Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Το Κράτος της ΝΔ: Μπάτσοι-Στρατιωτικοί-Συνοριοφύλακες!


Ακόμη 3156 Μισθοφόροι Στρατιώτες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και 800 Συνοριοφύλακες
Η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να εκμεταλλευτεί την ένταση στα ελληνο-τουρκικά για το πως θα μοιράσει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τον Ερντογάν, προκειμένου να επιβάλλει τις πολεμοκάπηλες επιλογές της. 
Είναι χαρακτηριστικά τα τεράστια νούμερα των Μισθοφόρων Στρατιωτών που επιχειρεί να στραολογήσει από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα:
εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές
1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) 
1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.)
Στους παραπάνω να προσθέσουμε την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη Βόρεια Ελλάδα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Διαπιστώνουμε επομένως ότι συγκροτείτε ένα τεράστιο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, με μεγάλη διεύρυνση της Στρατικοποίησης και Αστυνομοκρατίας στο πλαίσιο του Ισραήλ των Βαλκανίων, έτοιμο να αντιμετωπίσει εξωτερικό αλλά και εσωτερικό εχθρό, τις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές, κοινωνικά κινήματα, πρόσφυγες, νεολαία και μειονότητες.
Ενώ λοιπόν δαπανούν 62 ΔΙΣ Ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, προσλαμβάνουν χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς με Μονιμότητα, αρνούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά στην Εκπαίδευση και την Υγεία, περικόπτουν μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα.
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας, ενώ ενημερώνουμε ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μετά την Αντιπολεμική Πορεία του Σαββάτου 24/10, πρόκειται να συνεχίσει την καμπάνια του για το Μπλοκάρισμα των Πολεμοκάπηλων αυτών πολιτικών επιλογών:
Προσλήψεις 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών δύο ταχυτήτων: ΕΠ.ΟΠ. για μονιμότητα και ΟΒΑ για πέταμα!
Η Κυβέρνηση δρομολογεί την πρόσληψη 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών. Το μέγεθος, το κόστος τους και κυρίως είναι πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας.
Η Στρατιωτικοποίηση του ελληνικού κράτους αποκτά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και το Μισθοφορικό τμήμα αυτού του αναδυόμενου Ισραήλ των Βαλκανίων είναι Απειλή για εργαζόμενους, πρόσφυγες και νεολαία.
Δεν είναι μόνο το τεράστιο οικονομικό κόστος των χιλιάδων προσλήψεων Στρατιωτικών-Αστυνομικών-Συνοριοφυλάκων, αλλά κυρίως ο ρόλος τους στο πλαίσιο του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας όπου η Αστυνομία συνεχώς Στρατικοποιείται και ο Στρατός αποκτά Αστυνομικά Καθήκοντα.
Ο λόγος;
Μα είναι ο συγκεκριμένος ρόλος που αναλαμβάνει ο Ελληνικός Στρατός για να επιβάλλει την επιθετική-επεκτατική πολιτική του ελληνικού αστικού κράτους με τις ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, η αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών και η αποστολή Χωροφύλακα ενάντια στους λαούς.
Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ωθούν στην αντιδραστική μεταβολή της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κεντρικό στοιχείο λοιπόν η Πρόσληψη 15000 Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Οι προσλήψεις όμως που οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τις θέλουν να εκκινούν το 2021 -έχει εγγραφή κονδύλι στον προυπολογισμό-, θα αφορούν 1000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) αλλά 600 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Όλα δείχνουν ότι οι δυο κατηγορίες Μισθοφόρων Στρατιωτών θα συνεχίσουν να λειτουργούν παράλληλα. 

Τι σημαίνει όμως αυτό;
Οι ΕΠ.ΟΠ. θα αναλαμβάνουν πιο τεχνικές ειδικότητες και τον χειρισμό πιο σύγχρονων οπλικών συστημάτων, θα λαμβάνουν πιο καλό μισθό και θα έχουν τη δυνατότητα μονιμοποίησης.
Οι ΟΒΑ, τελευταίος τροχός της αμάξης, θα αναλαμβάνουν πιο χαμηλό μισθό, τα καθήκοντα τους θα έχουν να κάνουν βασικά με τη φρούρηση των μονάδων και μετά από τρία (3) ή έξι (6) χρόνια θα πετιούνται στην Ανεργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αυξάνει η αγωνία των ΟΒΑ που είχαν ελπίσει να ενταχθούν στους νέους ΕΠ.ΟΠ., -ενδεικτική η κουτοπονηριά όσων κατατάχθηκαν πρόσφατα όταν η προκήρυξη πρόσληψης ΟΒΑ γνώρισε μερική επιτυχία καθώς από τους 2000 Θέσεις καλύφθηκαν οι 1400 γιατί πίστευσαν ότι θα μεταπηδήσουν στη θέση των νέων ΕΠ.ΟΠ-,  δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από τις δηλώσεις της ηγεσίας τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα λειτουργήσουν παράλληλα.

Το αστικό κράτος και τα αστικά κυβερνητικά κόμματα εξουσίας εκτιμούν ότι η Ανεργία, η Φτώχεια και η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας θα προσφέρουν την απαραίτητη εκείνη μάζα νέων ανθρώπων που θα ανακυκλώνονται θεωρώντας την επαγγελματική σχέση με τον στρατό ως διέξοδο στα εργασιακά αδιέξοδα.
  
Ανησυχούν οι ΟΒΑ για το μέλλον τους και το καταγράφουν οι δημοσιογράφοι!
Το ενδεχόμενο πρόσληψης ΕΠΟΠ, ενός θεσμού που έχει σταματήσει τις προσλήψεις για πολλά χρόνια, προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των ΟΒΑ, καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον το επιθυμούν.
Εν πολλοίς κατανοούν πόσο Αναλώσιμοι είναι! Αυτοί θα πεταχθούν πρώτοι...
Οι ΟΒΑ δεν αντιμετωπίζονται ως υπαξιωματικοί κατώτερης βαθμίδας, αν και μισθολογικά ανήκουν σε αυτήν. Συνήθως αντιμετωπίζονται ως στρατιώτες και όχι ως επαγγελματίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένουν και εκτός επιδομάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δια νόμου έχουν αποκλειστεί από το επίδομα παραμεθορίου.
Πολλές φορές μάλιστα, τους «ξεχνούν» σε έκτακτα επιδόματα όπως κάποια δώρα με μορφή ΗΕΕ που δίνονται Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Αρχηγό ή Υπουργό να το παίζει καλός για να πάρουν κανένα ευρώ....
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Το ζήτημα της πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι βαθιά Ταξικό.
Δεν αφορά μόνο τους ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Αφορά το μαθητή που θα δηλώσει την προτίμηση του για τις Παραγωγικές Σχολές Στρατού και Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί εργασιακά....
Αφορά τους φαντάρους που εξαγοράζονται για να πάνε Κύπρο ή να ανέβουν στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για να αντέξουν οικονομικά το βραχνά της θητείας...
Απαιτείται η παρέμβαση ενός ολόκληρου Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, όπου θα συνενώσει την πάλη των αγωνιστών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της γειτονιάς, με τον αγώνα του εργατικού κινήματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων Μέσα στον Στρατό.
Ο Ελληνικός Στρατός ΠΟΛΕΜΑ και απαιτείται το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής γιατί ακριβώς προωθείται η Καπιταλιστική Ανασυγκρότηση - και η οικοδόμηση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Όπου συνενώνεται ο σύγχρονος Μεγαλοϊδεατισμός των ΑΟΖ, των Ενεργειακών κοιτασμάτων, του ελέγχου θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου στρατηγικής σημασίας, των Βαλκανίων ως Ζωτικού Χώρου για το ελληνικό κεφάλαιο με την πρωτοφανή ιστορικά απόπειρα εκμετάλλευσης και καθυπόταξης τους κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία.
Τι ζητάει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:
• Κανένας νέος να μην καταταγεί ως ΕΠΟΠ και ΟΒΑ. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• Άμεση απόσυρση των δυνάμεων που εντάσσονται στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές και τον ευρω-στρατό. Διάλυση του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. ΟΧΙ στις Βάσεις του Θανάτου.

Να φύγουν όλοι οι Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία από την Περιοχή. Όχι στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Να Αντισταθούμε με κοινούς αγώνες των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν. Οι Ανταγωνισμοί και η πολεμοκαπηλεία τους απειλούν τους λαούς μας το ίδιο με την Συνεργασία τους εναντίον μας στον Πόλεμο τρομοκράτησης των λαών, τον Πόλεμο κατά Προσφύγων-Μεταναστών, με το Ολοκληρωτικό κράτος που Οικοδομούν. 
• Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Εφαρμογή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Ελεύθερος συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος.
• Υπαγωγή του ελέγχου των υπηρεσιών στη δύναμη του προσωπικού. Δεν είναι πρώτιστο ζήτημα η εκπλήρωση των υπηρεσιών. Δημοσίευση και έλεγχος των υπηρεσιών από επιτροπές φαντάρων. Οι υπηρεσίες να είναι τουλάχιστον 1-1 για όλους και να υπάρχει αυστηρή τήρηση της κυκλικότητάς τους.
• Να μπει ένα τέλος στη Βυσματοκρατεία και το Πελατειακό κράτος.
• Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία και να σταματήσουν τα «καψόνια».
•Όχι στα ΚΑΑΥ των φαντάρων-υπηρετριών και των ανώτατων που κάνουν δωρεάν πολυτελείς διακοπές στις πλάτες τους. Όχι στη τζάμπα συντήρηση των στρατοπέδων. Καθαριότητα και σίτιση από πολιτικό προσωπικό.
• Να μειωθεί άμεσα η θητεία, η βίαιη απόσπαση των φαντάρων από το οικείο συντροφικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
• Πλήρεις και δωρεάν παροχές προς τους στρατιώτες: μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.
• Επαρκής μισθός, βασικός, για τους φαντάρους. Πλήρης ασφάλιση και αναγνώριση προϋπηρεσίας. Δυνατότητα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας
• Να σταματήσουν οι επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Να καταργηθούν τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.
• Να μπλοκαριστούν επιτέλους οι πολεμικές δαπάνες, τα δις που ξοδεύονται από τη δημοσιονομική ληστεία των εργαζομένων και μετατρέπουν την παραμεθόριο σε πυριτιδαποθήκη τρόμου.
Πρέπει να εγκαταλείψουμε τον πατριωτισμό της δήθεν υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εικόνας της ισχυρής αστικής Ελλάδας και των υποχρεώσεων προς τους καλούς συμμάχους.
Ετοιμάζονται να μας μετατρέψουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που αιμορραγεί διαρκώς τροφοδοτώντας με ζωντανούς ανθρώπους την πολεμική τους μηχανή, πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου και κάθε πολιτικής δύναμης να πάρει μέρος σε ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της κατάστασης, σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της ζωής του φαντάρου.
Η επικίνδυνη χακί καθημερινότητα απαιτεί την απάντησή μας.

Από αυτή την σκοπιά έχει τεράστια σημασία η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου