Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Επικίνδυνη κούρσα Εθνικισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Τουρκοφάγοι εναντίον Μακεδονομάχων


Όσο περισσότερο ταυτίζεται η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξυπηρέτηση των επιθετικών-επεκτατικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με βασικό όχημα την Πολεμική Συμμαχία με τις ΗΠΑ, που καθορίζουν οι στρατηγικές τους επιδιώξεις με παρανομαστή το Ενεργειακό ζήτημα....
Τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας και εργαλειοποιείται ο εθνικισμός. 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα που εντείνεται ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου δεν περνά απαρατήρητο ο διαφοροποιημένος τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Τις Πολεμικές Κινητοποιήσεις Ιουλίου-Αυγούστου διαδέχτηκε η ένταση της Μυστικής Διπλωματίας, η αναφορά Μητσοτάκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ως πεδίο επίλυσης των ελληνο-τουρκικών διαφορών, η δήλωση Γεροπετρίτη για κόκκινη γραμμή "την παραβίαση των 6 ν.μ.", αλλά και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για αγορές όπλων 62 ΔΙΣ Ευρώ, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, πρόσληψης 15000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ προχωρά η νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρησιακό πεδίο από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισε την εθνικιστική αντιπολιτευτική τακτική των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ της ΝΔ, βλέποντας την προσαρμογή και υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΝΔ, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα στο πεδίο των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων.
Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση στα 12 ν.μ. αλλά και του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα, όταν μιλώντας στον Σκάι τόνισε:
«Αυτά που χρειάζεται να κάνουμε σήμερα σα χώρα είναι:
Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, αρχικά Ανατολικά και Νότια της Κρήτης και κατόπιν στην Αν. Μεσόγειο, πράγμα που θα μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, να δούμε την αντίδραση της Τουρκίας καθώς και την ανταπόκριση των συμμάχων μας και ιδιαίτερα της ΕΕ.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο.
Στον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας "έτρεξε" πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες.
Αιτία η δήλωση του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοίδη ότι η απαίτηση επέκτασης στα 12 ν.μ. είναι εθνικισμός!
Αυτή τη δήλωση έκανε ο προιστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας που έχασε τον καταδικασμένο ΝΑΖΙ Παππά μέσα από τα χέρια της και σέρνει μαθητές στα δικαστήρια κατηγορώντας τους για κακουργήματα.

Πριν δούμε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Χρυσοχοίδη αξίζει να επισημάνουμε ότι στις δύο προηγούμενες Πολεμικές Κινητοποιήσεις οι Στρατιωτικοί έλεγαν ψέματα στους φαντάρους ότι "το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία και έχει εισέλθει στην ελληνική επικράτεια".
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρισκόταν 200 ν.μ από την Κρήτη!
Αυτά έλεγαν στους φαντάρους για να τους πωρώσουν.  
Κυβερνητική προπαγάνδα που κατήγγειλε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αλήθεια, θυμάται κανείς τι έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο;

Αξίζει όμως να συγκρίνουμε τις δηλώσεις τους με τις σημερινές θέσεις του Γεροπετρίτη και Χρυσοχοίδη.
Μια πολιτική γραμμή αναδίπλωσης που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει αντιπολίτευση από θέσεις που γνωρίζει ότι οδηγούν στον πόλεμο!
Τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης: 
"Ιστορικό ατόπημα Χρυσοχοϊδη για τα 12 μίλια: Είτε θα ανακαλέσει και θα ζητήσει συγγνώμη ή να αποπεμφθεί από Μητσοτάκη
Η τοποθέτηση του υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι αποτελεί εθνικισμό η επέκταση των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας στα 12 μίλια είναι μία τοποθέτηση η οποία αντιβαίνει τον πυρήνα την καρδιά της εθνικής στρατηγικής των εθνικών συμφερόντων των απαράγραπτων εθνικών δικαίων. Θέτουμε λοιπόν επιτακτικά ρητώς και κατηγορηματικώς προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη. Ή θα ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη ο κ. Χρυσοχοίδης για αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε:
“…Τολμά να έρθει σήμερα εδώ μέσα ο κ. Χρυσοχοϊδης και να χαρακτηρίσει “εθνικισμό” την πρότασή μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Κι εδώ διερωτώμεθα: ο Πρωθυπουργός καλύπτει τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ή την αποδοκιμάζει; Είναι “εθνικισμός” το να εξασκήσει η χώρα μας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, για τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, όπως δήλωσε ο Υπουργός σας, ο κ. Χρυσοχοϊδης;
Εάν όχι, τότε οφείλει να τον αποπέμψει και αν δεν τον αποπέμψει γι αυτό – που χαρακτήρισε τα 12 μίλια “εθνικισμό” – τότε να τον αποπέμψε!


Τα παραπάνω αποκαλύπτουν όχι μόνο τη βασική συμφωνία των αστικών κομμάτων εξουσίας στην υλοποίηση των επιθετικών-επεκτατικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου που μιλά για "την Ελλάς των τεσσάρων Θαλασσών και τετραπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας", αλλά επίσης το ρόλο που παίζει ο εθνικισμός και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τα εθνικά συμφέροντα και τους Μεγαλοιδεατισμούς τους. 
Προκάλεσε την οργή τους η απόρριψη από τους αγωνιζόμενους μαθητές των Πολεμικών Εξοπλισμών και των πολεμικών αεροσκαφών Rafale.
Γιατί συνειδητοποιούν ότι η νεολαία όχι μόνο δεν υποτάσσεται στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς και στα στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης που ονομάζουν "εθνικά δίκαια", αλλά αναλαμβάνει Αντιπολεμικές και Αντιμιλιταριστικές πρωτοβουλίες.
Από αυτή την σκοπιά επομένως έχουν μεγάλη σημασία οι Αντιπολεμικές Κινητοποιήσεις του Σαββάτου 24/10 σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη που πρόθεση μας είναι να αποκτήσουν ακόμη πιο ενωτικά και μαχητικά χαρακτηριστικά Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου