Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η Απεργία της 26ης Νοεμβρίου αφορά όλους. Και τους φαντάρους


Κάθε φαντάρος, κάθε εργαζόμενος άνθρωπος που έχει καταλάβει πια πως η «τύχη» της υγείας μας σίγουρα δε μπορεί να αφεθεί στα χέρια της κυβέρνησης, είναι με τη επιτυχία της αυριανής απεργίας. 

Δεν είναι τυχαίο πως η απεργία, η πρώτη που προκηρύσσεται στους καιρούς της πανδημίας, με καραντίνα και απίστευτα κατασταλτικά μέτρα σε ισχύ, εξαφανίζεται κυριολεκτικά από όλα τα μπουκωμένα με χιλιάδες ευρώ ΜΜΕ. Τρομάζει. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά άλλωστε και η προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών εξαιτίας πανό που κρατούσε και το οποίο έπρεπε να διαβάσουν οι πραιτοριανοί του Μητσοτάκη και να κρίνουν αν θα αφεθεί ελεύθερος ο συνδικαλιστής. Φόβος που τους οδηγεί πια στον έλεγχο της πολιτικής άποψης! 

Μέσα στην προηγούμενη καραντίνα η κυβέρνηση είχε ήδη έτοιμο το αντεργατικό της οπλοστάσιο. Η τωρινή ολοκλήρωσή του με τη διάλυση των τελευταίων όρων αξιοπρεπούς δουλειάς αποδεικνύει τη θρασυδειλία τους. Χέρι χέρι με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και τη σαφή προσπάθεια ηλεκτρονικής κατάργησης των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος και εξοβελισμού της έννοιας της απεργίας στο πυρ το εξώτερο. 

Δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η στάση της ΓΣΕΕ. Είναι φανερό πως αποτελεί ένα παράσιτο στο σώμα του εργατικού συνδικαλισμού, ένα ζόμπι που απορροφά κονδύλια από την Ε.Ε. για να είναι η ίδια εργοδότης, συνδαιτυμόνας των κυβερνήσεων και των αφεντικών. Η αυριανή απεργία μπορεί να είναι και μια αφορμή για τον καλύτερο πολιτικό και οργανωτικό συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος. 

Όλα όσα έγιναν από τη μεριά του κινήματος τις μέρες του Πολυτεχνείου είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη. Δε λυγίσαμε και δε φοβηθήκαμε τα «διατάγματα» της κυβέρνησης. Τώρα με την απεργία πρέπει να σταλεί το μήνυμα σε κάθε εργατικό σπίτι, σε κάθε στρατιωτική μονάδα, σχολείο και νοσοκομείο πως εμείς, ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Οργανωμένα, μαχητικά. 

Η απεργία της 26 Νοέμβρη είναι ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας μαχών που θα δώσει το εργατικό κίνημα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου