Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Με συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών η Αντιπολεμική Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Με την συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών, μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων, ελληνικών και τουρκικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η Αντιπολεμική Πορεία στο κέντρο της Αθήνας το Σαββάτο 24 Οκτωβρίου.
Η πορεία αυτή αποτελεί μια κλιμάκωση στην Άρνηση του Πολέμου που εκφράζουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία καθώς είχε προηγηθεί η κινητοποίηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο Πολέμου ενάντια στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς των 62 ΔΙΣ Ευρώ, των προσλήψεων 15000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, την Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και τη δρομολόγηση της Στράτευσης των φτωχών νέων, ανδρών και γυναικών στα 18.
Η Αντιπολεμική αυτή κινητοποίηση είναι πολύ σοβαρή κίνηση της νεολαίας που αρνείται να θυσιαστεί για τις ΑΟΖ και τα Πετρέλαια τους.
Πρέπει να επισημάνουμε την εποχή που πραγματοποιήθηκε η Αντιπολεμική Πορεία, το Μήνυμα που στέλνει και τους όρους πραγματοποίησης της.
Καταρχήν η ένταση σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει ολοένα, αλλά έχει τεράστια σημασία για εμάς η όξυνση του πολέμου εναντίον των προσφύγων: 
Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, Παράνομες-Απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις από Λιμενικό-Πολεμικό Ναυτικό και FRONTEX αλλά και δικαστικές διώξεις όσων τις καταγγέλλουν, με τα ΜΜΕ σήμερα να συμπληρώνουν το παζλ των ασύμμετρων απειλών και την διασύνδεση εσωτερικού εξωτερικού εχθρού "αποκαλύπτοντας" Τζαχαντιστές που μας απειλούν.
Ο Πόλεμος της καθεστωτικής προπαγάνδας είναι συνέχεια της απειλής διακρατικού πολέμου με τον εχθρό να διαμονοποιείται συνεχώς, αλλά επίσης προέκταση του κοινωνικού πολέμου: δείτε τις ολέθριες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ που επιδιώκει να αρπάξει τα σπίτια-εισοδήματα του λαού εν μέσω της τρομοκράτησης μας για τον Κορονοιό.
Μια πανδημία όμως που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντιμετωπίζει με σοβαρά μέτρα, αλλά προτιμά να δαιμονοποιεί την νεολαία για να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.
Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν αγωνιστές από κοινωνικές-πολιτικές συσπειρώσεις σχολείων και πανεπιστημίων, εργασιακών χώρων και γειτονιών στάθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, συνενώθηκαν με Τούρκους συναγωνιστές που έστειλαν το δικό του μήνυμα αμφισβήτησης στον Ερντογάν.
Να επισημάνουμε ότι Αντιπολεμική Κινητοποίηση έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
Το στοίχημα επομένως για όλους εμάς είναι πως θα συνεχίσουμε, πιο μαχητικά και ενωτικά, πως θα διαμορφώσουμε ένα Αντιπολεμικό ρεύμα με εργατικά, αντικυβερνητικά, αντικαπιταλιστικά και διεθνιστικά χαρακηριστικά.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει αποφασισμένο να συμβάλλει στην ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου