Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Τι γίνεται στην Καλαμάτα; Με πρόσχημα τον ελληνονο-τουρκικό ανταγωνισμό βιάζονται να κάνουν πολεμικές προμήθειες Δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, χρησιμοποιώντας ως φόβητρο τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, προχωρά στη μετατροπή του ελληνικού κράτους σε Ισραήλ των Βαλκανίων.
Πολεμικοί εξοπλισμοί κόστους Δισεκατομμυρίων Ευρώ, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, αντιμετώπιση του Πολέμου ως Πυλώνα της νέας αστικής παραγωγικής διαδικασίας, υποταγή των Πανεπιστημίων σε Στρατό, ΝΑΤΟ και πολεμικές βιομηχανίες.
Πολεμικές Βιομηχανίες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ, Γερμανίας κλπ σφάζονται να αρπάξουν τα πολεμικά συμβόλαια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τον νόμο για τις πολεμικές προμήθειες για να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Όλα αυτά σημαίνουν θυσίες και φόρους, σημαίνουν νέα Δάνεια και πιο πολύ Χρέος.
Είναι χαρακτηριστικές οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών.  
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή δύο ακόμη συμβόλαια για την Πολεμική Αεροπορία. 
Το πρώτο σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50 συνοδευόμενη από την απόκτηση ατρακτιδίων Sniper. 
Να θυμίσουμε ότι ο εκσυγχρονισμός των συγκεκριμένων αεροσκαφών δεν ήταν μέσα στην αρχική απόφαση της κυβέρνησης καθώς προωθούσαν τον εκσυγχρονισμό των πιο σύγχρονων F 16 Blogk 60!
Σχετική ανακοίνωση είχε δημοσιεύσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Παραπάνω από 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ο λογαριασμός για την Πολεμική Αεροπορία! Κουβέντα τα ΜΜΕ
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/12/5.html

Το δεύτερο αφορά την προκεχωρημένη αεροπορική εκπαίδευση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανταγωνιστές ήταν οι Ισραηλινοί με την Elbit – IAI και οι Καναδοί με τη CAE. Αμφότερες οι δύο επιλογές προσφέρουν το Ιταλικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ346 ως πλατφόρμα προκεχωρημένης εκπαίδευσης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει την ισραηλινή εταιρεία με το κόστος να ανέρχεται στο ποσό των 1.4 δισεκατομμυρίων για 20 έτη. 
Ετήσιο κόστος στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Στον αντίποδα η πρόταση της Καναδικής εταιρείας CAE με παρεμφερές ετήσιο κόστος στα 70 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση της ΝΔ διαδίδει ότι στην επιλογή της βάρυναν γεωπολιτικοί παράγοντες και οι ανάγκες των Πολεμικών Αξόνων που στήνει στην Ανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα (να φανταστούμε ότι και αυτό το πολεμικό συμβόλαιο δίνεται ως δέλεαρ στο Ισραήλ για να παραμείνει πιστό στην κατασκευή του αγωγού ΕAST mED;).

Πως προχώρησαν οι “διαδικασίες”;
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν:
Τετάρτη πρωί πέρασαν τα 2 δις από το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο, το απόγευμα πέρασαν από ΣΑΓΕ και το βράδυ πήγαν στη ΓΔΑΕΕ, όπου ξημερώματα Πέμπτης πέρασαν από επιτροπές…
Τη Δευτέρα φέρνουν το “πακέτο” των 2 δις στη Βουλή!
Γιατί τόση βιασύνη; 

Παρέμβαση Πάιατ με τον Καναδό ομόλογο… για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΠΑ στην Καλαμάτα!
Σημαντικές υπήρξαν οι παρεμβάσεις των ανταγωνιστών της ισραηλινής εταιρείας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. 
Στις 7 Δεκεμβρίου εκδηλώθηκε κοινή παρέμβαση των πρεσβευτών ΗΠΑ και Καναδά προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σε επιστολή που έστειλαν, οι πρέσβεις Τζέφρι Πάιατ και Μαρκ Άλεν υποστήριξαν τη συνεργατική λύση CAE-Elbit, διατυπώνοντας την άποψη ότι είναι προς το συμφέρον της Πολεμικής Αεροπορίας!
Προηγήθηκε η επίσκεψη του Καναδού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, όπου η ελληνική πλευρά φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι με δεδομένο τον στρατηγικό προσανατολισμό στο Ισραήλ, η κυβέρνηση θα ενδιαφερόταν να δει μια συνεργατική λύση μεταξύ των εταιριών CAE και Elbit.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΣΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΧΕΔΙΟ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΠΑ στην Καλαμάτα
Για να πιάσει κανείς το μίτο της πολεμικής αυτής προσπάθειας πρέπει να γυρίσει πίσω, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν στο Υπουργείο Άμυνας ήταν οι Καμμένος-Ήσυχος.
Τότε τίθενται σοβαρά οι πολιτικοί σχεδιασμοί για τον πόλεμο-Πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης, επιταχύνεται και εντείνεται η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ το Ελληνικό κράτος αναβαθμίζεται ως Διεθνές Κέντρο Πολεμικής Προετοιμασίας με την Άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ". O ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος γύρισε σελίδα στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις
Στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ συμμετέχουν σταδιακά με ολοένα μεγαλύτερες πολεμικές δυνάμεις οι ΗΠΑ-Ισραήλ, ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.
Με την εμπειρία που αποκομίζεται από τη διεξαγωγή αυτής της Διεθνής Άσκησης τίθενται ο στόχος για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΠΑ στην Καλαμάτα.
Και μην πει κανείς ότι ο Αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, φέρει την ευθύνη. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με Υπουργό Άμυνας τον Αποστολάκη που συνεχίζει αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς!
Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα:
Στη δρομολόγηση ενεργειών για τη δημιουργία ενός διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτητικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, αναφέρθηκε προχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σε ομιλία του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αυτό δείχνει ότι το θέμα της δημιουργίας του διεθνούς κέντρου παραμένει στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα στρατιωτικών θεμάτων “Militaire”, στην ομιλία του ο Αποστολάκης, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι «δρομολογούνται ενέργειες για τη δημιουργία ενός διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτητικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, το οποίο πέραν της προφανούς αξιοποίησης και οφέλους σε εθνικό επίπεδο, θα συνδράμει στην προβολή του υψηλού επιχειρησιακού επιπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας σε συμμάχους και εταίρους».
Το δημοσίευμα αναφέρει πως «το σχέδιο είχε αρχίσει να προχωρά επί υπουργίας Πάνου Καμμένου και φαίνεται ότι ο Αποστολάκης είναι αποφασισμένος να το συνεχίσει. Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό και η ανάγκη έχει προκύψει από τις 30-10-2017, όταν η ΠΑ ανακοίνωσε ότι ένας από τους κύριους στόχους της ηγεσίας της είναι η δημιουργία Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάσης Καλαμάτας (120ΠΕΑ).
Από τότε συναντούμε τους συγκεκριμένους ανταγωνιστές, αλλά κυρίως τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατάληξη έχουν την προμήθεια του αμερικανικού πολεμικούς αεροσκάφους F 35!
Διαβάζουμε:
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βασική επιδίωξη της ΠΑ είναι η επιλογή της κάλλιστης οικονομοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου που θα παρέχει ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους τομείς. Οι προϋποθέσεις που έθεσε η ΠΑ ήταν η μεγιστοποίηση της χρήσης των αεροσκαφών T-6A τα οποία είχε προμηθευτεί η ΠΑ το 2004 και η παροχή των JET με τη διαδικασία leasing.
Υπάρχει πρόταση από την CAE του Καναδά η οποία προβλέπει για την εκπαίδευση σε JET τη χρήση νέων αεροσκαφών M-346. Το M-346 της Ιταλικής Leonardo είναι ένα εκ των 3 αεροσκαφών που έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς και συμμετέχει στο διαγωνισμό της USAF για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος JET προκεχωρημένης εκπαίδευσης (τα άλλα δύο είναι το T-50 της Lockheed/KAI και το T-X της Boeing/Saab). Χρησιμοποιείται ήδη από 4 σύγχρονες αεροπορίες (Ιταλία, Ισραήλ, Πολωνία, Σιγκαπούρη). Ειδικά η Ιταλία και το Ισραήλ το χρησιμοποιούν ήδη για προετοιμασία μετάβασης στα αεροσκάφη F-35 που παραλαμβάνονται».

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας μετατρέπεται σε ένα Διεθνές Κέντρο Πολεμικής Προετοιμασίας και Διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων μέσω των βάσεων.
Το κόστος των πολεμικών εξοπλισμών είναι πολύ σημαντικό ζήτημα.
Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ο ρόλος που έχει πλέον ο Πόλεμος ως παράγοντας της νέας καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας και αστικής κερδοφορίας. Στην ανάδειξη του Στρατηγικού ρόλου του Ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
Το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας είναι ένα Αποκρουστικό καπιταλιστικό μόρφωμα που στοχεύει στην καθυπόταξη του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας και των προσφύγων-μεταναστών στο εσωτερικό του και στην Πολεμική υπεράσπιση των στρατηγικών συμφερόντων του αστικού κόσμου εκτός συνόρων. 
Η πολεμική αντιμετώπιση των προσφύγων-μεταναστών σε Έβρο-Αιγαίο, η πρωτοφανή σε βιαιότητα αντιμετώπιση των πιο φτωχών, λαϊκών, εργατικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, η απαίτηση εισβολής της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, δείχνουν ποιον θεωρούν "Εχθρό-Ασύμμετρη Απειλή" και τι τρόπους επιλέγει το κράτος του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού για να μας επιτεθεί.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου