Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Πλακώνονται οι Συνδικαλιστές στρατιωτικοί και τρέχουν στα Δικαστήρια

Νομίζουμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των Στρατιωτικών είναι ενδεικτικές των αντιθέσεων που λαμβάνουν εκρηκτικό χαρακτήρα.
Προσέξτε, ενώ ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού αλλάζει για να αντεπεξέλθει στην επιθετική-επεκτατική πολιτική του αστικού κόσμου, αναλαμβάνοντας ρόλο στην εσωτερική ασφάλεια, στην περιφρούρηση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, ρόλο Χωροφύλακα των λαών και πολεμικής εμπλοκής σε επεμβάσεις και στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας....
Δημιουργώντας ζητήματα καθημερινά για τους φαντάρους και τα στελέχη, καθώς ιδίως η Πολεμική Κινητοποίηση των τελευταίων μηνών διαμόρφωσε ένα τοπίο εξαφάνισης των όποιων δικαιωμάτων και ακραίας αυθαιρεσίας των Διοικητών.
Αφενός όλα αυτά τα ζητήματα φαίνεται ότι εισπράττονται ως Αυτονόητα και αφετέρου  διεξάγεται μια πολύ άγρια κόντρα σε Συνδικαλιστικό επίπεδο για τον έλεγχο των στρατιωτικών.
Η ΝΔ και η Ακροδεξιά καθώς έχασαν τον πλήρη έλεγχο που ασκούσαν με τις Κλαδικές και τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων, αντεπιτίθεται τα τελευταία χρόνια με αιχμή του δόρατος την ΠΟΜΕΝΣ, τη δεύτερη Ομοσπονδία που συγκρότησαν και η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΠΟΕΣ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις στελέχη για να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και τη βαναυσότητα των Διοικητών, αλλά και για θέσουν οικογενειακά ζητήματα όπως το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, απευθύνονται στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και όχι στις Ομοσπονδίες που βρίσκονται στα Δικαστήρια.
Εμείς όμως θέτουμε εξαρχής ορισμένα ερωτήματα:
Τι δουλεία έχει η νεολαία με τον Στρατό και την Αστυνομία; Ποιος είναι ο πολεμικός και κατασταλτικός σου ρόλος που συνδέεται με την επιλογή της συγκεκριμένης επαγγελματικής κατοχύρωσης;
Ποιος είναι ο ρόλος του Συνδικαλισμού των Στρατιωτικών στον νέο Ελληνικό Στρατό του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που στρέφεται ενάντια στις ασύμμετρες απειλές; Αποδέχεσαι την καθεστωτική προπαγάνδα και τους επιθετικούς στόχους του αστικού κόσμου ενώ διεκδικείς κανένα επίδομα για να παρέχεις υπηρεσίες χακί Μπράβου των Επενδυτών;  
Δέχεσαι να εκμεταλλεύεσαι και εσύ φαντάρους, να κυνηγάς πρόσφυγες, να σπας απεργίες, να προστατεύεις αγωγούς στα Βαλκάνια, να εκστρατεύεις σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική-Ασία κυνηγώντας καλύτερες αποδοχές;
Φαίνεται το ξαναλέμε ότι αυτά είναι αυτονόητα για τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς που πλακώνονται για την νομή της εξουσίας!
Μήπως οι στρατιωτικοί πρέπει να τα σκεφτούν όλα αυτά και να προβληματιστούν; 
Μήπως το πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός ήταν η αμφισβήτηση από το Μαθητικό Κίνημα των Πολεμικών Εξοπλισμών και των RAFAEL;
Μήπως...
Διαβάστε λοιπόν τι κάνουν οι Στρατιωτικοί.

Ο συνδικαλισμός στα δικαστήρια – Τι έχασε τι κέρδισε η ΕΣΠΕΑΜΘ

Στα δικαστήρια συχνά για πολλούς και διάφορους λόγους βρίσκονται οι οργανώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, άλλοτε επειδή κινήθηκαν εναντίον συναδέλφων τους και άλλοτε επειδή υπάρχουν και μέλη τους που διαφωνούν. Δυο τέτοιες δικαστικές εμπλοκές έλαβαν πρόσφατα αποφάσεις.

Η μια αφορά την προσφυγή της ΕΣΠΕΑΜΘ κατά συναδέλφων της στην Ένωση Στρατιωτικών Δράμας, που ζητούσε να μην αναγνωριστεί το πρωτοβάθμιο σωματείο και η άλλη μετά από καταγγελία του αντιπροέδρου ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΓΓ του πρωτοβάθμιου σωματείου παραμένει στην θέση του ενώ έχει μετατεθεί σε άλλη περιοχή, έξω από τα Γεωγραφικά όρια της Ένωσης.

Η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της ΕΣΠΕΑΜΘ να διαλυθεί η ένωση στρατιωτικών της Δράμας, κάτι που συνιστά νίκη της ΠΟΕΣ και κήρυξε απαράδεκτη την σχετική αίτηση ανακοπής που υπέβαλε η ΕΣΠΕΑΜΘ κατά των συναδέλφων της.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπ΄ αριθμ. 31/2020 απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας απέρριψε την αίτηση που κατέθεσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε βάρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.), ζητώντας τη διάλυσή της, κηρύσσοντας απαράδεκτη την αιτηθείσα ανακοπή.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της και κάλεσε τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις Μονάδες της Δράμας να εγγραφούν μαζικά στο πρωτοβάθμιο σωματείο.

Η ΕΣΠΕΑΜΘ ωστόσο κέρδισε την διαμάχη που είχε με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του ΔΣ της ένωσης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι : ενημερώθηκε για την υπ’ αριθ. 137/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας με την οποία επικυρώθηκε η νομιμότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΠΟΜΕΝΣ, πού ήταν πλήρως ενήμερη για τις εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω Ένωσης, είχε από την αρχή τοποθετηθεί υπέρ της νομιμότητας της υφιστάμενης Διοίκησης και είχε καταδικάσει τις αήθεις επιθέσεις σε βάρος της από μεμονωμένο «στρατιωτικό συνδικαλιστή».

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της παρούσας Διοίκησης και την στάση της Ομοσπονδίας μας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΜΕΝΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου