Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Δεν κολλήσαμε Κορονοιό από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την πλατεία... στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κινδυνεύουμε!

Δεν κολλήσαμε Κορονοιό από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την πλατεία...
στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κινδυνεύουμε!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι Ακροδεξιοί Δήμαρχοι της με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, τα κοινωνικά κινήματα, τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους πρόσφυγες.

Όλως τυχαίως αυτοί περιγράφονται ως Ασύμμετρες Απειλές από το κράτος Άμυνας/ Ασφάλειας που οικοδομεί ο κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.

Όμως τα στοιχεία αποδεικνύουν τα εξής:

μαζική διάδοση του Κορονοιού είχαμε σε Ιδιωτικές Κλινικές, στα στρατόπεδα και σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ως αποτέλεσμα της εχθρικής πολιτικής για τους πρόσφυγες.

Τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο επιβεβαίωσαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις καταγγελίες του Κινήματος των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Ποιος θυμάται τις καταγγελίες μας για το 401 ΣΝ;

Όταν αποκαλύπταμε ότι δεν υπάρχει γιατρός στην πύλη για να υποδέχεται τους ασθενείς, βάζουν φαντάρους χωρίς καμιά ειδίκευση να ρωτούν ασθενείς για το αν έχουν ύποπτα συμπτώματα του Κορονοιού και "στοίβαζαν" ασθενείς που εξέταζαν για την πιθανότητα να έχουν μολυνθεί αρχικά σε κοντέινερ δίπλα στο φυλάκιο των σκοπών;
Ένα Υπουργείο Άμυνας που επέλεξε να κουκουλώσει τις τεράστιες αδυναμίες και ελλείψεις του Υγειονομικού επιβάλλοντας την Φυλάκιση των συναδέλφων για μήνες, θέτοντας τις μονάδες σε καθεστώς Καραντίνας μόνο για τους στρατιώτες!

Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Τσόδρα ότι "11 κρούσματα του Κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων". Και η δομή αυτή ήταν το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Τι έπραξε η κυβέρνηση της ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;

Επιχείρησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες και να προπαγανδίσουν ότι τα κρούσματα δεν προέρχονται από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:
Όπως διευκρινίστηκε όμως από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης, σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε χθες, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο. Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

     Ας δούμε όμως τι κατάσταση επικρατεί μέσα από τις Επιστολές Καταγγελιών των φαντάρων που συνεχώς φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η:

Αφορμή γι αυτό το μήνυμα είναι οι προ ολίγου δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου υγείας για θέματα κορωνοϊού όσον αφορά τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Εκτελώ την θητεία μου στο 401 και διερωτώμαι τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτό το γεγονός και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αν ληφθούν!!!! Αυτή την στιγμή ο Λόχος έχει 180 άτομα δύναμη, η όποια θεωρώ πως βρίσκεται άμεσα σε κίνδυνο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2η:

Καλημέρα εκτελώ την θητεία μου στο 401 Γ.Σ.Ν.Α

Ήθελα να αναφέρω και να ζητήσω βοήθεια διότι στο 401 έχουν κρούσματα τα οποία είναι ασυμπτωματικά και έως ότου δουν ή κάνουν κάποιο τεστ αυτοί οι άνθρωποι κινούνται παντού στο νοσοκομείο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας . Συνεπώς αυτά τα άτομα έχουν σίγουρα μολύνει και άλλους οι οποίοι είτε είναι ασυμπτωματική είτε ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα αλλά είναι φορείς και ούτω καθεξής. Με αποτέλεσμα να είμαστε τόσα πολλά άτομα τα οποία όπως και σε όλοι την κοινωνία δεν προσέχουν πάντα και 100% και έτσι είμαστε όλοι σε κίνδυνο!

Αυτό που προτείναμε και εμείς είναι να κοπούν τα πόστα προσωρινά έτσι ώστε να μην έχουμε καμία σχέση με το νοσοκομείο, 

Και να πηγαίνουμε μόνο για υπηρεσίες εφόσον είναι ανάγκη! 
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζουμε ότι το Υπουργείο Άμυνας λειτούργησε τον Στρατό με καθεστώς Προσωπικού Ασφαλείας πρόσφατα, αλλά μόνο για τους Στρατιωτικούς. 

Γιατί δεν λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα για τους φαντάρους στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3η:

Το απόγευμα της ημέρας αυτής ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα του ιού στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. 

Τα κρούσματα αυτά βρέθηκαν σε ασθενείς και προσωπικό ενός ορόφου του νοσοκομείου και τα οποία υποτίθεται πως απομονώθηκαν. 

Ωστόσο, δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση των επαφών τους και των πιθανών εκτεθειμένων οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν εισέλθει στον όροφο αυτό. Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στρατιώτης που εκτελούσε την υπηρεσία του στον όροφο αυτό, αφέθηκε ελεύθερος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαφορετική υπηρεσία στον χώρο του νοσοκομείου. 

Αυτή η αδιαφορία για την υγεία των στρατιωτών (και κατ επέκταση των οικογενειών τους) συνεχίζεται από την αρχή της πανδημίας, παρά το ότι έχουν ξαναγίνει διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία έχουν τους στρατιώτες.
Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ληφθεί μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των στρατιωτών ανά ημέρα και για τις συνθήκες υγιεινής. 
Ειδικότερα όταν πρόκειται για νοσοκομειακό περιβάλλον που θα δέχεται και κρούσματα. 
Υπάρχουν οικογένειες με ευπαθείς ομάδες, όπως με γονείς πολύ μεγάλης ηλικίας
Ο στρατιώτης της οικογενείας μας βρισκόταν μέχρι και σήμερα σε άδεια και δεν έχει έλθει ακόμα σε επαφή με κανέναν από τον χώρο του νοσοκομείου. 
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους στρατιώτες. 
Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να γίνει παρέμβαση ώστε να μην κληθούν να επιστρέψουν άμεσα και να εκτεθούν χωρίς λόγο στον ιό, ρισκάροντας την υγεία τους και την υγεία των ανθρώπων τους.
Σας παρακαλούμε να γίνουν όποιες απαραίτητες κινήσεις για την διαχείριση της κατάστασης άμεσα, καθώς ήδη αύριο θα είναι αργά. 
Οι στρατιώτες είναι πολίτες με δικαίωμα στην διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους και θα έπρεπε να είναι προστατευόμενοι από τον ελληνικό στρατό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4η:

Έπειτα από τα σημερινά δημοσιεύματα έγινε γνωστό πως μία κλινική του 401 ΓΣΝΑ τέθηκε σε καραντίνα λόγω 11 κρουσμάτων κορωνοϊού και θα ήθελα να επισημανθούν τα παρακάτω:

Στρατιώτες έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς ή προσωπικό, οι οποίοι είναι πιθανοί φορείς του ιού, όπως αποδεικνύεται. 

Έχουν ήδη δοθεί άδειες σε στελέχη που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα, ενώ για τους στρατιώτες που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονταν όλη μέρα στο ίδιο γραφείο με τα στελέχη αυτά, δεν έχει ληφθεί μέριμνα.

Πέραν από τα δυνητικά επικίνδυνα πόστα των στρατιωτών μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, καθημερινά γίνονται αγγαρείες στις κλινικές.
Δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός των ασθενών, οι οποίοι περιφέρονται σχεδόν σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. 
Η αλήθεια είναι ότι, η διοίκηση του λόχου, μεριμνά για τους στρατιώτες και καθημερινά φροντίζει για την παροχή μασκών, την ύπαρξη αντισηπτικών, την απολύμανση των χώρων, τον καθαρισμό των κλινοσκεπασμάτων, ενώ γίνονται και προσπάθειες να μην υπάρχει συνωστισμός.
Παρόλα αυτά τα μέτρα, που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε στρατόπεδο, η προστασία των στρατεύσιμων σε μονάδες όπως το 401, που έχουν αυξημένο υγειονομικό ενδιαφέρον, πρέπει να είναι αυξημένη.
Η πανδημία δεν φαίνεται να μας αφήνει σύντομα, όποτε πιστεύω ότι εκφράζοντας την πλειοψηφία των στρατιωτών, προτείνεται:
Ενημέρωση για το πόσο πραγματικά είμαστε ασφαλείς, καθώς οι υποψίες για κρούσμα υπάρχουν 2 μέρες τώρα και δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση. 
Την προληπτική εξέταση όλων των στρατιωτών για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν είναι φορέας του ιού και αν είναι, την λήψη ουσιαστικών μέτρων. 
Την μείωση των ωρών στα πόστα των στρατιωτών σε κλινικές ή ακόμη και την αναβολή των πόστων αυτών.
Την ελάχιστη δυνατή επαφή των στρατιωτών με το νοσοκομείο και πάντα υπό αυστηρά μέτρα με την χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. 
Την περαιτέρω κοινωνική αποστασιοποίηση των στρατιωτών με περισσότερες άδειες και την όσο το δυνατόν λιγότερη παραμονή των στρατιωτών που δεν έχουν υπηρεσία στην μονάδα. 
Την καθημερινή αποστείρωση όλων των χώρων του λόχου.
Είναι σημαντικό όλοι να νιώσουμε ασφαλείς και να μην θέσουμε εμάς και τις οικογένειές μας σε κίνδυνο, λόγω της εκπλήρωσης της στρατιωτικής μας θητείας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου