Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Διεθνές Δίκαιο αλά καρτ -Ο Θ.Ντόκος αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας λέει ότι “η Ελλάδα διάλεξε λάθος πλευρά στη Λιβύη”!


Διεθνές Δίκαιο αλά καρτ
-Ο Θ.Ντόκος αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας λέει ότι “η Ελλάδα διάλεξε λάθος πλευρά στη Λιβύη”!
Και όμως, οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας Θ.Ντόκος, αποκαλύπτουν όλη την πραγματική ουσία της αστικής πολιτικής στην επιδίωξη πραγμάτωσης των στρατηγικών στόχων του ελληνικού αστικού κράτους και κεφαλαίου.
Ένα κράτος θυμίζουμε που βασίζει τους επιθετικούς-επεκτατικούς του στόχους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου!
Εκεί βασίζονται τα "κυριαρχικά δικαιώματα" που υπερασπίζει μέχρι και το ΚΚΕ...  
Αναφερόμενος ο Ντόκος στο θέμα της Λιβύης,  υποστήριξε ότι η Ελλάδα διάλεξε λάθος πλευρά στη σύγκρουση!

Κρίνει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ όχι με βάση Αξίες..., το Διεθνές Δίκαιο..., όλα αυτά που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ότι αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της εξωτερικής της πολιτικής...

Αλλά με βάση την πορεία εξέλιξης της εμφύλιας σύγκρουσης στην Λιβύη!

Ο κ. Ντόκος είπε ότι «έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης και εκεί που είχαμε “επενδύσει” στον Χάφταρ όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο».

Φυσικά, αυτό που δεν λέει ο Ντόκος είναι ότι με την απόφαση της να στηρίξει τον Στρατάρχη Χαφτάρ -όταν είχε το πάνω χέρι στις συγκρούσεις- το ελληνικό κράτος βρέθηκε απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, που πρώτο μέλημα τους έχουν την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Επίσης, η ελληνική άρχουσα τάξη πόνταρε και ποντάρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραγνωρίζοντας ότι ούτε ενιαία Εξωτερική Πολιτική έχει, ενώ προς την Λιβύη εμφανίζεται βαθιά διχασμένη (πχ αντίθεση Γαλλίας-Ιταλίας).

Επίσης, ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις όλων των εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Αλήθεια, τι σχέση έχουν οι δηλώσεις του Μητσοτάκη, Δένδια, Συρίγου, αλλά και των Μάζη, διαφόρων στρατιωτικών μαϊντανών και βαθυστόχαστων αναλυτών με την τοποθέτηση του για το τουρκολιβυκό μνημόνιο καθώς είπε ότι θα πρέπει για κάποιο διάστημα “να ζήσουμε μ΄ αυτό”.

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά δεν αφορά μόνο εμάς. Έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δε νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, όμως φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το ανταλλάξουν με κάποιο δικό τους συμφέρον. Άρα, φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε» ανέφερε.

Το ελληνικό αστικό κράτος αντιλαμβάνεται τους νέους συσχετισμούς στην περιοχή και προσαρμόζεται. Ο μαξιμαλισμός του πλήττεται..., με την Ιταλία πλήρωσε υψηλό τίμημα, με την Αίγυπτο αντιμετωπίζει αδιέξοδο, ενώ ο Νετανιάχου ήταν σαφής:

"σε αυτή την περιοχή του κόσμου κανείς δεν προσφέρεται για να κάνει τους πολέμους του άλλου".

Ο Ντόκος λοιπόν, θα παίξει τον ρόλο του λαγού για να προπαγανδίσει χωρίς πολιτικό κόστος...

Δεν αλλάζει τις επιλογές της η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς- είναι χαρακτηριστική η ΝΑΤΟϊκή άσκηση που βρέθηκαν μαζί τα πλοία του ελληνικού και τουρικκού Πολεμικού Ναυτικού-, παίζει το χαρτί του Πολέμου κατά των Προσφύγων και των Κλειστών Συνόρων, βαθαίνει την επίθεση της ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Η ηγεμονία της αστικής τάξης εις βάρος των εργαζομένων είναι η αφετηρία για να Διεκδικήσει εκτός και να Διαπραγματευτεί. Η εσωτερική και εξωτερική αστική πολιτική αλληλοδιαπλέκεται, ανεξάρτητα τα καλέσματα και την προπαγάνδα περί «εθνικής ενότητας». Ο εσωτερικός εχθρός, ο εργαζόμενος λαός θα πρέπει να χειραγωγηθεί και υποταχθεί, πριν ντυθεί την στολή του εθνικού αστικού στρατού και σταλεί κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα τους. 
Για αυτό η κυβέρνηση ενισχύει τα ΜΑΤ και το σύνολο των δυνάμεων Καταστολής. 
Για αυτό Απαγορεύουν τις Διαδηλώσεις.
Για αυτό θέλουν την απόλυτη στράτευση των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Οι εμπόλεμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, χωρίς να αποκλείεται το θερμό επεισόδιο ή η διακρατική πολεμική σύγκρουση. Κανείς δεν τη θέλει, το πλήγμα στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς -ιδιαίτερα στους αμερικανικούς θα ήταν μεγάλο- αλλά συχνά τα γεγονότα έχουν τη δική τους δυναμική.
Το λέμε ξανά:
Ήμασταν και είμαστε ενάντια στο Διεθνές Ιμπεριαλιστικό Δίκαιο που "επιτίθεται" στα Διεθνή Ύδατα και εκφράζει την επιδίωξη των αστικών κρατών να επεκταθούν με τις ΑΟΖ, να αρπάξουν θάλασσες και ενεργειακά κοιτάσματα για το συμφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 
ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών ροών παγκόσμιας σημασίας είναι οι αιτίες της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους. 
Που μας απειλούν με πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή και διακρατική πολεμική σύγκρουση, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου τους. 
Ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για την κυριαρχία σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της έξαρσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλούν τους λαούς από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι την Ασία.
Πόλεμοι, δυστυχία και προσφυγιά είναι το παρόν και το μέλλον που χαράσσουν για τους λαούς. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 

Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 

ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 

για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.

[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 

Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 

Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 

Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου