Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Με ΜΑΤ και βία απαντά η κυβέρνηση στους «ήρωες πίσω από τις μάσκες» (Photos/Video)

Τους… «ήρωες πίσω από τις μάσκες», όπως εντελώς υποκριτικά αποκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πρόσφατα τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν σκληρό αγώνα κάθε μέρα στα νοσοκομεία, έσπρωξαν, «ψέκασαν» με χημικά και χτύπησαν με ασπίδες και κλομπ οι δυνάμεις των ΜΑΤ σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το υπουργείο, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ. της ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία,. Αίτημά τους ήταν η παράταση των συμβάσεων και η μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.
Ήδη από τις 9 το πρωί στην πρώτη τους προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το κτίριο, δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ που τους απώθησαν. Αλλά και αργότερα, όταν η συγκέντρωση μάλιστα ολοκληρωνόταν και οι διαδηλωτές αποσύρονταν, τα ΜΑΤ προκλητικά επιτέθηκαν κατά κύματα και ανά περίπου 15 λεπτά απωθώντας τους και «ψεκάζοντας» με χημικά. Το μήνυμα είναι σαφές από την κυβέρνηση, μήνυμα καταστολής κάθε αγώνα και αντίστασης που αμφισβητεί την πολιτική της στην υγεία, την εκπαίδευση και αλλού.

Χθες το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε στο σωματείο εργαζομένων στο Αττικό και την επιτροπή αγώνα των επικουρικών η παράταση και των διοικητικών και εργατών ΥΕ της σύμβασης μέχρι τέλος χρόνου. Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ωστόσο απαιτούν μονιμοποίηση όλων και μόνιμες προσλήψεις αίτημα που έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική στον κλάδο.

Επόμενη κρίσιμη, για το υγειονομικό κίνημα, ημέρα είναι η 15η Οκτωβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου