Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Φρούριο ο Έβρος απέναντι στον "Εχθρό" πρόσφυγα και μετανάστη...

Το ελληνικό κράτος Άμυνας-Ασφάλειας είναι εδώ και δείχνει τα δόντια του στον "εχθρό" πρόσφυγα και μετανάστη!
Υλοποιώντας την απάνθρωπη και χυδαία κυβερνητική ακροδεξιά πολιτική που εγγυάται τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, προχωρά στη μετατροπή του Έβρου σε απόρθητο φρούριο, με τα χερσαία σύνορα της χώρας να γίνονται απροσπέλαστα στα θύματα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και κυρίως των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Μπορεί το τελευταίο διάστημα να ζήσαμε δύο Πολεμικές Κινητοποιήσεις, αλλά ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε μέρα αφού πρόκειται για κεντρική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ.
Η σχετική αρθρογραφία αναφέρει ότι οι τεχνικές εταιρίες που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν τα τρία νέα τμήματα φράχτη εργάζονται εντατικά, έχουν ήδη ολοκληρώσει τις βοηθητικές εργασίες όπως διάνοιξη δρόμων και εκκαθαρίσεις με στόχο τους επόμενους μήνες-ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες- να προχωρήσουν στο κυρίως κατασκευαστικό έργο. 
Ο Στρατός Ξηράς έχει αναλάβει σημαντικό τμήμα στην υλοποίηση αυτού του απάνθρωπου έργου που θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές των Ευρωπαίων φασιστών που βρέθηκαν στην διακυβέρνησης της Ουγγαρίας, Ιταλίας και Αυστρίας.
Διαβάζουμε: 
"Εκατοντάδες παλιές ράγες από γραμμές του σιδηροδρόμου έχουν παραχωρηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα συνεργεία των τεχνικών Μονάδων του Στρατού Ξηράς να έχουν πάρει “φωτιά” και να τις μετατρέπουν σε απροσπέλαστα εμπόδια ακόμα και από τεθωρακισμένα.
Οι ράγες κόβονται, συγκολούνται και με χρήση συρματοπλέγματος τοποθετούνται σε καίρια σημεία πάνω στις όχθες του Έβρου. Τα οχυρωματικά έργα στην παραποτάμια περιοχή αποτελούν το πρώτο από μια σειρά αποτρεπτικά μέτρα για όσους επιχειρήσουν να περάσουν το ποτάμι είτε με τα πόδια όταν η στάθμη πέφτει είτε με πλωτά μέσα τους χειμερινούς μήνες.
Ταυτόχρονα, έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί όλες οι υπερυψωμένες σκοπιές και έχουν εξοπλιστεί με θερμικές κάμερες που δίνουν συνεχώς “ζωντανή” εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων Αστυνομίας και Στρατού στη Νέα Βύσσα.
Στα σχέδια των δυνάμεων ασφαλείας του Έβρου είναι η κατασκευή δύο ακόμη τέτοιων κέντρων επιχειρήσεων το ένα στα Βόρεια στην περιοχή του Σουφλίου και το δεύτερο στο Νότιο Έβρο στην περιοχή των Φερών'.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο καταδικάζει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί με τον τον καταλυτικό τρόπο ο Υπερήφανος Ελληνικός Στρατός.
Αλλά επίσης θυμίζει ότι διέταξαν ακόμη και την εμπλοκή φαντάρων που σταμάτησε μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Εμείς απαιτούμε να σταματήσει ο Πόλεμος που διεξάγουν ενάντια στους πρόσφυγες ελληνική και τουρκική κυβέρνηση, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Να υπάρξει ασφαλής διάδρομος για τη διάβαση των συνόρων για Πρόσφυγες και Μετανάστες.
Λέμε όχι στην Κατάργηση του Ασύλου.
Λέμε όχι στο Τείχος του Αίσχους στον Έβρο.
Να τους αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα.
Καλούμε το αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα να πρωταγωνιστήσει σε αγώνες για την Υπεράσπιση των Ταξικών μας Αδελφών.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου