Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν παιδιά απειλώντας να τα μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ

▸ Καθεστώς πλήρους τρομοκράτησης ένιωσαν παραπάνω από 12 μαθητές μετά το τέλος της σημερινής πανεκπαιδευτικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Χωρίς καμία πρόφαση και ενώ η πορεία είχε λήξει, μία διμοιρία ΜΑΤ είχε περικυκλώσει ομάδα μαθητών απαιτώντας τις ταυτότητές τους και, ύστερα, απειλώντας τους να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Αφού η πορεία που είχε καλεστεί έπειτα από απεργία της ΑΔΕΔΥ με κεντρικά αιτήματα την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας και η οποία στηρίχτηκε και από μαθητές και φοιτητές τελείωσε, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Έτσι, όταν 12 μαθητές περπατούσαν κοντά στο ξενοδοχείο «Αμαλία», μία διμοιρία ΜΑΤ τους περικύκλωσε και ζήτησε τα στοιχεία τους, ενώ διέταξε να έρθει όχημα για τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Σε κοινέςΚατηγορίες


Στο σημείο βρέθηκαν αγωνιστές εκπαιδευτικοί και ο περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Κώστας Τουλγαρίδης, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από την Αστυνομία για τον λόγο που τα παιδιά αναγκάζονται να βιώσουν αυτήν την κατάσταση. Όταν οι αστυνομικοί απάντησαν πως οι μαθητές θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί απόρησαν τι εξακρίβωση χρειάζεται για τους μαθητές που είχαν πάνω τους ταυτότητες. Τότε, οι «Πουαρό» των ΜΑΤ αποκρίθηκαν πως υπάρχει πιθανότητα οι ταυτότητες των εφήβων να είναι πλαστές!



Μάλιστα, οι 12 περικυκλωμένοι μαθητές δεν ήταν αρκετοί για την Αστυνομία, η οποία μετέφερε μία άλλη ομάδα μαθητών στο σημείο που είχε ακινητοποιήσει σε δεύτερο χρόνο. Έπειτα, στην οδό Αμαλίας βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Κατσώτης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με τη σειρά του για την άδικη κράτηση των μαθητών.
Τελικά, ύστερα από αρκετή ώρα διαμαρτυριών, οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι.
Δεν έχει τέλος η καταστολή στους μαθητές
Όλο αυτό το διάστημα που οι μαθητές αγωνίζονται ενάντια στην απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία έχουν δει για τα καλά το βίαιο πρόσωπο του κράτους. Οι εικόνες του άγριου κυνηγητού των ΜΑΤ σε μικρά παιδάκια έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και οι διώξεις γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολεία που πραγματοποιούνταν καταλήψεις είναι μόνο ένα δείγμα. Όμως, το εκπαιδευτικό κίνημα δείχνει πως δεν τρομοκρατείται σε κάθε περίσταση και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου