Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

441 ΑΒΥΥ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ-"Πουλάνε" κοινωνική προσφορά με τη Δουλική Εργασία των φαντάρων!

Μια ακόμη καταγγελία που αποκαλύπτει και καταδικάζει την ακραία εργασιακή εκμετάλλευση των νέων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας
Επιστολή γονιών
Ο γιος μας υπηρετεί την θητεία του στην 441 ΑΒΥΥ, μια μονάδα που βρέθηκε στο επίκεντρο κατά την περίοδο της καραντίνας καθώς παρήγαγε ποσότητα 38 τόνων αντισηπτικού διαλύματος με σκοπό να προμηθεύσει στρατιωτικές μονάδες, νοσοκομεία , υπουργεία κ.α.

Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία μας προβληματίζουν και θα θέλαμε να εκθέσουμε.

Για την παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος επιστρατευόντουσαν κάθε μέρα 6 στρατιώτες από τις 7:30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και άλλοι 6 από τις 214.00 έως περίπου τις 19.00-20.00 το βράδυ ανάλογα την δουλειά. 

Πολλές φορές υπήρχαν στρατιώτες που ήταν πάνω στην παραγωγή πρωί βράδυ με διάλειμμα μισή ώρα για φαγητό!



Αυτό διήρκεσε για 3 εβδομάδες για τους 34 πρώτους τόνους και έπειτα άλλη 1 εβδομάδα για άλλους 4 τόνους που ήρθαν σε δεύτερο χρόνο. 

Τα μόνιμα στελέχη του στρατοπέδου μπορούσαν να επιλέξουν αν θα δουλέψουν σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια σε αντίθεση με τους στρατιώτες που δούλευαν διπλοβάρδιες καθημερινώς. 

Σε όλο αυτό το διάστημα περάσαν από το στρατόπεδο στρατηγοί , στελέχη του υπουργείου , αναμενόταν έως και άφιξη του πρωθυπουργού.

Σε πρώτο χρόνο μας προβληματίζει το με ποια αρμοδιότητα στρατιώτες υπήρχαν στα φαρμακευτικά εργαστήρια για να δουλέψουν καθότι απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό σε αυτούς τους χώρους, κάτι που συνεχίζει να υφίσταται έως και σήμερα όπου στρατιώτες δουλεύουν κανονικά 8.00 το πρωί με 14.00 το μεσημέρι μαζί με στελέχη σε φαρμακευτικά εργαστήρια και αποθήκες γεμίζοντας τις ακραίες ελλείψεις προσωπικού αυτής της μονάδας και κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά με ανθρώπους που αμείβονται με κανονικό μισθό και πάνε σπίτια τους χωρίς να εκτελούν κάποια απογευματινή υπηρεσία ή παίρνοντας απαλλαγή την άλλη μέρα για αυτή.

Σε δεύτερο χρόνο κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως η διοίκηση του στρατοπέδου και το ΓΕΣ αρκέστηκαν σε μια ευχαριστήρια επιστολή μην δίνοντας ούτε μια τιμητική στον λόχο για την παραγωγή 38 ΤΟΝΩΝ αντισηπτικού που έγινε κατά βάση από στρατιώτες που δούλευαν μέρα νύχτα στα φαρμακευτικά εργαστήρια .

Πάνω σε αυτό το θέμα να προσθέσουμε πως στις πρωινές υπηρεσίες η φροντίδα του στρατοπέδου είναι κανονικότατα υπηρεσία καθώς στρατιώτες φτιάχνουν καθημερινά και επιμελώς τον κήπο ή οποιαδήποτε εργασία προκύψει , ενώ πάλι στρατιώτες μαζί με τον διοικητή λόχου έβαψαν όλο το εσωτερικό του διοικητηρίου γλυτώνοντας έτσι από την μονάδα ένα πολύ σημαντικό ποσό , λαμβάνοντας πάλι από την μονάδα τίποτα.

Στα περισσότερα πόστα υπάρχουν στρατιώτες που στελεχώνουν ελλείψεις της μονάδας κάνοντας την δουλειά των μονίμων , το ίδιο καλά, οδηγώντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της μονάδος και έπειτα εκτελούν κανονικά τις υπηρεσίες τους.

Είναι προφανές, ότι οι στρατιώτες έχουν να κάνουν με Αξιωματικούς που έχουν μόνο απαιτήσεις, θεωρούν τους φαντάρους κατώτερους και που δεν τους επιβραβεύουν για το οτιδήποτε, ενώ κρατούν ανάλγητη και εκδικητική στάση απέναντι τους.

Λόγω της παλαιότητας της μονάδος υπάρχουν πολλές κατσαρίδες στις εγκαταστάσεις και μέσα στον χώρο των μαγειρείων. 
Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τους Αξιωματικούς, αλλά αν κάποιος στρατιώτης θελήσει να παραγγείλει φαγητό και να μην πάρει από έναν χώρο που βρίσκονται καθημερινώς κατσαρίδες πρόκειται για θανάσιμο αμάρτημα.

Ενώ το κυλικείο είναι ανοιχτό κατά βάση μόνο τις πρωινές ώρες και τα προϊόντα τα οποία "επιτρέπεται" να έχει είναι ελάχιστα.

Κάτι άλλο αξιοπερίεργο είναι πως όποτε ζητείται υπηρεσιακό πρέπει να εξηγηθεί απευθείας στα ανώτερα κλιμάκια λεπτομερώς σε 'ανακριτικό' ύφος ο λόγος ο οποίος ζητείται ακόμη και αν αυτό παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο του στρατιώτη ή το εκάστοτε πρόβλημα που θέλει να επιλύσει καθώς πρέπει να περάσει από μια διαδικασία "αξιολόγησης" του προβλήματος του και ΑΝ αυτοί το θεωρήσουν μεγάλο, τότε του επιτρέπει να το πάρει.
Αξιοπερίεργο είναι επίσης το ότι εν μέσω αποσυμφόρησης της μονάδος αποφασίστηκε να αυξηθούν οι υπηρεσίες της μονάδος από 13 σε 19.

Το τελευταίο που έγινε είναι ότι μετά απο όλα αυτά ζητούν από τους στρατιώτες να χρησιμοποιήσουν τις κανονικές τους άδειες υποχρεωτικά καταπατώντας το δικαίωμα τους να προσπαθήσουν να ρυθμίσουν την ζωή τους όπως θα επιθυμούσαν εκτός του στρατεύματος . 
Οι κανονικές άδειες είναι οι μόνες άδειες που τους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν καθότι ειδικές άδειες δεν γίνονται δεκτές και όπως προαναφέραμε οι τιμητικές για την προσφορά στο τάγμα δεν υφίστανται.

Είναι προφανές πως οι Ανώτεροι Αξιωματικοί της 441 ΑΒΥΥ δεν εκτιμού, ούτε έχουν σε υπόληψη τους στρατιώτες τους, που τους βοηθούν να έχει η μονάδα την εικόνα που έχει.
Αντί αυτού εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης τους επιβαρύνουν και άλλο ψυχολογικά με κάθε δυνατό μέσο. 
Δείχνουν ότι τους αντιμετωπίζει ως δούλους και όχι σαν άτομα που βοηθούν την μονάδα σε κάθε δυνατό πόστο ( μάγειρες , σιτιστές , φαρμακευτικά εργαστήρια , αποθήκες , γραφείς, οδηγούς κ.α) αφού ποτέ δεν τους έκαναν εύκολη την ζωή, ποτέ δεν τους επιβράβευσαν για την προσφορά καθημερινών διπλουπηρεσιών στην μονάδα παρά μόνο τους δημιούργησαν προβλήματα και νέες απαιτήσεις.

Απαιτούμε από το ΓΕΣ να ερευνήσει την κατάσταση και να φροντίσει να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη όπως θα γινόταν αν επρόκειτο για παιδί στρατηγού ή πολιτικού ή κληρικού που όλοι γνωρίζουμε ότι τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης χωρίς φυσικά να προσφέρουν ΚΑΜΙΑ απο τις ανωτέρω δουλειές παρά μόνο το μέσο τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου