Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΜΑΤοκύλισαν την πολύ μεγάλη διαδήλωση

Ο κόσμος δεν υποχωρεί παρά τα χημικά, το ξύλο και τις συλλήψεις
Η χούντα βρικολάκιασε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να εξαπολύει τα ΜΑΤ, με τον πιο βίαιο και δολοφονικό τρόπο, κατά των χιλιάδων διαδηλωτών. Πολύς κόσμος τραυματίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο σωρό από διαδηλωτές που ξυλοκοπήθηκαν προηγούμενα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε σήμερα περίτρανα το τι ακριβώς θέλει να πετύχει με το νομοσχέδιο για τις «υπαίθριες συναθροίσεις», καθώς επιχείρησε να διαλύσει μια ογκώδη μαχητική διαδήλωση.
Πολύ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων και της νεολαίας στην Αθήνα. Χιλιάδες πορεύτηκαν από τα Προπύλαια και την πλατεία Κοραή, με πολύ μαζικά μπλοκ της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί και στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που συνέκλιναν στην πλατεία Συντάγματος.

Όταν η μεγάλη πορεία από τα Προπύλαια έφτασε στο Σύνταγμα και το συγκροτημένο φοιτητικό μπλοκ κινήθηκε προς τον αστυνομικό φραγμό στα λουλουδάδικα, δέχθηκε βάρβαρη επίθεση από τα ΜΑΤ με μαζική ρίψη χημικών και χρήση κλομπ. Οι αστυνομικές δυνάμεις κτύπησαν πολλούς διαδηλωτές και προχώρησαν σε συλλήψεις, μεταξύ αυτών και ενός τουλάχιστον μέλους της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ταυτόχρονα, επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος με μαζική ρίψη χημικών στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στη βουλή. Δεν πέτυχαν το σκοπό τους, καθώς μεγάλο τμήμα των διαδηλωτών αναδιπλώθηκε και επανήλθε συντεταγμένα.

Μέχρι αργά χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν αποφασισμένοι μπροστά στη βουλή για να καταγγείλουν το αντιδημοκρατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Συγκροτημένα μπλοκ της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των συλλόγων και του ΠΑΜΕ διαδήλωναν μπροστά στο κοινοβούλιο.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου