Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Αλεξανδρούπολη: Η μονάδα δίνει 3ωρη Έξοδο στους Φαντάρους-η Αστυνομία δίνει Πρόστιμο


ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Η ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΟΔΟ- Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Μπροστά στην πανδημία δεν είμαστε όλοι ίσοι.
Αυτό φροντίζει να μας θυμίζουν καθημερινά οι αρμόδιοι της Πολιτείας. 
Οι φαντάροι στην εποχή του κορωνοιού δεν είναι μόνο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού, αλλά δείχνουν να στερούνται και του κατοχυρωμένου και στοιχειώδους δικαιώματος στην έξοδο. 
Έτσι με εντολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσοι στρατιώτες δεν έχουν ακόμα ορκιστεί και δεν υπηρετούν στον τόπο κατοικίας τους δεν δικαιούνται έξοδο!! 
Παράλληλα οι Διοικήσεις των Μονάδων δίνουν σε όλους τους φαντάρους εξόδους χωρίς να καλύπτουν τη μετακίνησή τους με σχετική βεβαίωση που θα επιτρέπει την μετακίνησή τους κατ’ εξαίρεση από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με αυτό τον τρόπο οι στρατιώτες είναι εκτεθειμένοι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Αρκετές καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια που αφορούν σε επιβολές προστίμων σε φαντάρους που τους επετράπη να έχουν έξοδο, χωρίς όμως βεβαίωση μετακίνησης από τη Μονάδα τους. Τελευταία καταγγελία από στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.

Από την μία «πόρτα» λοιπόν οι μονάδες δίνουν εξόδους και από την άλλη η αστυνομία δίνει 300αρια πρόστιμα για παράνομη μετακίνηση,

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ σε στρατιώτες που με τεράστιες οικονομικές θυσίες των οικογενειών τους, εκτελούν τη θητεία τους, ειδικά για όσους βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικία τους.

Είναι κατακριτέο για το ΓΕΣ και τις επιμέρους Διοικήσεις των Μονάδων να δημιουργούν και να συντηρούν το πρόβλημα μη δικαιώματος νόμιμης μετακίνησης των στρατευμένων, που αποτελούν πολίτες με στολή. 
Εξίσου βάρβαρη, κατασταλτική, καταχρηστική και αντιδημοκρατική είναι η στάση της αστυνομίας όπου δείχνει όλο της των ζήλο για παραβάσεις σε εξοδούχους φαντάρους που κάνουν μια έξοδο στην πόλη τηρώντας μάλιστα τα υγειονομικά μέτρα.

Απαιτούμε το ΓΕΣ και το υπουργείο εθνικής άμυνας να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, με διαγραφή όλων αυτών των προστίμων και χορήγηση νόμιμων αδειών και εξόδων σε όλους τους φαντάρους με βεβαιώσεις μετακινήσεων. 
Καμία απαγόρευση εξόδων των φαντάρων.
Δώστε τις Άδειες που δικαιούμαστε και εξασφαλίστε τη Δωρεάν Μετακίνηση μας.
Ούτε να το Σκεφτείτε ότι δε θα μας δώσετε Εορταστικές Άδειες.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου