Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα δομή Ενόπλων Δυνάμεων: ο Στρατός της Ανατολικής Μεσογείου και Πάροχος Ασφάλειας

Σε συμφωνία των κυβερνητικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ -όπως είχε απαιτήσει η Ντόρα Μπακογιάννη- και του εθνικιστικού κόμματος του Βελόπουλου κατέληξαν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, για το σχέδιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων των επόμενων 15 ετών, για αναβαθμίσεις, συντηρήσεις όπλων και κατανομή δυνάμεων, για τα σχέδια πιθανών κρίσεων και ενδεχόμενα ρίσκα, καθώς και τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά. 
Πλέον αναμένεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την τελική έγκριση του σχεδίου. 
Παράλληλα, προωθείται η αύξηση θητείας για τον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, ενώ για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 φέρονται να εμφανίζονται «σκόπελοι». 
Για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε την Τετάρτη 23/09 ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας». 
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας, στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου. 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τοποθετήθηκε για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης. 

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΕΙ Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ; 
Από την αναλυτική περιγραφή της νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων -βασισμένη σε δημοσιογραφικές πληροφορίες που προετοιμάζουν το έδαφος επικοινωνιακά- πηγάζουν πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Καταρχήν, συγκροτείται το Ισραήλ των Βαλκανίων πραγματοποιώντας σοβαρές τομές σε άλλα τα επίπεδα και με την καθοριστική συνδρομή των ΗΠΑ.
Δεύτερο ζήτημα που πρέπει να θιγεί είναι ότι δεν αποτελεί η Άμυνα τον Παρανομαστή της Αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις του αδίστακτου σύγχρονου ελληνικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που εξυπηρετούν τις εξής ανάγκες:
  • την επιθετική-επεκτατική πολιτική του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο
  • την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών
  • τον ρόλο Χωροφύλακα σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια έως την Αφρική, από τη Λιβύη έως τον Λίβανο και όχι μόνο. Είναι "ανάγκες" που απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών, τις πολεμικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, το γεγονός ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία "ασφαλίζει" τον εναέριο χώρο πέντε (5) Βαλκανικών κρατών 
  • τον ενεργό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις
  • την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο
  • την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος Ασφάλειας για τους επενδυτές είτε είναι οι αγωγοί, είτε οι εξέδρες άντλησης φ.α/πετρελαίου αλλά και τις εμπορικές/ενεργειακές ροές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 
Ουσιαστικά περιγράφουμε τον νέο εχθρικό ρόλο για τους λαούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που σημειωτέον από το Δεκέμβρη του 2019, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνησης της ΝΔ εμπλέκεται στην "εσωτερική ασφάλεια".
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Πόλεμος περιγράφεται από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ως Πυλώνας της ανασυγκρότησης της καπιταλιστικής οικονομίας, ενώ όλα όσα περιγράφησαν είναι άμεσα συνδεδεμένα με της Αναδιάρθρωση της Πολεμικής Βιομηχανίας και την Σύνδεση Πανεπιστημίων-Στρατού-ΝΑΤΟ-Βιομηχανίας Πολέμου και Ασφάλειας. 
Όλα αυτά βρίσκουν την συμφωνία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και φυσικά όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα την πιο αποφασιστική στάση του Αντιπολεμικού κινήματος.  

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το σχέδιο αφορά σε σενάρια πιθανών κρίσεων, ενδεχόμενα ρίσκα, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, κατανομή δυνάμεων καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα για την περίοδο 2020 – 2034. 
Το ελληνικό κράτος προχωρά στην απόκτηση νέων και στον εκσυγχρονισμό των παλαιών οπλικών συστημάτων με δημοσιογράφους να διαπιστώνουν ένα τεράστιο κόστος ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ!
Επίσης, όπως μεταφέρεται, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80% μαζί με την συγχώνευση ή κατάργηση στρατοπέδων, με σκοπό όπως αναφέρεται, την μείωση του χρόνου αντίδρασή τους σε ενδεχόμενη κρίση.
Δημιουργείται Στόλος Κρήτης στο ναύσταθμο Σούδας

Ενισχύεται και μεγαλώνει ο Ναύσταθμος Σούδας, για να αντιμετωπίσει τις τις νέες αναγκαιότητες του ελληνικού κράτους που αναδύονται στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Αυτό καταρχήν σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού σε βάθος 7ετίας. Αν και δεν αναφέρθηκαν αριθμητικά δεδομένα για τους επικείμενους εξοπλισμούς, συστηματικά προπαγανδίζεται η απαίτηση να ενισχυθεί με αρκετές μονάδες το Πολεμικό Ναυτικό.
Στη νέα Δομή δημιουργούνται δυο Στόλοι. 
Ο Στόλος που θα έχει έδρα το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.
Ο ναύσταθμος Σούδας θα μεγαλώσει και θα ενισχυθεί για να γίνει η έδρα του Στόλου της Κρήτης.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: ΓΑΛΛΙΚΑ RAFAEL ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ F-35
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την απόκτηση των αεροσκαφών Rafale, ενώ στο «τραπέζι» μπήκαν και τα F-35 αλλά σε βάθος χρόνου.
Ουσιαστικά, η κούρσα των Πολεμικών Εξοπλισμών δεν έχει τέλος και συνεχώς θα απαιτούνται νέες θυσίες, ολοένα μεγαλύτερες κάνοντας βιομηχάνους και εμπόρους όπλων να τρήβουν τα χέρια τους.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΝΟΥΝΤΑΙ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναπτύχθηκε το σχέδιο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό επιτελείο Ειδικών Δυνάμεων κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, (Unified Combatant Command) το οποίο θα συγκροτείται από δυνάμεις των Γενικών Επιτελείων.
Αυτή η μορφή διοίκησης έχει καθιερωθεί με σκοπό την διαχείριση και τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον κλάδο της υπηρεσίας, σε ειρήνη και πόλεμο.
Συστήνεται η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου
Σύμφωνα με το πλάνο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου που διαρρέεται από δημοσιογράφους, δημιουργείται η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, η οποία θα υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ. 
Στη ΔΕΠ θα υπαχθούν: 
οι καταδρομείς - αλεξιπτωτιστές, 
οι πεζοναύτες, 
το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) 
η Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), 
τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) 
και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Παράλληλα, η ΔΕΠ θα ενισχυθεί με ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, συγκεκριμένα με ΝΗ-90 και Σινούκ με σκοπό τη μετεξέλιξη σε Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων. 
Πρακτικά οι πιλότοι και τα πληρώματα αυτής της αεροπορικής μονάδας θα έχουν ειδική εκπαίδευση και δεν θα χρησιμοποιούνται για άλλες δραστηριότητες του Στρατού.
Με τον τρόπο αυτό, οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων θα αποκτήσουν πλήρη αυτοδυναμία σε προσωπικό και μέσα για την εκτέλεση των ειδικών αποστολών, η διακλαδικότητα θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος τους, ενώ μέσω της υπαγωγής σε έναν ενιαίο Διοικητή θα επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ταχύτητα στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων.
Οι τέσσερις βασικοί τομείς δραστηριοποίησης της ΔΕΠ είναι:
Οι άμεσες επιθετικές ενέργειες
Η ειδική επιτήρηση και αναγνώριση
Ο ανορθόδοξος πόλεμος
Η στρατιωτική υποβοήθηση χωρών με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμαχικές σχέσεις.

Η ΔΕΠ θα είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα:
Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων (καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές)
Μεραρχία που θα συγκεντρώνει Ζ'ΜΑΚ, τμήματα της ΔΥΚ, το ΤΕΝΕΦ και όλες τις μοίρες αμφίβιων καταδρομών.

Οι Ειδικές Δυνάμεις λοιπόν αποκτούν πλέον δική του Διοίκηση και πλήρη αυτοδυναμία σε προσωπικό και μέσα για την εκτέλεση των ειδικών αποστολών, δημιουργώντας έτσι, άτυπα αλλά ουσιαστικά, έναν τέταρτο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Και εδώ φαίνεται ο ρόλος των ΗΠΑ. Εξάλλου, οι συνεκπαιδεύσεις ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων είναι συνεχείς και αμείωτες!
Αυτή η ξεχωριστή δομή αναμφισβήτητα προσδίδει ευελιξία, ταχύτητα και δυνατότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων.
Αυτά τονίζουν οι δημοσιογράφοι!

Επαναλαμβάνουμε, ότι οι αλλαγές που περιγράφουμε είναι πάρα πολύ σοβαρές.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την επικαιρότητα της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για να "τρέξει τις αλλαγές", αλλά πρόκειται για στρατηγικές επιλογές που σηματοδοτούν ένα πολύ πιο επικίνδυνο και εχθρικό ελληνικό κράτος.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να απαντήσουν.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου