Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Σε εξέλιξη η πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εκδηλώσεις μνήμης να διοργανώνονται στο Κερατσίνι.

Κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα είχαν απευθύνει για τις 17:00 αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
© SPUTNIK /
Η Μάγδα Φύσσα

Στο διαδικτυακό κάλεσμα που συνυπογράφουν δεκάδες αντιφασιστικές οργανώσεις επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα».
© SPUTNIK /
Συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα
© SPUTNIK /
Πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα
© SPUTNIK /
Πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα

Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή πορεία κουβαλά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς στις 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως γνωστοποίησε στις αρχές του μήνα η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη.
© SPUTNIK /
Συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Η οικογένεια του αδικοχαμένου ράππερ εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας να δώσουν το «παρών» στο Εφετείο την ημέρα έκδοσης της απόφασης, όσοι στάθηκαν «δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα».
«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:00» τονίζειται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, η οικογένεια Φύσσα προσθέτει:
«Επτά μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου».
https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου