Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι» και για το παράρτημα στην Κύπρο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής;


Κατά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, του φασιστικού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ενδέχεται να στραφεί η δικαιοσύνη της χώρας στον απόηχο της ιστορικής καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα.
Μετά την ανακοίνωση της σπουδαίας απόφασης ΑΚΕΛ και Οικολόγοι απέστειλαν επιστολές στον γενικό εισαγγελέα Κύπρου, Γιώργο Σαββίδη, για να ερευνηθεί η σχέση του ΕΛΑΜ με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως σημειώνουν κυπριακά μέσα, η πρώτη τοποθέτηση του Γιώργου Σαββίδη, δεν αποκλείει να βρεθεί υπό διερεύνηση από την Δικαιοσύνη η ακροδεξιά ομάδα.

«Όλα τα θέματα τα οποία τίθενται στη Νομική Υπηρεσία και τα οποία εμπίπτουν μέσα στη σφαίρα των συνταγματικών και των νομικών μας αρμοδιοτήτων τυγχάνουν του απαραίτητου και του σωστού χειρισμού. Θέλω να επιβεβαιώσω ότι ως Νομική Υπηρεσία και ως Γενικός Εισαγγελέας λάβαμε [χθες] επιστολές από διάφορα Κόμματα για το θέμα που αναφέρεστε. Θέλω να είμαι φειδωλός στις δηλώσεις μου. Όλα τα θέματα τα οποία τίθενται στη Νομική Υπηρεσία και τα οποία εμπίπτουν μέσα στη σφαίρα των συνταγματικών και των νομικών μας αρμοδιοτήτων τυγχάνουν του απαραίτητου και του σωστού χειρισμού. Όταν υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις θα ενημερωθείτε μέσω του Γραφείου Τύπου του Γραφείου μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Εισαγγελέας .

«Πρέπει να έχουμε τον χρόνο που απαιτείται για να μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές ενέργειες, να πάρουμε τη σωστή πληροφόρηση για να αποφασίσουμε πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε, αν θα πρέπει να προχωρήσουμε», κατέληξε.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου