Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Καλός και Κακός Μπάτσος: άλλα λέει ο Ευαγγελάτος, άλλα μας λέει ο ΣΚΑΙ για τις αλλαγές στον Στρατό!


Σύγχυση;
Κυβέρνηση ΝΔ και στρατιωτικοί σε ρόλο Καλού και κακού Μπάτσου;
Πως είναι δυνατόν όλοι να έχουν Αποκλειστικά...., αλλά να διαφέρουν τόσο πολύ αυτά που αποκαλύπτει ο ένας και ο άλλος;
Σύμφωνα με τον Ευαγγελάτο: 
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σχέδιο και οι εισηγήσεις για την στρατιωτική θητεία (vid)
Άμεση αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και υποχρεωτική στράτευση στα 18 ζητά σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News.
Ο πρώτο γύρος της ενημέρωσης από τον Υπουργό Άμυνας της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.
Η ενημέρωση έλαβε χώρα, σε ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γιώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.
Αυτό που δεν συζητήθηκε αν και υπάρχουν πολλές εισηγήσεις από στρατιωτικούς κύκλους, είναι η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 κάτι που είναι άμεσα απαιτητό από το στράτευμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σύνολο των στρατιωτικών της χώρας εισηγείται να υπάρξει αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Διαφορετικά μας τα λέει το Αποκλειστικό του ΣΚΑΙ:
Κλείδωσε η θητεία σε στρατό ξηράς: Το «διζωνικό σύστημα» και τα εμπόδια στράτευσης στα 18
Αναφέρει το δημοσίευμα:
Σε οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Στρατό Ξηράς και τον τρόπο που θα γίνεται η θητεία φαίνεται πως καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα, πέραν από την αύξηση της θητείας σε 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς, η οποία θεωρείται ως δεδομένη εξέλιξη με τις ανάλογες ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εφαρμογή « διζωνικού συστήματος».
Αναλυτικότερα, όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.
Όσον αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, όπως φαίνεται προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του και αυτά έχουν να κάνουν αφενός με την στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση κι αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

Κάτι μας λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχουν βρει δύσκολα με την νεολαία...
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε κάθε περίπτωση ενημερώνει ότι άμεσα θα λάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μεγάλης Αντιπολεμικής και Αντιμιλιταριστικής Κινητοποίησης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου