Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ - Πρωτοβουλία στο f/b

Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ - Πρωτοβουλία στο f/b

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Του Βελισσάριου Κοσσυβάκη
Μεσα σε 10 ημέρες περισσότεροι από 11.000 χρήστες του f/b υποστηρίζουν την πρωτοβουλία για αναγνώριση και τιμή στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ που σε πολλά σημεία της Γης υπηρετούν τον άνθρωπο.
Η σελίδα ενημερώνεται διαρκώς όλο το 24ωρο με όλα τα νέα από το σύνολο των πηγών της ΚΟΥΒΑΣ αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο

Η Κούβα πάντα διακρίνεται για το πνεύμα της αλληλεγγύης και του διεθνισμού. Ο ρόλος της διεθνούς συνεργασίας της Κούβας στον τομέα της υγείας και της βιοτεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός για πολλές χώρες στον κόσμο.

Μπριγάδες Κουβανών γιατρών βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε 61 χώρες στην Αφρική, την Κεντρική Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία.
Η Κούβα έχει επίσης στείλει τον τελευταίο καιρό μπριγάδες εξειδικευμένων γιατρών για την καταπολέμηση του κοροναϊού σε 6 χώρες: Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Σουρινάμ, Γρενάδα, Τζαμάικα και Ιταλία.

Ένα άλλο συγκεκριμένο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της Κούβας είναι η πρόσφατη βοήθεια που προσέφερε στους 700 περίπου επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου MS Braemar, με 4 τουλάχιστον διαπιστωμένα κρούσματα, τη στιγμή που κανένα λιμάνι της Καραϊβικής δεν δέχθηκε τον ελλιμενισμό τους.

Ας δοθεί επιτέλους ένα Νόμπελ στους γιατρούς της Κούβας, σε αυθεντικούς μαχητές της ειρήνης, του διεθνισμού, της αδελφοσύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του άθλου τους! Διακοπή τώρα του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού του νησιού της ελευθερίας!

Επισκεφτείτε τη σελίδα και βοηθήστε την διεθνή καμπάνια για το νόμπελ ειρήνης στους Κουβανούς Γιατρούς...

Οι σημερινοί γιατροί της Κούβας που σαν ιεραπόστολοι του νεοανθρωπισμού με αυτοθυσία βοηθούν όπου γης πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη.
Είναι τα παιδιά των επαναστατών που εγκαθίδρυσαν την σοσιαλιστική Κούβα με το σύνθημα: "Πατρίδα η θάνατος"... "

Οι Κουβανοί γιατροί έχουν δει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον Roberto Morales Ojeda, αντιπρόεδρο της Κούβας και πρώην υπουργό υγείας στο σοσιαλιστικό νησί, η Κούβα προσέφερε σε 56 χρόνια σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο 885 εκατομμύρια ασθενείς σε εκατοντάδες χώρες και είχε περίπου 348 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Κούβα ξεκίνησε τη διεθνή ιατρική συνεργασία της το 1963, όταν έστειλε μια ταξιαρχία επαγγελματιών υγείας στην Αλγερία.

Οι Κουβανοί γιατροί βρίσκονται σήμερα σε 65 χώρες με περίπου 30.000 ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου