Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πενταπλασιάζονται δαπάνες για εξοπλισμούς το 2021: από 500 εκατ. ευρώ αυξάνονται στα 2,5 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά αδίστακτα στην εφαρμογή των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών της έχοντας την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, αφού δίπλα της στοιχίζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η Ακροδεξιά Ελληνική Λύση. Στα 62 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ θα φτάσουν οι Πολεμικές Δαπάνες την περίοδο 2020-2034.
Την ώρα λοιπόν που τα ΜΑΤ χτυπούν τους αγωνιστές γιατρούς που διεκδικούν κονδύλια για την Υγεία, που κυνηγούν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται για μέτρα ενάντια στον Κορονοιό και λεφτά για την Παιδεία...
Πενταπλασιάζονται δαπάνες για εξοπλισμούς το 2021: από 500 εκατ. ευρώ αυξάνονται στα 2,5 δισ. ευρώ
Μέχρι τα μέσα του 2021 προγραμματίζεται η παράδοση των πρώτων αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλική Π.Α. στην Ελληνική. Πρόκειται για έξι αεροσκάφη, το κόστος των οποίων έχει ήδη προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό.
Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού, οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα πενταπλασιάζονται το 2021 και από 500 εκατ. ευρώ αυξάνονται στα 2,5 δισ. ευρώ – την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα δίνει «μάχη» για να μειώσει το έλλειμμα από 6% σε 1% του ΑΕΠ.
Είναι η νέα κούρσα του Πολεμικού Ανταγωνισμού μεταξύ Μητσοτάκη-Ερντογάν, απαραίτητο συμπλήρωμα της επιθετικής-επεκτατικής τους πολιτικής για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των εμπορικών-ενεργειακών ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Οι εξοπλιστικές δαπάνες θα πλησιάσουν το 1,5% του ΑΕΠ.
Όπως σημειώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, «οι πληρωμές για την Εθνική Άμυνα (εξοπλιστικά προγράμματα) αναμένεται να ανέλθουν τα 2,5 δισ. ευρώ το 2021, αυξημένες κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2020».
Ο Πόλεμος λοιπόν ενάντια στους Πρόσφυγες και Μετανάστες, όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού απαιτούν θυσίες από τον λαό μας.
Από το κονδύλι των 2,519 δισ που έχει προβλεφθεί, το 1,472 αφορά «φυσικές παραλαβές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον προϋπολογισμό.
Οι φυσικές παραλαβές είναι τα κονδύλια που θα πληρωθούν και τα υλικά θα παραδοθούν εντός του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr αυτές οι φυσικές παραλαβές αφορούν τα έξι μεταχειρισμένα Rafale που θα πληρωθούν και θα παραδοθούν εντός του 2021 καθώς και πυρομαχικά για τα τρία όπλα.

Σύμφωνα με το doureios.com οι δεδομένες υποχρεώσεις για το 2021, από τις αποπληρωμές των δύο μειζόνων εξοπλιστικών προγραμμάτων που ανατέθηκαν την τελευταία πενταετία, δηλαδή αυτά της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών Ρ-3 και της αναβαθμίσεως των μαχητικών F-16, ανέρχονται σε 30 και 200 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Εάν σε αυτές προσθέσουμε τις ετήσιες δόσεις των δύο προγραμμάτων που ανατέθηκαν στην διάρκεια του 2020, αυτά της μισθώσεως των δύο UAV τύπου Heron και των τριών συμβάσεων FOS για τα Mirage 2000, προστίθενται άλλα 45-50 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πληρωμές για την συμμετοχή της χώρας σε προγράμματα και δομές υποστηρίξεως όπως του Patriot κ.λπ. που δεν “φαίνονται” αλλά αυξάνουν αρκετά τις υποχρεώσεις πληρωμών.

Με την προμήθεια της Μοίρας μαχητικών Rafale ύψους 2 δισ. ευρώ θεωρουμένη ως δεδομένη, αναμένεται να καταβληθεί μια πρώτη δόση της τάξεως των 300-400 εκατ. ευρώ.

Εάν υπολογίσουμε τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί ήδη από την Βουλή και αναμένεται η έγκριση από το ΚΥΣΕΑ προς δρομολόγηση διαδικασιών συνάψεως συμβάσεων από την ΓΔΑΕΕ, μπορούμε να πούμε ότι σε περίπτωση που αυτές συναφθούν εντός του 2021, θα απαιτήσουν για την πρώτη δόση, συνολικώς περί τα 500 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Τέτοια προγράμματα είναι αυτά για τα 4+3 ελικόπτερα MH-60R, η FOS των υπαρχόντων ελικοπτέρων S-70, προγράμματα υποστηρίξεως των F-16, η αναβάθμιση κινητήρων ελικοπτέρων Chinook, οι τορπίλες των υποβρυχίων, η FOS των Phantom, η προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων TOW, η συντήρηση όπλων όπως οι πύραυλοι SCALP-EG και RIM-116 κ.λπ.

Υπάρχουν εξάλλου και εκκρεμότητες οι οποίες μπορούν να κλείσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως η τροποποίηση συμβάσεως για τα 6 τελευταία ελικόπτερα NH-90 και η FOS αυτών, όπως και προγράμματα που σέρνονται επί σειρά ετών και σχετίζονται με την επιχειρησιακή εκπαίδευση των Ικάρων και τα σχέδια για μετατροπή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, σε πολυεθνικό κέντρο εκπαιδεύσεως.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι μόνο για την αποκατάσταση των διαθεσιμοτήτων όλων των οπλικών συστημάτων που υπάρχουν σήμερα στους τρεις Κλάδους, το κόστος κυμαίνεται σε 2,65 δισ. ευρώ περίπου.

Το αναλυτικό δημοσίευμα του armyvoice.gr δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τι σημαίνουν οι κυβερνητικές επιλογές, γιατί χτυπούν τόσο βάρβαρα εργαζόμενους-μαθητές-πρόσφυγες-μετανάστες.
Προτείνουμε να διαβάσετε το κείμενο μας που περιγράφει το σημαίνει η Πολεμική Συμμαχία ελληνικού και αμερικανικού κράτους.
NAΤΟ και ΗΠΑ "έχουν στραβώσει" για τους τουρκικούς S-400 που στράφηκαν ελληνικών F-16: Αιχμές Στόλτενμπεργκ-Τι παίζεται;

Αιχμές για τους S-400 κατά ελληνικών F-16, άφησε κατά την συνέντευξή Τύπου που παραχώρσε μετά την συνάντηση με το Τσαβούσογλου ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Το σύστημα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμμαχικά αεροσκάφη και μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου.
Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να πάει απόφαση ότι το σύστημα S-400 δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αεροπορικό και πυραυλικό αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ.
«Προτρέπω να συνεργαστεί με άλλους Συμμάχους για να βρει εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε Στόλτενμπεργκ.
Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ που συμβάλλει σημαντικά στην κοινή μας ασφάλεια, τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά:
Τουρκικοί S-400 εναντίον ελληνικών F-16: Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Με το βασικό της άρθρο η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας ενημερώνει ότι η ενεργοποίηση των τουρκικών S-400 εναντίον ελληνικών F-16 κατά την επιστροφή τους από την άσκηση «Ευνομία» στα ανοιχτά της Κύπρου στις 27 Αυγούστου 2020, ήταν μια σημαντική παράμετρος της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ποιο είναι ο βασικό επίδικο του άρθρου και τι διακυβεύεται για το ελληνικό, τουρκικό και αμερικανικό κράτος.
Θυμόμαστε ότι η αιφνιδιαστική πτήση των ελληνικών F16 από την Κρήτη στην Κύπρο είχε παρουσιαστεί πανηγυρικά από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης.
Όχι μόνο προέβαλαν τις δυνατότητες του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά κυρίως θεωρούσαν ότι στάλθηκε το μήνυμα ότι το ελληνικό κράτος παραμένει στο πλευρό της Ελληνοκυπριακής αστικής ηγεσίας.
Κάτι που βεβαίως αμφισβητήθηκε από την ίδια την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου που αναιρεί την μεταξύ τους μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου με την  επαφή των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου με τον καθοριστικό ρόλο του Καστελόριζου. Και αφήνει το περιθώριο για Συνδιαλλαγή ελληνικού-τουρκικού κράτους.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα διατυπώνεται με πρωτοφανή σφοδρότητα από δημοσιογράφους-αναλυτές-πολιτικούς η απαίτηση Επίλυσης των Ελληνο-Τουρκικών διαφορών χωρίς προηγουμένως να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού.
 Άρα τι σημαίνουν καταρχήν αυτές οι ασκήσεις όπως η άσκηση «Ευνομία» που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας,  το γεγονός ότι ελληνικά F16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο και ότι τα εντόπισαν τα ραντάρ των S400;
Καταρχήν, σημαίνει ότι το τεράστιο στοίχημα που παίζεται μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο των ενεργειακών κοιτασμάτων, όσο και των ενεργειακών-εμπορικών ροών.
Το ελληνικό κράτος εμφανίζεται ως αιχμή στο αμερικανικό πολεμικό δόρυ..
Χτίζονται διάφορα πλέγματα συμμαχιών μεταξύ Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, την Ιορδανία, αλλά και τη Γαλλία-Ιταλία ενταγμένα σε ένα ευρύτερο αμερικανικό στρατηγικό σχέδιο για την περιοχή, καθώς αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός με τη Ρωσία και την Κίνα.
Ενώ λοιπόν αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι προπαγανδίζουν ότι πρέπει να "ταυτιστούμε με τις ΗΠΑ γιατί κινδυνεύουμε από την Τουρκία" στην πραγματικότητα ο λαός μας Κινδυνεύει καθώς μπαίνει στο επίκεντρο πολύ επικίνδυνων ανταγωνισμών.
Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, με την συνδρομή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Ελληνική Λύση απαιτούν ήδη θυσίες σε αίμα και σε χρήμα. 
Αυτές είναι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τους πολεμικούς εξοπλισμούς των 62 ΔΙΣ Ευρώ, τις προσλήψεις 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, την αύξηση της θητείας και την Στράτευση της νεολαίας στα 18.
Για αυτό και προχωρούν στην αλλαγή της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης είναι ορατός. 
Το ζήσαμε πρόσφατα στο δίμηνο της ελληνο-τουρκικής πολεμικής κινητοποίησης.
Επίσης, η Τουρκία που ενεργοποίησε τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 προκειμένου να εντοπίσει ελληνικά, αμερικανικής κατασκευής, μαχητικά F-16 κατά την επιστροφή τους από την άσκηση «Ευνομία» στα ανοιχτά της Κύπρου στις 27 Αυγούστου 2020 και αύριο να τα Εγκλωβίσει και Καταρρίψει...
Ουσιαστικά οι τουρκικοί S400 εντοπίζουν και απειλούν να Εγκλωβίσουν άρα και να καταρρίψουν τους Αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Για αυτό οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Σούδα και το ελληνικό κράτους εφοδιάζεται με γαλλικά αεροσκάφη RAFAEL. Τα Rafale έρχονται με την δυνατότητα να φέρουν δύο όπλα που δεν υπάρχουν στην περιοχή και συνεπώς μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το ένας είναι ο πύραυλος κρουζ (υπο)στρατηγικής κρούσης Scalp και το άλλο είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος Meteor.
Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν τονίζουν ότι για να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί απαιτείται να συνυπολογίσουν και τα τουρκικά συμφέροντα, να συμπεριλάβουν και τις Τουρκικές επιδιώξεις που βρίσκεται να συνομιλεί αναβαθμισμένα με τη Γερμανία, την Ρωσία και Κίνα που θεωρούνται αντίπαλοι των ΗΠΑ!
Άρα ο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμός είναι μεταξύ δύο αδίστακτων αστικών κρατών και τάξεων που έχουν επιθετικούς-επεκτατικούς στόχους, στρατηγικά συμφέροντα που εντείνουν την επιχείριση ικανοποιήσεώς τους   λόγω της ύφεσης και καπιταλιστικής κρίσης που αναθερμαίνουν το Κοινωνικό Ζήτημα.
Φυσικά δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους τρία ζητήματα:
  1. η κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών  
  2. η στρατιωτικοποίηση και η όξυνση της καταστολής του ακόμη πιο βίαιου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας
    1. Ο πρωτοφανής έντασης Υβριδικός Πόλεμος εναντίον των λαών, με καθοριστικό το ρόλο των ΜΜΕ, που αποσκοπεί στην χειραγώγηση των λαών, στην απαίτηση "εθνικής ενότητας και κινητοποίησης", στην Ανάδυση ενός σύγχρονου φιλο-Αμερικανισμού!  
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου