Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σχολιάζοντας την αναδιάρθρωση του κράτους Πολέμου/Καταστολής και την "εθνική ομοψυχία τους"

"Ψωνίζετε ακατάπαυστα και η όλη διαδικασία των αγορών σας δημιουργεί ευφορία" Τα ΝΕΑ, 9/12/10
"Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την αμυντική ενίσχυση της χώρας, ιδίως σήμερα", Σοφία Σακοράφα, ΜέΡΑ25, Βουλή 13/01/21 Δεν ξέρουμε αν σας έπιασε κι εσάς η ευφορία για τη νέα υπεραγορά όπλων που διαπερνά σύμπασα συμπολίτευση και "αντιπολίτευση". 
Θα λέγαμε πως για τη νέα υπεραγορά των μαχητικών αεροπλάνων Rafale θα μπορούσε να λείπει ο κυβερνητικός εισηγητής και να άφηνε την "αντιπολίτευση" να μιλήσει μόνη της, με το ίδιο και αυτό αποτέλεσμα. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η "μέθη" την εβδομάδα που μας πέρασε που οι "αντιρρήσεις" της "αντιπολίτευσης" ήταν του στυλ "γιατί πήρατε μόνο τόσα", "τα πήρατε αλλά δεν έχετε σχέδιο να τα χρησιμοποιήσετε", "προφανώς χρειάζεται ενίσχυση", "καντε κανα παζάρι αλλά παρτε τα" μέχρι το αμίμητο "στα Ίμια έπρεπε να τους φάμε τους τούρκους αλλά δεν μας άφησαν οι αμερικάνοι". Όποια/ος βρει ποιός είπε το τελευταίο κερδίζει 10 μέρες έκπτωση στο πρόστιμο των 500 ευρώ για μάσκα... 
"Δεν έχουν μέχρι σήμερα απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας διαφόρων οπλικών συστημάτων ή μέσων, από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού", Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, 04/04/21 Και πως να απορριφθούν υπουργέ μου, αφού το μπάτζετ είναι ατελείωτο. Θυμίζουμε πως η αγορά των Rafale δεν είναι παρά η έναρξη ενός εξοπλιστικού προγράμματος σε βάθος δεκαετίας όπου το ελληνικό κράτος έχει βάλει στόχο να ξοδέψει 16 δις ευρώ και βλέπουμε. Μάλιστα στην ίδια τοποθέτηση στη βουλή ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως πολλές απ' αυτές τις δαπάνες έχουν χαρακτηριστεί απόρρητες οπότε δεν ξέρουμε καν να σας πούμε το κόστος. Α, για τα 𝘙𝘢𝘧𝘢𝘭𝘦 ξέρουμε, 1.4 δίς ευρώ το μαλλί, ένα μικρό κομμάτι, δηλαδή, από το όλο πρόγραμμα. 
"Τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με δύο σκάφη του Λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων.", News eurokinisi, 06/01/21 Αν και η είδηση θα μπορούσε να είναι από το μακρινό (1996, όπου σε αυτήν την περίπτωση θα το είχατε ήδη ακούσει στη διαπασών, το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του "γρουσούζικου" 2020. Κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί και η αιτίαση για τα τόσα ψώνια σε στρατιωτικές δαπάνες, δεν βρίσκετε; 
"Ξεκίνησαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Κασπίας Θάλασσας στην Ελλάδα, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου 𝘛𝘈𝘗", Ναυτεμπορική, 07/01/21 Κι επειδή από την Κασπία ως την Ελλάδα υπάρχει και μια χώρα που δεν κατονομάζεται στην είδηση, έχει μια αξία να πούμε κάτι παραπάνω. Η ενεργειακή διασύνδεση της Ε.Ε. μέσω του αγωγού Ελλάδας-Τουρκίας οριοθετεί και τον ανταγωνισμό των των δύο κρατών. Αυτό σημαίνει, απλά, ότι μπορεί να είναι ικανοί να μας στείλουν να πεθάνουμε για τα συμφέροντα εκατέρωθεν σε κανα βράχο της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά δεν θα σταματήσουν να αντλούν τα όποια οφέλη από την από κοινού εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Δεν είναι όμως το μόνο σημείο που τα δύο αυτά κράτη αλληλοσυμπληρώνονται. 
"Σύντομα στη διάθεσή μας το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης" Κυριάκος Μητσοτάκης, 31/12/20 Που σημαίνει άλλα 62 εκατομμύρια ευρώ για τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες. Πόλεμο που διεξάγουν από κοινού ελληνικό και τουρκικό κράτος με χιλιάδες νεκρούς, βασανισμένους και τσακισμένους ανθρώπους. Ξοδεύουν εκατομμύρια για να έχουν 35 σημεία ελέγχου, από βραχονησίδες ως και πλοία που περιπολούν, για να εντοπίζουν κάθε βάρκα ακόμη και μήκους δύο μέτρων. Και να την βυθίζουν. Και να δολοφονούν. Για το τελευταίο δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, αν υπήρξε ποτέ, μετά και τα τελευταία βίντεο που κυκλοφορούν με το δολοφονικό έργο των ελλήνων λιμενικών. για την αύξηση της θητείας σ΄έναν στρατό που μας ευχήθηκε "καλή χρονιά" από το...Μάλι της Αφρικής θα τα πούμε στο επόμενο antiwar report.
𝗮𝗻𝘁𝗶war report #𝟮, γενάρης του 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου