Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Μαζική παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη Μαθητική Κινητοποίηση την Πέμπτη 24/09 ενάντια στην Στράτευση στα 18


Εκατοντάδες φυλλάδια ενάντια στην Στράτευση στα 18 και την Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, τις τρελές Αγορές όπλων των 10,5 ΔΙΣ ευρώ και τις προσλήψεις 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, μοίρασαν μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Οι αγωνιστές μαθητές όχι μόνο έδειξαν να καταδικάζουν αυτές τις φιλοπόλεμες επιλογές που στρέφονται ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενο λαό...
Αλλά ήταν πολύ θετικοί στο Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τη διοργάνωση Αντιπολεμικής-Αντιμιλιταριστικής Πορείας τον Οκτώβριο. 
Διαβάστε περισσότερα:
ΚΑΛΕΣΜΑ Αγώνα σε μαθητές: Στράτευση στα 18; Αύξηση της θητείας; Δεν θα ΄στε καλά


Κάλεσμα σε Μαθητές από ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Στράτευση στα 18; Αύξηση της θητείας; Δεν θα ΄στε καλά
Πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της μιλιταριστικής τρέλας που επικρατεί στα ελληνο-τουρκικά για τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων και την εξόρυξη κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε πρόγραμμα μαμούθ που περιλαμβάνει μέσα σε όλα τα άλλα (αγορά 10.5 δις σε εξοπλιστικά, πρόσληψη 15.000 ΕΠ.Ο.Π) την στράτευση στα 18 αλλά και την αύξηση της θητείας.

Εμείς, οι νέοι και νέες, μεγαλωμένοι/ες μέσα στην κρίση, έχοντας δει τους γονείς μας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, που αναγκαζόμαστε να μεγαλώσουμε πριν την ώρα μας, που κάνουμε δουλειές του ποδαριού δίχως να γνωρίζουμε τι μας περιμένει, που αγχωνόμαστε με τα φροντιστήρια και τις πανελλήνιες καλούμαστε για ακόμη μία φορά να είμαστε εκείνοι στους οποίους θα φορτώσουν τις πολεμοκάπηλες επιλογές τους.

Θέλουν, ενώ καλά καλά δεν τελειώσαμε το σχολείο, να φορέσουμε τα χακί για να πάμε να φυλάξουμε τα σύνορα από ανθρώπους όμοιους με μας, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν είτε λόγω των πολέμων στις πατρίδες τους είτε αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που βίωναν. Θέλουν, οι γονείς μας που τόσο ζορίζονται να μας παρέχουν τα απαραίτητα, να πληρώσουν ένα χρόνο ακόμη για να μπορέσει το Ελληνικό κράτος να κάνει επίδειξη δύναμης για τον έλεγχο των θαλασσών. Θέλουν, να συντρίψουν τις προσωπικότητες μας, να μάθουμε να είμαστε από νωρίς πειθαρχημένοι για τους αυριανούς εργοδότες μας, να είμαστε υπάκουοι και άβουλοι. Θέλουν, να χύσουν στα μυαλά μας το φασιστικό και μιλιταριστικό δηλητήριο, γαλουχημένοι στην υποταγή για τα εθνικά δίκαια. Θέλουν να μην μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα μέσα στο στρατό, να μην μπορείς να αντισταθείς, προκειμένου να είσαι πλήρως αναλώσιμος.

Παράλληλα, η ταξικότητα του νέου στρατού αποκαλύπτεται καθώς στην Ελλάδα έχει δοθεί η δυνατότητα οι νέοι μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων να εξαγοράζουν τη θητεία στα 32 χρόνια, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Κύπρο, με απόφαση όλων των κομμάτων, οι εφοπλιστές και οι γόνοι τους απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας. Τα βύσματα θα κάνουν τη θητεία δίπλα στο σπίτι τους (όπως πάντα γινόταν δηλαδή) ενώ, ειδικότητες χρήσιμες για το στρατό (γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί κλπ) θα μπορούν όπως φημολογείται να παίρνουν αναβολή. Εμείς τι ζητάμε;

Ζητάμε πραγματικά ελεύθερο χρόνο. Να μπορέσουμε να σπουδάσουμε, να γνωρίσουμε άλλες αντιλήψεις, άλλες κουλτούρες. Να προβληματιστούμε, να έρθουμε σε επαφή με τάσεις αμφισβήτησης της γενιάς μας. Δε θέλουμε κάποιον καραβανά πάνω από το κεφάλι μας που να μας λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. 

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια λοιπόν.
Κανένας στον Στρατό στα 18.
Όχι στις χιλιάδες Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών. 
Κανένας νέος σε Στρατό και Αστυνομία για να κυνηγάμε πρόσφυγες, να σπάμε απεργίες, αναλώσιμοι των ανταγωνισμών τους για ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον Παραλογισμό της Αγοράς όπλων 10,5 ΔΙΣ Ευρώ. Θέλουμε γιατρούς και εκπαιδευτικούς, όχι φρεγάτες-πυραύλους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου