Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μας Υποχρεώνουν σε Στρατιωτική θητεία για να μας κάνουν Σερβιτόρους και Υπηρέτες τους;

ΨΗΦΙΣΜΑ
 KAAY Αγίου Ανδρέα: Κινητοποίηση την Κυριακή 31/05 στις 11.00 π.μ.
Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασιών για να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου για αξιωματικούς-υπαξιωματικούς-απόστρατους και τις οικογένειες τους, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα φθηνών διακοπών. Η προετοιμασία και η λειτουργία τους εξασφαλίζεται με τη Μετάθεση ή Απόσπαση φαντάρων, οι οποίοι καθαρίζουν και συντηρούν τις εγκαταστάσεις, αναλαμβάνουν πόστα, σερβίρουν κι εξυπηρετούν τους στρατιωτικούς, δουλεύοντας τσάμπα. Η Εργασιακή μας Εκμετάλλευση εξασφαλίζει τις σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ Διακοπές τους!
Εκεί υπάρχουν και «βύσματα», στους οποίους οι διοικήσεις συμπεριφέρονται κι ανάλογα. Για την μεγάλη πλειοψηφία όμως των φαντάρων, πρόκειται για μια ακραία προσπάθεια εξαγοράς τους, καθώς η μετάθεση- απόσπαση στα ΚΑΑΥ προσφέρεται ως διέξοδος στη μαυρίλα των μονάδων της παραμεθορίου, όπου υπάρχει σταθερά πρόβλημα επάνδρωσης. Ένα πρόβλημα που εντείνεται το καλοκαίρι, με την απόλυση των μεγάλων σε αριθμούς ΕΣΣΟ και τις εκατοντάδες αποσπάσεις σε ΚΑΑΥ κι αλλού ανά την Ελλάδα.


Στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής περισσότεροι από 180 φαντάροι εργάζονται 12 και παραπάνω ώρες δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού στις εγκαταστάσεις εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα «σφυρίζει αδιάφορα» στα αιτήματα για παροχή σαπουνιού, μέσων προστασίας (όπως γάντια, μάσκες) και καθαριστικών. Ακόμα και σήμερα οι φαντάροι προσπαθούν να τηρήσουν βασικούς κανόνες υγιεινής, αγοράζοντας αυτά που δεν τους παρέχει ο στρατός με δικά τους έξοδα. 
Αντίστοιχη είναι και η αντιμετώπιση όσον αφορά τις εξόδους. Το πρόγραμμα εργασιών Παραβιάζεται συστηματικά για να εργαστούν οι φαντάροι περισσότερες ώρες ενώ η Έξοδος μετατρέπεται σε καψόνι καθώς ο Στρατός όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη Δωρεάν Μετακίνηση αλλά υποχρεώνει τους συναδέλφους σε σοβαρά έξοδα για τις ελάχιστες ώρες ελευθερίας προκειμένου να κάνεις ένα μπάνιο, να φας ένα πιάτο αξιοπρεπές πιάτο φαγητό και να κοιμηθείς. Οι φαντάροι-Δούλοι εξαναγκάζονται να εξαντλήσουν τις κανονικές τους άδειες όσο πιο νωρίς γίνεται, ακόμα κι αν έχουν υπόλοιπο θητείας 5-6 μήνες, «για να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο και να κυνηγήσουν να πάρουν τιμητικές άδειες». Αυτό είναι γνωστό κόλπο, ώστε να καταφέρουν να κάνουν οι φαντάροι εργασίες πέραν των καθηκόντων τους!
Ήδη υπάρχουν πολλοί φαντάροι που έχουν ζητήσει να φύγουν από τα ΚΑΑΥ, εισπράττοντας απειλές από τους αξιωματικούς ότι θα τους στείλουν στις χειρότερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, για τιμωρία! Πολλοί βγαίνουν στην αναφορά Παραπονούμενοι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Γράφουν και ξαναγράφουν επιστολές καταγγέλλοντας όλα αυτά δημόσια, καθώς η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στέκεται στο πλευρό τους. Όμως εκδικητικά από τις 13/5 οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι θα ανοίξουν κι άλλες υπηρεσίες, ώστε να τιμωρηθούν όλοι γιατί Διαμαρτύρονται.
Πρέπει να απαντήσουμε στην εργασιακή εκμετάλλευση, την καταπίεση, το κλίμα Τρομοκρατίας. Η εργασιακή εκμετάλλευση που υφίστανται οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής θητείας όπου το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα συνδέεται άμεσα με ότι συμβαίνει στην Αγορά Εργασίας που κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, η Δικτατορία του Κέρδους. Στρατός, κυβέρνηση και εργοδότες μας θεωρούν Αναλώσιμους. 
Γιατί δεν υπάρχει καμιά "εθνική ενότητα", υπάρχει ταξική σύγκρουση που βρίσκει από τη  μια μεριά τον κόσμο του πλούτου, τα κόμματα εξουσίας, τα συστημικά ΜΜΕ και το στρατιωτικό κατεστημένο με τα προνόμια του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ από την άλλη μεριά βρισκόμαστε εμείς που θεωρούμαστε Ασύμμετρες Απειλές για αυτούς: ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα, οι μειονότητες, οι πρόσφυγες και μετανάστες! 
Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και την νεολαία να σταθούν στο πλευρό των φαντάρων.
Απαιτούμε την Απομάκρυνση όλων των φαντάρων από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. 
Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να έχουμε τεράστια Ανεργία στον χώρο του Τουρισμού και ο Στρατός να καλύπτει θέσεις εργασίας με τη ΔΩΡΕΑΝ εργασία των φαντάρων. 
Να γίνουν τώρα Προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Κανενας δεν πρεπει να παει εκει στρατιωτες και στελεχη.Ας τα δωσουνε σε ιδιοτες καθε χρωνο και τοτε η αξιωματικοι να πανε εκει που θελουν.Δεν φτανει η μοναδες ειναι μετρημενη στα δαχτυλα και πανε και να κανουν τους σερβιτορους η να τηγανιζουν πατατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή