Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξέχασε τα Καψόνια στην Προεδρική Φρουρά;

Με σημερινή της παρέμβαση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γράφει:
«Η στράτευση είναι τιμή και όχι απλώς υποχρέωση»...
Αλήθεια, Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου;
Είναι Τιμή τα καψόνια και η Βαναυσότητα;
Είναι Τιμή η Οικονομική και Εργασιακή Εκμετάλλευση;

Είναι Τιμή η Αυθαιρεσία, οι Προσβολές και η Κακομεταχείριση;

Είναι Τιμή η Βυσματοκραατία, οι Ανισότητες και οι Πελατειακές σχέσεις;

Αλήθεια, Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τι εννοείτε όταν γράφεται "αυστηρή καθημερινότητα των ευζώνων";
Θυμίζουμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

Τι βαρβαρότητες γίνονται στον Στρατό; Ξύλο στους Καταδρομείς και βίαια Καψόνια στους Εύζωνες που καταλήγουν μαζικά Νοσοκομείο!
Τα δύο τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το μέγεθος της βαρβαρότητας που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Και τα δύο περιστατικά, ο ξυλοδαρμός νέων φαντάρων στην 33η Μοίρα Καταδρομών και τα άγρια καψόνια στην Προεδρική Φρουρά έχουν συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά:
1. οι βασανιστές ήταν φαντάροι-εκπαιδευτές καθώς οι Αξιωματικοί, γνώστες των βάρβαρων μεθόδων της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιούν πρέπει να μείνουν στο Απυρόβλητο!
2. η πρώτη αντίδραση όταν τα περιστατικά αποκαλύφθηκαν δεν ήταν οι αρμόδιοι Αξιωματικοί να βγουν τους υπευθύνους των βάρβαρων πράξεων, αλλά αυτούς που τα δημοσιοποίησαν για να υπάρξει Συγκάλυψη.
3. τα περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας και αναγκάστηκαν οι υπεύθυνες Στρατιωτικές-Δικαστικές Αρχές να πάρουν μέτρα αφού υπήρξαν φαντάροι και γονείς που είχαν το θάρρος να αντισταθούν σε όλα αυτά και να απαιτήσουν να μπει ένα τέλος. Επιτελεία και Υπουργεία Άμυνας ήταν και είναι γνώστες του τι συμβαίνει στον Στρατό.
Έχει επομένως μεγάλη σημασία η δραστηριοποίηση φαντάρων και γονιών είτε στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είτε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Δημοσιεύουμε συγκεκριμένα άρθρα που αποκαλύπτουν τι συμβαίνει:
Ξύλο στους Καταδρομείς στην ΕΦ: Πάει στον Γενικό Εισαγγελέα η υπόθεση
Τι έδειξε η έρευνα
Η ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας
Το Υπουργείο Άμυνας, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση αναφορικά με το περιστατικό που συνέβηκε σε Στρατόπεδο της Διοίκησης Καταδρομών κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2020.

Για το περιστατικό, έχουν ήδη επιβληθεί πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το πόρισμα της διενεργηθείσας ανάκρισης. Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στην Γενική Εισαγγελία με βάση τις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, για περαιτέρω χειρισμό του θέματος καθότι από το πόρισμα διαφαίνεται πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Υπενθυμίζουμε, ότι το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Απρίλιο εν μέσω πανδημίας χωρίς προστατευτικά μέτρα.

Μάλιστα το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει «παλιούς» καταδρομείς της 33ης Μοίρας της Κύπρου να ρίχνουν μπουνιές στο στομάχι νεοσυλλέκτων ως «καψόνι». 

Ακόμη, στο ίδιο βίντεο, οι νεοσύλλεκτοι ρίχνονται σε ένα στρώμα όπου και τους χτυπούν με κλωτσιές. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για «πνίξιμο» στον νιπτήρα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος διέταξε έρευνα, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαναπό την υπόθεση, οι στρατιώτες που δέχτηκαν τα καψόνια, φέρονται να συμμετείχαν οικειοθελώς στην οπτικογράφηση.

Μάλιστα, στο τέλος του η όλη ιστορία παρουσιάζεται ως παραγωγή και μάλιστα καταγράφονται και τα ψευδώνυμα συμμετεχόντων. Κάποιοι από αυτούς στρέφονται προς αυτόν που τους βιντεογραφεί.

Καταγγελίες για απάνθρωπα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
Θέλουμε να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στους φαντάρους που έπεσαν θύματα βασανισμού και δηλώνουμε την στήριξη μας στην προσπάθεια να Καταγγελθούν οι βασανισμοί και να ληφθούν μέτρα.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδειχθεί ότι όλα αυτά αποτελούν συστατικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι σημερινοί "νέοι" βασανισμένοι φαντάροι θα είναι οι αυριανοί "παλιοί" φαντάροι βασανιστές!
Πως όμως είναι δυνατόν φαντάροι να διατάζουν φαντάρους;
Ποιος το επιτρέπει και ποιος το καθοδηγεί;
Υπάρχουν ευθύνες των Αξιωματικών; 
Και γιατί γίνεται αυτό;
Την Εκπαιδευτική Διαδικασία την γνωρίζει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας;
Οι Καταγγελίες είναι γνωστές σε όλους. Έχει παρέμβει ξανά και ξανά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Το ρεπορτάζ εξυπηρετεί τις ανάγκες του δημοσιογραφικού μέσου.
Αναδημοσιεύουμε το κείμενο. Δεν ταυτιζόμαστε με αυτό στην ολότητα του και θέτουμε σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν.
Γιατί και νεκρούς είχαμε στην Προεδρική Φρουρά και Αυτοκτονίες.
Όμως αποκαλύπτεται ότι τίποτε δεν αλλάζει!    
Καταγγελίες για απάνθρωπα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά
Στα γραφεία του ereportaz.gr έφτασε μια καταγγελία για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Προεδρική Φρουρά στις 17 Αυγούστου.
Ρεπορτάζ: Έπη Τρίμη eReportaz Team

Συγκεκριμένα, 6 εκπαιδευτές χωρίς βαθμό έθεσαν σε κίνδυνο (κατηγορούμενοι για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο) ισόβαθμους οπλίτες καθώς κατά τη διάρκεια τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.

Η θρασύτητά τους και ο σαδισμός τους ήταν τέτοιος που οι εν λόγω 6 εκπαιδευτές εκβίασαν στη συνέχεια τους νεοσύλλεκτους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό προκειμένου να μη γίνουν γνωστά τα αναφερόμενα αδικήματα.

Μάλιστα, τους είπαν πως δεν θα τους δοθεί το μπλε μπερέ… ως τιμωρία και απόταξη από το σώμα εφόσον “κελαηδήσουν”.
Η διακομιδή στο 401 στρ. νοσοκομείο

Τα 10-15 άτομα της φρουράς διακομίσθηκαν στο 401 στρ. νοσοκομείο Αθηνών, προς εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί 1ας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητης έκθεσης στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής.

Η καταγγελία στη Εισαγγελέα υπηρεσίας 

Στις 18 Αυγούστου έγινε καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατ. δικαστηρίου Αθηνών και η κ. Τσιγκλίρη ενημερώθηκε για το εν λόγω περιστατικό στις 08,05 πμ της ιδίας ημέρας και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο της.
Η επιστολή που εστάλη στους γονείς 

Το βράδυ της 18ης Αυγούστου συντάχθηκε η επιστολή που ακολουθεί από τον Διοικητή και στις 19 Αυγούστου δόθηκε στους εύζωνες για να επιδοθεί από τους ίδιους στους γονείς τους.


Διενεργήθηκε ΕΔΕ στη μονάδα λήφθηκαν φωτογραφίες από όλους τους στρατιώτες-εύζωνες και ένορκες καταθέσεις αυτών για το συμβάν ωστόσο όπως όλες οι ανάλογες υποθέσεις βασανισμού θα κουκουλωθούν. Εμείς, ως οφείλαμε, μιλήσαμε με τον Διοικητή αλλά και το στρατιωτικό γραφείο και κανείς δεν θέλησε να τοποθετηθεί λες και το συμβάν ήταν ανύπαρκτο.
Τα βασανιστήρια των Ευζώνων 

Οι Εύζωνες προέρχονται από εθελοντές οπλίτες του Πεζικού, επιλέγονται δε με κριτήριο το ύψος, την ψυχική αντοχή και φυσικά το βύσμα.Για να γίνει κάποιος εύζωνας θα πρέπει επίσημα να αντέξει στη σκληρή πειθαρχία και ανεπίσημα τα βασανιστήρια που απαιτεί η εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση που είναι ιδιαίτερα επίπονη, απαιτεί δύο ώρες ακινησίας στη σκοπιά, ενώ ένας τσολιάς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κινεί ούτε το βλέμμα του δεξιά η αριστερά, αλλά να είναι απόλυτα προσηλωμένος στην ευθεία. Τα δε βήματα ενός τσολιά απαιτούν ιδιαίτερη ακρίβεια, ενώ ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται αν αναλογιστείτε ότι το κάθε ένα από τα δύο τσαρούχια που φοράει ζυγίζει ενάμισι κιλό.

Αποτελεί πράγματι υπόδειγμα η εκπαίδευση στην Προεδρική Φρουρά;

Σκοπός είναι η παροχή άριστης στρατιωτικής εκπαίδευσης στους διακριθέντες για τη στρατιωτική τους αρετή, ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο στρατό.

Οι φαντάροι που υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά παραδοσιακά βασανίζονται και στη συνέχεια γίνονται οι ίδιοι βασανιστές. Πρόκειται για ένα κοινό μυστικό που πραγματοποιείται στη σχολή πίσω από τη Βουλή με γνώση του εκάστοτε Διοικητή αλλά και των αξιωματικών υπηρεσίας που κάνουν τα στραβά μάτια.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι εκεί υπηρετούντες βγαίνουν από το στράτευμα με πολλές τιμητικές διακρίσεις, παίζονται ισχυρές μεταθέσεις μετά την 9μηνη θητεία και γι΄αυτό και οι περισσότεροι εξ΄αυτών βάζουν βύσμα για να υπηρετήσουν στην Αθήνα και όχι στον Έβρο ή τα νησιά αλλά και για να κάνουν στη συνέχεια καριέρα στην αστυνομία, τις ειδικές δυνάμεις κλπ.

Τα καψόνια είναι πολλά, καθημερινά και έχουν διαβαθμίσεις όπως μου είπε ο Νίκος Αργυρίου που είναι και ο εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων ο οποίος και ερωτήθη για το περιστατικό της 17ης Αυγούστου. Όπως είπε το πρώτο 2μηνο -3μηνο οι παλαιότεροι εξαναγκάζουν τους νεότερους να κάνουν ερωτική εξομολόγηση στη λάμπα, που αποτελεί την πιο light εκδοχή καψονιού. Μεταξύ των καψονιών είναι το ξύλο, οι βρισιές, το “πέσε και πάρε”,να μπεις στη ντουλάπα με τα ρούχα κλπ.

Έχουν παρατηρηθεί αυτοκτονίες (όταν ρώτησα λεπτομέρειες δεν έλαβα απάντηση) ενώ φυσικά στη διάρκεια του πρώτου μηνός μπορεί ο φαντάρος να ζητήσει μετάθεση.

Τα κλασσικά βασανιστήρια της Προεδρικής Φρουράς 

Το «τζουκμπόξ» με τον νέο μέσα στο φοριαμό να μαζεύει κέρματα και να τραγουδάει παραγγελιές για να μην τον ταρακουνάνε μαζί με το φοριαμό είναι το νούμερο ένα καψόνι. Η «ενδυνάμωση χειρός» στην εκπαίδευση των νέων (που τις οπλοασκήσεις της έκαναν ξεχωριστά από το λόχο, έως ότου γίνουν αγηματικοί) που είναι άπειρες ώρες με κάμψεις ή τα χέρια σε έκταση κρατώντας το όπλο για ώρες ακολουθεί σε σειρά επιλογής.

Το ΣΩΒΕ με την ακινησία σε ημιανάπαυση, με το κεφάλι ψηλά να κοιτάει τον ήλιο με μάτια ανοιχτά (!!!) επί ώρες και τα χέρια πίσω από την πλάτη να ακουμπάνε το σβέρκο έχει την τιμητική του ειδικά το καλοκαίρι.

Επίσης, λόγω της αρρενωπότητας των φαντάρων αρκετοί δέχονται σεξουαλική παρενόχληση και φυσικά παίζουν το ρόλο γυναικών χωρίς να “ματώνει ρουθούνι”.
Τα καψόνια είναι καθαρά συστημικά προκειμένου να κοπεί ο τσαμπουκάς του φαντάρου

Πρόκειται για ένα αρρωστημένο καθεστώς της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπου η μια σειρά φαντάρων θα κάνει στην επόμενη με την ίδια ή περισσή άσκηση εξουσίας όλο και χειρότερα βασανιστήρια.

Αυτά γίνονται κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να μην λάβουν τη δέουσα δημοσιότητα και ακόμη και αν περνάνε από ΕΔΕ στη μονάδα κανείς δεν περνά στρατοδικείο.

Οι φαντάροι στην πλειονότητά τους καλούνται να κάνουν υπομονή καθώς ξέρουν πως παράπονα, αντιρρήσεις ή και καταγγελίες μπορεί να τους θέσουν στο “μάτι του κυκλώνα” και να τους ακολουθεί η ρετσινιά στην καλύτερη περίπτωση στη μετέπειτα στρατιωτική καριέρα τους.

Τα καψόνια γίνονται όπως στην ΕΑΤ – ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) επί Χούντας. Τη διαδικασία τη γνωρίζει το ΓΕΣ, ο διοικητής και βέβαια οι αξιωματικοί αλλά και οι οικογένειες των φαντάρων. Ωστόσο τα στόματα κλείνουν γιατί δεν κάνει να χαλάσει το “γλυκό”και φυσικά τα μπόνους.

Τα συμπεράσματα δικά σας τόσο για την υποκρισία που επικρατεί όσο και για το σύστημα που παραμένει στρεβλό ακόμη και στις μέρες μας! 
Είχαμε δε και μια πληροφορία για ένα κρούσμα κορωνοϊού, που ούτε γι΄αυτό το περιστατικό λάβαμε απάντηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου