Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Εκατοντάδες Υπογραφές φαντάρων από 26 μονάδες ενάντια στο Κόψιμο των Μεταθέσεων


Εκατοντάδες φαντάροι από 26 Μονάδες της Παραμεθορίου Υπογράφουν το κείμενο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ενάντια στο Άδικο Κόψιμο των Μεταθέσεων της πιο εξαντλημένης και τυραννισμένης Σειράς στρατιωτών που είχαν συμπληρώσει 5μηνο στα στρατόπεδα της Παραμεθορίου:  
  1. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ 
  2. 101 Α/Κ ΜΜΠ
  3. 95 ΕΑΝΕΘ
  4. 297 Μ/Κ ΤΕ
  5. 471 ΤΥΠ
  6. 88 ΤΥΓ
  7. 88 ΣΔΙ
  8. 96 ΛΔΒΕΘ
  9. 872 Α/Κ
  10. 21 ΛΜΧ
  11. 21η Ταξιαρχία
  12. 516 Μ/Κ ΤΠ
  13. 228 Μ/Κ ΤΕ
  14. 543 ΤΕ Κω
  15. Στρατόπεδο Κανδηλάπτη Αλεξανδρούπολης
  16. Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ)
  17. 297 Μ/Κ ΤΕ Χίου
  18. 549 ΤΕ Σύμης
  19. 649 Σάμου
  20. 239 MK TE Σάμου
  21. 511 Μ / Π ΤΠ / ΠΡΟΚ Στρατόπεδο Παράσχου (Κομοτηνή)
  22. 502 Μ/Κ ΤΕ
  23. 535 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ 
  24. 536 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ
  25. 31 ΤΥΠ στον Κάβησο 
  26. 572 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο "Βογιατζή"

Υπογράφουμε το κείμενο

-Αντιστεκόμαστε στο 'Άδικο Κόψιμο των Μεταθέσεων

Υπογράφουμε το κείμενο-Αντιστεκόμαστε στο 'Άδικο Κόψιμο των Μεταθέσεων
Συνάδελφοι φαντάροι, όσοι γυρνάμε πίσω στις μονάδες μας ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
· Ζητάμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας την ίδια στιγμή
· Ζητάμε να πληρωθούμε τα οδοιπορικά μας
· Δεν δεχόμαστε τιμητικές μέρες άδειας για να πάμε εθελοντές στον Έβρο, αν θέλουν ας μας διατάξουν, ας πάρουν την ευθύνη. 
Μας φέρονται σαν πιόνια. Υπάρχουν συνάδελφοι που έφτασαν 9 το πρωί σπίτι τους και διατάχθηκαν μετά από δύο ώρες να γυρίσουν πίσω στο στρατόπεδο...στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Τα στρατόπεδα μας παίρνουν τηλέφωνα και χωρίς να εξηγούν τίποτα μας λένε κομμένες οι μεταθέσεις μέχρι 27 Μαρτίου.
Όσοι μείναμε πίσω στη παραμεθόριο ζούμε εμπλοκή σε μεγάλο μέρος της θητείας μας. Ευκαιρία να μας κάνουνε και μόνιμους στρατιωτικούς με 8 ευρώ τον μήνα, δεν θα καταλάβουμε τη διαφορά. Οι ίδιοι άνθρωποι που ρίξανε σε εμπλοκή μία από τις πιο πολυάριθμες ΕΣΣΟ, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους για άλλη μία φορά. Συγχαρητήρια, κάνουν τα στρατόπεδα να βράζουν. Μάλλον χωρίς να το ξέρουν είναι και εκείνοι στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος.
Μας εξαναγκάζουν να γυρίσουμε πίσω ή να μείνουμε στις μονάδες μας για να συμμετέχουμε στο κυνήγι προσφύγων. Μας ζητάνε να γίνουμε συνένοχοι σε δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, επαναπροωθήσεις, στην τρομοκρατική πρακτική και προπαγάνδα του ελληνικού κράτους και του στρατού.
Τελικά υπάρχουν άνθρωποι δύο ταχυτήτων σε αυτή την χώρα. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, διάφοροι μαυρουγιαλούροι του πολιτικού συστήματος, τα παιδιά και τα ανίψια τους, οι οποίοι δίνουν μόνο εντολές, χώνουν υπηρεσίες και κάνουν παραμεθόριο στο ΓΕΣ!
Η άλλη ομάδα είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι και χαμηλόμισθοι καθώς και οι εργαζόμενοι φαντάροι που πετιούνται στα σύνορα να ζήσουν σαν ζώα για πέντε μήνες. Τώρα μας ζητάνε να πάμε να διευκολύνουμε -ή και συμμετέχουμε μαζί με- την αστυνομία και τον στρατό για να κυνηγάει άοπλους στα σύνορα.
Ούτε η 363, ούτε η 364, ούτε η 365 σειρά, ούτε κανείς να μην το περάσει αυτό. Συντηρούμε στρατόπεδα τόσο καιρό, ουσιαστικά εμείς πληρώνουμε το στράτευμα για να δουλεύουμε σε μαγικές αγγαρείες όπως θάψιμο σκύλων. Όσοι αφήσαμε δουλείες έχουμε οικονομική ζημιά τουλάχιστον 1000 ευρώ τον μήνα.
Να μας συγχωρούνε, όταν κοιτάζουμε τις ζωές μας ταυτιζόμαστε περισσότερο με τους πρόσφυγες παρά με τον κάθε μόνιμο στρατιωτικό που χρυσώνει τα ΚΨΜ. Ταυτιζόμαστε περισσότερο με τους μετανάστες παρά με τους παραστρατιωτικούς που στοιβάζονται στον Έβρο. Δεν θέλουμε δίπλα μας άγνωστους ανθρώπους που φέρονται σαν καθάρματα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ήδη φαίνεται να υπάρχουν νεκροί από αυτούς τους χειρισμούς. Η κυβέρνηση φέρεται σαν Καίσαρας, νομίζει ότι έχει παντοδυναμία, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΥΤΗ. Συνάδελφοι φαντάροι! παίζουν με τις ζωές μας όπως ακριβώς έχουν μάθει να παίζουν με τις ζωές των προσφύγων.
Όμως ρωτάμε, ποιος θα πάρει την ευθύνη ενός πολεμικού επεισοδίου; Για ποιο λόγο; Για να κάνουμε την χώρα μία φυλακή της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες; Για τον οικονομικό
ανταγωνισμό Ελλάδας Τουρκίας; Για τα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ στη Συρία; Ας ανοίξουν τα σύνορα και ας πάρουν όλες οι χώρες τις ευθύνες τους, το προσφυγικό μπορεί να λυθεί μία χαρά.
Έχουν διαλέξει να τους χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού, έχουν επιλέξει να τους αρνούνται να ζουν ανθρώπινα.
Δεν θα θα κυνηγήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες για την κάθε κυβέρνηση που θέλει πετρέλαια και ζεστό χρήμα από την ΕΕ, ούτε θα πεθάνουμε για αυτή.
Στο τέλος της θητείας μας θέλουμε να θυμόμαστε ότι προσπαθήσαμε να είμαστε ενάντια στον πόλεμο. Μαζί με τους κατατρεγμένους και όχι ενάντια στους ίδιους μας τους εαυτούς.
· Κανένας φαντάρος στα περίπολα ενάντια στους μετανάστες
· Ενάντια στα πολεμικά παιχνίδια Ελλάδας – Τουρκίας
· Οι επαναπροωθήσεις είναι Βία και Τρομοκρατία
· Οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες επιθυμίας τους
Καλούμε όλους τους συναδέλφους φαντάρους να συνυπογράψουν με τις μονάδες τους το κείμενο!
Επιτροπή Φαντάρων Κομοτηνής

2 σχόλια:

  1. Κάποιος που βλέπει αυτό το σχόλιο ας κάνει κάτι μπας και γλιτώσουν αυτοκτονίες η 363 του 616 μκ τπ. Η κατάσταση είναι απελπιστική μας πήγαν για ενίσχυση για 5 ημέρες και τα πράγματα είναι τραγικά... Στείλτε κάποιον να δει τι γίνεται είναι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατάσταση μέσα στο στρατόπεδο που βρίσκομαι είναι τραγική. Πάρα πολύ θυμός αναφορικά με το κόψιμο των μεταθέσεων. Δεν ξέρουμε που θα φτάσει όλο αυτό και δεν μας λένε τίποτα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΊ ΚΑΝΑ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή