Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Το Oruc Reis δεν έχει παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα! Λένε ψέματα στους φαντάρους....

Φαντάροι που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ενημερώνουν ότι στα στρατόπεδα παίζει φουλ προπαγάνδα. 
Με πολύ συγκεκριμένο τρόπο διαρρέουν ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν δεν έχουν παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα!
Τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν όριο 6 ν.μ.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Oruc Reis πλέει με μειωμένη ταχύτητα 30 ναυτικά μίλια νότια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Καστελόριζου. 
Συγκεκριμένα το τουρκικό πλοίο βρίσκεται στο όριο να βγει από την διεκδικούμενη ελληνική υφαλοκρηπίδα, στο μέσο του ανατολικότερου άκρου.
Πλέει με 4 κόμβους και συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο, ο οποίος αποτελείται από φρεγάτες και κορβέτες, ενώ παρακολουθείται από τον ελληνικό στόλο. 
Το τελευταίο στίγμα του τουρκικού ερευνητικού, όπως φαίνεται στο marinetraffic:

Ουσιαστικά για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της εκδήλωσης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων μηνών δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα...
Πρόκειται για εκδήλωση της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους, που είτε μέσω πολεμικών συμμαχιών, εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, αλλά και με όρους Μυστικής Διπλωματίας ή Προβολής στρατιωτικής Ισχύος επιχειρούν να αρπάξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο θαλάσσιων ζωνών της Μεσογείου.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζει ότι ο ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων ενεργειακών-εμπορικών ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είναι μόνιμη, εντεινόμενη Απειλή για τους λαούς.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/10/blog-post_455.html
Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθεί το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία σε Ελλάδα και Τουρκία.
Από αυτή την σκοπιά λαμβάνουμε με ενωτικούς όρους την πρωτοβουλία για την Οργάνωση Αντιπολεμικής Αντιμιλιταριστικής Πορείας το Σαββάτο 24/10. 
Με Συγκέντρωση στις 13:00 στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου