H EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συνέχεια δέχεται καταγγελίες με παρόμοιο περιεχόμενο του κειμένου Στρατιώτη του Υγειονομικού που αναδημοσιεύουμε. Παντού ο επικίνδυνος συνωστισμός, χωρίς να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις, ο ένας φαντάρος κυριολεκτικά και μεταφορικά πάνω στον άλλο.
Λες και πριν δύο (2) μήνες, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά από μια συγκλονιστική προσπάθεια χιλιάδων φαντάρων και γονιών, δεν κατάφερε να καταγράψει μια σπουδαία νίκη, Υποχρεώνοντας το Υπουργείο Άμυνας να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει τον Συνωστισμό που είχε προκαλέσει!!!
Παντού ελλείψεις μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορονοιού.
Πουθενά να μην γίνονται Απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία...
Και όμως το τελευταίο διάστημα μετρούμε 28 φαντάρους, στελέχη και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρέθηκαν θετικοί στον Κορονοιό!
Διαβάζουμε λοιπόν:
Επιστολή Στρατιώτη Υγειονομικού από το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη ανησυχία σχετικά με τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα covid στη χώρα μας, δείχνοντας ότι μεγαλώνει η διασπορά του ιού.
Η ανησυχία είναι έντονη και στους φαντάρους που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία, εξαιτίας των ανύπαρκτων, σε πολλές περιπτώσεις, μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στα στρατόπεδα.
Πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία τα μέτρα προστασίας της υγείας των νεοσύλλεκτων, καθώς και του προσωπικού του στρατοπέδου, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τις ανάγκες προστασίας της υγείας τους.
Ο συνωστισμός είναι πολύ μεγάλος στους θαλάμους των νεοσύλλεκτων, όπου το ένα κρεβάτι απέχει μόλις μισό μέτρο από το επόμενο, με τους φαντάρους να κοιμούνται πάνω κάτω στα κρεβάτια.
Ίδια η κατάσταση και στο εστιατόριο όπου 180 άτομα στριμώχνονται στη μισή τραπεζαρία με την εντολή να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα.
Η αναγκαία και απολύτως απαραίτητη καθαριότητα των χώρων, που γίνεται από τους φαντάρους, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποκαταστήσει την απολύμανση από πιστοποιημένα συνεργεία η οποία δεν πραγματοποιείται, κυρίως για τους χώρους υψηλού συγχρωτισμού (θάλαμοι, εστιατόριο, ΚΨΜ, γραφεία).
Όσον αφορά τη χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας ούτε καν γίνεται κουβέντα. Τα αναγκαία κρεμοσ;aπουνα και αντισηπτικά δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στους χώρους του στρατοπέδου, ούτε στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Γάντια και προστατευτικές μάσκες δε χορηγούνται σε κανέναν, ούτε για τις διαδικασίες που είναι αναγκαία, όπως για παράδειγμα στο ΚΨΜ, που γίνεται ανταλλαγή προϊόντων και χρημάτων.
Η διοίκηση του στρατοπέδου για όλες τις ελλείψεις όχι μόνο δεν απαντάει στις ανάγκες αλλά περιορίζεται σε εκφράσεις:
«Εδώ το στρατόπεδο είναι αποστειρωμένος χώρος, εσείς να προσέχετε να μην πηγαίνετε σε χώρους με πολλά άτομα»,
«Τι θέλετε; Να φοράτε μάσκα όλη μέρα;», «Θα μπορούσαμε να κόψουμε τις εξόδους σας»,
«Σαπούνια κλπ πότε δεν υπήρχαν στο στρατό, να έχει ο καθένας τα δικά του».
Αυτή λοιπόν η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς την ασυνεννοησία όταν χρειάζεται κάποιος να πάει για εκτίμηση είτε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο είτε στο Γ.Ν. Λαμίας. Συνήθως δεν γίνονται οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις Στρατοπέδου-Νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι φαντάροι να πρέπει να περιπλανιούνται για ώρες στους χώρους του νοσοκομείου μέχρι να εξεταστούν (με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική τους αλλά και των συναδέλφων τους).
Εδώ και τώρα χρειάζεται λοιπόν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού σε όλους τους χώρους, για μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής και όλες τις αναγκαίες απολυμάνσεις από πιστοποιημένα συνεργεία πολλές φορές μέσα στη μέρα.
Στρ. Υγειονομικού
Θεωρούμε ότι όλη η ουσία βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο:
Στρατός και Κορονοιός: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!
Διαχρονικά τα στρατόπεδα αποτελούν μέρη όπου τα λοιμώδη νοσήματα του αναπνευστικού γνωρίζουν μεγάλη εξάπλωση.
Όσοι έχουν επιτελέσει υπηρεσία γιατρού στο στρατό γνωρίζουν ότι μέσα στα στρατόπεδα συμβαίνουν οριακά επιδημίες λοιμώδους αμυγδαλίτιδας. Η αμυγδαλίτιδα όμως είναι μία νόσος για την οποία υπάρχει αντιβιοτική αγωγή και η οποία δεν προσβάλλει εύκολα τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Μία νόσος που εξαιρετικά σπάνια συσχετίζεται με επιπλοκές και δυσμενή έκβαση. Στοιχεία τα οποία δεν ισχύον για τον covid 19.
Μέχρι στιγμής για τη νόσο από sars cov 2 δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, αποτελεί μία νόσο με υψηλή μεταδοτικότητα και σχετίζεται αρκετά συχνά με επιπλοκές. Επιπλοκές που ξεκινούν από αναπνευστική ανεπάρκεια και μπορούν να φτάσουν μέχρι και στο θάνατο και εμφανίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους αλλά τις έχουν εμφανίσει και νεότεροι. Με αυτά στο μυαλό αντιλαμβανόμαστε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν στις μονάδες μέτρα πρόληψης για να προστατευθούν οι φαντάροι αλλά και η κοινότητα συνολικά, για να μη γίνουν τα στρατόπεδα κέντρα διάδοσης του κορονοϊού.
Τι έχει κάνει ο στρατός για αυτό μέχρι στιγμής;
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, όπως αναδεικνύει η καταγγελία στο ΔΕΦΣ από τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις (http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_807.html ) καθώς και τα κρούσματα σε διάφορες μονάδες (για παράδειγμα 401).
Ταυτόχρονα ο πυρετός της σύγκρουσης με την Τουρκία οδηγεί, μέσω της ανάκλησης αδειών, σε περαιτέρω συνωστισμό στα στρατόπεδα, ενώ το δεύτερο κύμα μαίνεται.
Η απάντηση των φαντάρων σε αυτή πρέπει να ξεκινάει από το ότι η υγεία του Πολίτη με Στολή είναι πιο σημαντική από το “Αξιόμαχο” της χώρας, από τα πετρέλαια που το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο θέλουν να απομυζήσουν.
Ότι ο πολίτης είναι σημαντικότερος από τη στολή.
ΦΑΝΤΑΡΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:
- Όχι στο συνωστισμό – Όχι πάνω από τέσσερα άτομα ανά θάλαμο
- Ανθρώπινες συνθήκες θητείας – Ξεκούραση / καλή σίτιση
- Απολύμανση των επιφανειών με αλκοολούχα διαλύματα – μάσκες διαθέσιμες για τους φαντάρους, επαρκείς για τις ανάγκες – Ανά ημέρα κάθε φαντάρος να λαμβάνει τόσες μάσκες όσα είναι τα νούμερα του και οι αναφορές που θα παρουσιαστεί
- Να μειωθούν οι υπηρεσίες στις ελάχιστες δυνατές, να μειωθούν οι ανάγκες σε φαντάρους, να μειωθεί η στρατιωτική θητεία. Έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός
- Όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου να απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία. Για παράδειγμα το αμερικάνικο κέντρο λοιμώξεων (cdc) θεωρεί παράγοντες κινδύνου: Χρόνια νεφρική νόσο, ΧΑΠ – Άσθμα, Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ και άλλους.
- Να γίνονται μαζικά και τακτικά τεστ. Δειγματοληπτικά ανά δεκαπέντε ημέρες ανά μονάδα και σε όποιον έχει πυρέτιο, βήχα ή δύσπνοια. Αν βγαίνει θετικό, ο φαντάρος, ο θάλαμός του και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του να μπαίνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση.
- Αυτές οι μέρες να αναγνωρίζονται ως τμήμα της θητείας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Η επιστολή του στρατιώτη Υγειονομικού δημοσιεύτηκε στο alt.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου