στρωμένα κρεβάτια και φακέλους, και ότι άλλο ανούσιο πράγμα υπάρχει στον στρατό.
 Αυτή τη στιγμή, ο στρατός, είναι ένα μάτριξ παράνοιας που έχει κολλήσει ανάμεσα στα γρανάζια της πολιτικής και της γραφειοκρατίας και θα συνεχίσει να είναι έτσι για πολλά χρόνια ακόμα. Εγώ απλά ήθελα να μοιραστώ αυτή την πτυχή του στρατού που δεν προβάλλεται προς τα έξω ούτε απ' τους φαντάρους αλλά ούτε απ' τα στελέχη. 
 Κλείνοντας, θέλω να πω επίσης, ότι μέσα σε όλο αυτό, υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ που δεν είναι κολλημένοι και κατανοούν και τις συνθήκες μας αλλά και τις δυσκολίες μας σαν φαντάροι. Και είναι κρίμα για μερικά σάπια μήλα να χαλάει η εικόνα των καλών.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τα Ναρκωτικά είναι το καλά κρυμμένο μυστικό του Ελληνικού Στρατού.
Όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται ΧΑΜΟΣ.
Όχι μόνο μεταξύ των φαντάρων.
Το πρόβλημα επαναλαμβάνουμε αφορά κυρίως τους ΕΠ.ΟΠ. και τα στελέχη.
Για τους φαντάρους το ΓΕΣ επιλέγει να δώσει αμέσως Αναβολή, μόλις εντοπιστεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση.
Για τους υπόλοιπους κουκούλωμα.
Η αντίληψη των Επιτελείων περιορίζεται στο να το θεωρεί ένα πρόβλημα ξενόφερτο στον Στρατό.
Έλα μου όμως που οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι σημαντικό μερίδιο των φαντάρων γνωρίζει τα Ναρκωτικά στον Στρατό.
Ενώ επίσης, σοβαρό μερίδιο ευθύνης αποτελούν οι συνθήκες και η εν γένει στρατιωτική ζωή που σπρώχνουν στα Ναρκωτικά.
Όλα αυτά φυσικά δεν απασχολούν Κανέναν...
Οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιωτόπουλος-Στεφανής, οι Επιτελείς ασχολούνται μόνο με το να κυνηγούν πρόσφυγες, να αγοράζουν όπλα, να στέλνουν στρατό στο εξωτερικό, να προετοιμάζονται μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι σε όλα αυτά.
Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά συμβαίνει και Απαιτούμε λύσεις.
[και φυσικά δεν ξεχνούμε ότι ήταν πάλι η ανάδειξη του ζητήματος των Ναρκωτικών στον Στρατό που τους ώθησε να μας βάλουν βόμβα για να μας Σκοτώσουν].
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου