Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Δένδιας: να αυξηθεί το αποτύπωμα της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα! Τι συμβαίνει στην Λάρισα

«Μπορούμε να αναζωογονήσουμε τις βασικές μας συμμαχίες ως πολλαπλασιαστές της επιρροής μας στον κόσμο. Μαζί, είμαστε σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές που τίθενται από την Ρωσία, το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και για να υπερασπισθούμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», θα δηλώσει κατά την διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της Γερουσίας ο Άντονι Μπλίνκεν, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το επιτελείο του.
Το κείμενο αυτό περιγράφει το Δόγμα Εξωτερικής Πολιτικής και τους βασικούς Άξονες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι οι βασικοί Εχθροί των ΗΠΑ.
Από αυτή την σκοπιά πρέπει να εξετάσουμε την συνέντευξη που παραχώρησε ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ξεχωρίζουμε το εξής απόσπασμα: 
Προσβλέπω στην πρώτη μου συνάντηση με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ, τον κ. Μπλίνκεν. Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την προσαρμογή της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας ούτως ώστε, αφενός, να υπάρξει μια ιδιαίτερα μακροπρόθεσμη προοπτική -να μη χρειάζεται ανανέωση κάθε χρόνο- και, αφετέρου, να αυξηθεί το αποτύπωμα της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα, σε περιοχές που καταδεικνύουν τη στρατηγική σημασία της χώρας μας. 
Η αμερικανική παρουσία δεν συνίσταται σε δημιουργία βάσεων ψυχροπολεμικής εποχής και λογικής. Θα είναι ευέλικτη και προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα. Και θα ενισχύει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. 
Ένα πράγμα που θεωρώ χρήσιμο είναι μια έντονη και διαρκής παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
Τόσο διπλωματική όσο και στρατιωτική.

Το απόσπασμα αυτό των δηλώσεων του Ν.Δένδια αποκαλύπτει τι κινδύνους κρύβει η ταύτιση της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. 
Το ελληνικό κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις του μπαίνουν ως αιχμή του αμερικανικού και νατοϊκού δόρατος ενάντια στη Ρωσία αλλά και τον λεγόμενο Άξονα του Κακού -Ιράν, Χεμπολάχ, Χαμάς-, με στρατηγικό ανταγωνιστή πλέον την Κίνα. Το άθροισμα των πολεμικών συμφωνιών που συνάπτει το Ελληνικό κράτος και η μετατροπή του σε Ισραήλ των Βαλκανίων έρχονται να εξυπηρετήσουν τον μεγαλοιδεατισμό τους, για ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, με πρωταρχικό στόχο την Στρατηγική Αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους. 

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο, Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην Λάρισα, στην 110 ΠΜ. Και φυσικά οι κίνδυνοι για τον λαό μας αυξάνονται.
Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος εταιρείας, για λογαριασμό των ΗΠΑ, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (KC-135) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.
Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 6μηνο, με την «επένδυση» να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Θυμίζουμε ότι οι υποδομές στην 110 Πτέρυγα Μάχης αξιοποιούνται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημεία στη Θεσσαλία που έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη Συμφωνία για τις βάσεις: 
Τις υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι του Βόλου, 
την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας,
ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκεί (ή στη Σκύρο) να εγκατασταθούν και τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη («Heron») που θα προμηθευτεί η κυβέρνηση.

Διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον που να εξυπηρετείται απ' όλα αυτά.
Επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα και πετρελαϊκές εταιρείες, εφοπλιστές, κατασκευαστές, έμποροι και βιομήχανοι του πολέμου κερδίζουν από τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.
Υπάρχει τεράστια ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού και Εργατικού κινήματος. Αρνούμαστε τον Πόλεμο και την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας, αρνούμαστε να θυσιαστούμε για τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου