Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Να και ο Αμερικανικός Στόλος: έρχονται οι Δολοφόνοι να κάνουν "ειρήνη"...

Αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”

Με μια κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας οι ΗΠΑ στέλνουν πολλά μηνύματα.
Από σήμερα Σάββατο, και συνοδευόμενο από 12 πλοία, θα βρίσκεται στη Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» (CVN-69).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλανοφόρο θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα συμμετέχουν τέσσερα F-18, ενώ τέσσερα ζεύγη F-16 θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας.
Τι σημαίνει όμως η παρουσία της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας.
Ενώ οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας, η αμερικανική κυβέρνηση στέλνει μήνυμα για το ποιος έχει τον πρώτο λόγο.
Γιατί αφενός η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου αποδεικνύει την κρισιμότητα της έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους, αφετέρου δείχνει το ποιος μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. 
Η ΕΕ, με προεδρεύουσα τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ μπορεί να ασκεί Μυστική Διπλωματία... 
Η Γαλλία του Μακρόν να αποτυγχάνει να εξασφαλίσει την παραγγελία των πανάκριβων φρεγατών και την Ελληνο-Γαλλική Πολεμική Συμμαχία...
Η Ρωσία να παρουσιάζεται ως παράγοντας αστάθειας για την περιοχή [ας θυμηθούμε δηλώσεις για την Αγία Σοφία ή το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στην πυραυλική άσκηση για την οποία το Τουρκικό σκάφος ανακοίνωσε NAFTEX για τις 18/08...
Άρα, τον τόνο θα δώσουν οι ΗΠΑ.
Μηνύματα όμως στέλνονται και στον λαό μας.
Η κορύφωση της κρίσης διαμορφώνει το τοπίο για να τεθεί το δίλημμα: 
πόλεμος ή συνομιλίες και συμβιβασμός;
Από την άλλη μεριά το σύνολο του αστικού κατεστημένου θα απαιτήσει από τον κόσμο της εργασίας όχι μόνο "εθνική ενότητα", αλλά απόλυτη υποταγή στην συμπόρευση της ελληνικής αστικής τάξης με τις ΗΠΑ.
Θα οξυνθεί επομένως η προπαγάνδα ότι είναι μονόδρομος η καπιταλιστική ανάπτυξη με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα και η πλήρη ταύτιση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Και όλα αυτά την στιγμή που αποδεικνύεται ότι αυτός ακριβώς ο ρόλος του ελληνικού κράτους, οι πολεμικές του συμμαχίες, η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός της ελληνικής αστικής τάξης απογειώνει την ένταση του κοινωνικού πολέμου, φέρνει ολοένα πιο κοντά την πιθανότητα Διακρατικής Πολεμικής Σύγκρουσης με την Τουρκία, αλλά και την προοπτική πρωτοφανούς Οικολογικής Καταστροφής. 
Σε μια χώρα πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, αλλά επίσης στόχο απαντητικών πληγμάτων.
Ας σκεφτούμε μόνο την τεράστια απόβαση Αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη και τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με την διαρκή στοχοποίηση του Ιράν.
    
Να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, φαντάροι, ένα Κίνημα Μαζικό και Μαχητικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου