
Αυτές τι ημέρες στα διάφορα στρατόπεδα της χώρας γίνεται η νέα σειρά κατάταξης. Το πλαίσιο στο οποία διεξάγεται η νέα ΕΣΣΟ είναι διαφορετικότερο από ποτέ. Προερχόμαστε από μια χρονιά στην οποία η πολεμοκαπηλία στα στρατόπεδα αλλά και στην κοινωνία εναλλασσόταν με lockdown για την πανδημία του Covid -19 και με πογκρόμ μεταναστών σε Έβρο - Μόρια και άλλα σημεία. Σε αυτές τις συνθήκες και ενώ η ζωή ενός απλού φαντάρου που περνάει τα πάνδεινα και περιμένει στωικά πότε θα απολυθεί θα έμοιαζε τελειωμένη και βαλτωμένη.
Αντ' αυτού πλήθος αγώνων και αντιστάσεων μικρών και μεγάλων ξεδιπλώθηκαν μέσα στα στρατόπεδα όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα. Από την άρνηση να κατασταλούν οι Πρόσφυγες στον Έβρο ή του να σβήνονται άδειες για να γίνουν δουλειές στο στρατόπεδο και με την δικαιολογία του ιού να καλύπτει την αδικία, έως και την αντίσταση στον εθνικισμό που ξεφύτρωσε τις ημέρες της πολεμικής ετοιμότητας με την έξοδο του Oruc Reis για έρευνες.
Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ καλεί τον κόσμο να βάλει ξανά πλάτη στο νέο lockdown ενώ δεν έκανε σχεδόν τίποτα για προετοιμασία απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Θέλει να βάλει στο γύψο τους αγώνες για όλα τα κοινωνικά ζητήματα [να επιβάλλει χωρίς αντιδράσεις την αρπαγή των σπιτιών του λαού, το Αντεργατικό έκτρωμα που Απαγορεύει την Απεργία και τους εργατικούς αγώνες], να περάσει προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και στρατιωτικών, να αγοράσει όπλα που θα κοστίσουν 62 ΔΙΣ Ευρώ, αυξάνοντας την στρατιωτική θητεία -και μάλιστα με Αναδρομική Ισχύ για αυτούς που Υπηρετούν- και άλλα πολλά που συνθέτουν διάχυτα αυτό το τοπίο δυστοπίας που ζούμε.
Εμείς ως Δίκτυο Σπάρτακος καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τον συνάδελφο Νεοσύλλεκτο που μπαίνει τώρα στρατό, τον αγωνιστή που έχει παλέψει για μια σειρά από ζητήματα στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή, να γίνει η αιχμή του δόρατος για το κίνημα του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας Μέσα αλλά και Έξω από τον Στρατό, να προσφέρει με τον αγώνα του για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό.
Τον καλούμε να τα βάλει ευθέως με την κυβέρνησης της ΝΔ και το κράτος Άμυνας-Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που χτίζει μια κατάσταση "διαρκούς έκτακτης ανάγκης" για να καλύψει την κρίση του συστήματός του και έχει ανάγκη από αναλώσιμους ανθρώπους (φαντάρους, χαμηλόβαθμα στελέχη, υγειονομικούς χωρίς ωράριο κ.α.), που συνεχίζει απρόσκοπτα την καταστολή προσφύγων-μεταναστών, φοιτητικών κινημάτων, απεργιών, έως τον πλήρη έλεγχο και την παρακολούθηση των ζωών μας.
Να τα βάλει ευθέως με τον στρατό που προωθεί την αδικία, που μεριμνά για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τους παρέχει στρατιωτικά νοσοκομεία, κατοικίες, κατασκηνώσεις δωρεάν μετακινήσεις, που προωθεί τα βύσματα παντού και που ρίχνει τον φτωχό φαντάρο στην κόλαση του να πληρώνει για την θητεία του με την απειλή ότι αυτή μπορεί κι όλας να αυξηθεί!
Να τα βάλει με τα ιδεολογήματα και τους μύθους που υφαίνει η κρατική προπαγάνδα για δήθεν αμυνόμενη χώρα, χωρίς στρατό, χωρίς συμμάχους, που είναι έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων ενώ είναι σε 15 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ έχει από τις μεγαλύτερες αναλογίες στρατιωτικών πολιτών στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ έχει αναπτύξει τον πολεμικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου Ισραήλ -Αιγύπτου και πολλά άλλα. Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ συγκροτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο, βαθαίνει την Στρατιωτικοποίηση με στόχο να καταστεί Ισραήλ των Βαλκανίων, μετατρέποντας ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Πολεμοκάπηλες κινήσεις που απαιτεί ο εντεινόμενος ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα, για τον έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θαλάσσιων-εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας για πλήθος τοπικών παικτών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Τον καλούμε να βγει παραπονούμενος στην αναφορά για ότι πρόβλημα αφορά την μονάδα και δεν λύνεται. Να ζητήσει να αναφερθεί στα ανώτερα κλιμάκια κάθε φορά αν δεν λύνεται το πρόβλημα. Να δημιουργήσει δεσμούς αλληλεγγύης με τους υπόλοιπους φαντάρους και κλίμα ενότητας αναδεικνύοντας πως χωρίς όλους εμάς που υπηρετούμε υποχρεωτικά στρατός δεν υπάρχει!
Πόλεμος αν δεν το θέλουμε εμείς που θα μας διατάξουν δεν γίνεται!
Πως με το λαό της Τουρκίας που είναι σε ίδια μοίρα ή και χειρότερη πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν!
Να επικοινωνήσει με το Δίκτυο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που κάνει αυτήν τη χρόνια προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν λέγονται πουθενά.
Που ο ρόλος της είναι να κοινωνικοποιεί τα ζητήματα των φαντάρων, να σπάει το άβατο του στρατού όπου δήθεν τελειώνει η ζωή και να συνδέει το κοινωνικό κίνημα που όντως υπάρχει εκεί μέσα με αυτό που υπάρχει έξω και να τα ενδυναμώνει και τα δυο.
ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου