Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τελικά δεν θα γίνει η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ-Δώστε τώρα τις Άδειες των φαντάρων και κάνετε Άρση της Πολεμικής Κινητοποίησης!

Τελικά δεν θα γίνει η Πανελλαδική πανάκριβη Άσκηση Παρμενίωνας.
Το Υπουργείο Άμυνας μας λέει ότι διεξαχθεί η Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20.
Οι λόγοι που επικαλείται είναι η διεξαγωγή άλλων ασκήσεων, οι αυξημένες δραστηριότητες των Ε.Δ. το τελευταίο δίμηνο και ο Κορονοιός.
Αυτός που δεν μας λέει είναι ότι το προσωπικό είναι εξαντλημένο από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΝΔ.
Εμείς απαιτούμε να δοθούν Κανονικά όλες οι Άδειες που δικαιούνται οι φαντάροι και όχι μόνο.
Ακόμη "χρωστά" το Υπουργείο Άμυνας τις άδειες Ορκωμοσίας της Σειράς του Μαρτίου 2020, τις δέκα μέρες για τον Κορονοιό και τις εορταστικές άδειες του Πάσχα.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην Πολεμική Κινητοποίηση που δίνει στο ΥΠΕΘΑ και τα Επιτελεία τη δυνατότητα να αυθαιρετούν και να παραβιάζουν τα δικαιώματα μας.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην Αναφορά και να απαιτήσουν Ακρόαση από την Ιεραρχία.
Συνάδελφοι, μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Στείλε τε τις επιστολές με τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 
Η δημοσιότητα είναι  η δύναμη μας.

Η ανακοίνωση για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ

Μετά από εισήγηση του ΓΕΕΘΑ και έγκριση από την πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20» αντί της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20». 

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ. 

Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον Κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου