Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: OXI στις Αγορές όπλων-Να τερματιστεί η Πολεμική Κινητοποίηση

Συγκέντρωση του Δικτύου «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων στο υπουργείο Άμυνας
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συναντήθηκαν με Ταξίαρχο εκπρόσωπο του ΓΕΣ, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα και τόνισαν την επιτακτική ανάγκη της Άρσης της Πολεμικής Κινητοποίησης.
 

▸Το μήνυμα πως η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν στο νέο εξοπλιστικό όργιο και στα αντιδραστικά σχέδια για θητεία στα 18 και αύξηση του χρόνου υπηρεσίας στο στρατό έδωσε η χθεσινή πρώτη αντιπολεμική κινητοποίηση, που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έξω από το υπουργείο Άμυνας στην λεωφόρο Κηφισίας.

Δεκάδες νέοι/ες, αλλά και μεγαλύτεροι, εκλεγμένοι συνδικαλιστές και δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν το παρών εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική της πολεμικής προετοιμασίας και της όξυνσης του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας για τη χάραξη ΑΟΖ και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Με συνθήματα και ανακοινώσεις διατράνωσαν τη θέλησή τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού κινήματος με ταξικά, διεθνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.


Η κυβέρνηση της ΝΔ ”πουλά τρέλα” καταγγέλει ο Σπάρτακος, καταγγέλλοντας τη διάθεση «10 δισ. ευρώ για νέα πολεμικά συμβόλαια με τις πολεμικές βιομηχανίες Γαλλίας-ΗΠΑ-Γερμανίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ η ύφεση είναι στο 15%, η ανεργία στο 17%, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, απογειώνουν τις απολύσεις, αρπάζουν τα σπίτια μας. Τα κενά στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας είναι τεράστια αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ με την συμπαράσταση των ΜΜΕ απαιτούν την πρόσληψη 12.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την στράτευση φτωχών ανδρών-γυναικών στα 18». 
Το Δίκτυο «Σπάρτακος» τονίζει πως δεν πρέπει να δοθεί «ούτε ευρώ για εξοπλισμούς», πως δεν πρέπει να γίνει καμία αύξηση στη στρατιωτική θητεία. 

«Λέμε όχι στις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, Δεν πολεμάμε-δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντα ελληνικής ολιγαρχίας-ΝΑΤΟ-ΕΕ», καταλήγει.

«Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν είναι αναλώσιμα, ούτε πειραματόζωα για την ανοσία της αγέλης. Δεν έχουν δουλειά έξω από τα σύνορα! Δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια τους!», υπογράμμιζε στο δικό της κάλεσμα η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συναγωνιστές από τη ΝΚΑ, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου