Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Ποιες εταιρείες θα κερδίσουν από τον πόλεμο εναντίον των Προσφύγων στο Αιγαίο

Για το ελληνικό αστικό κράτος έχει πολύ μεγάλη σημασία η αποτελεσματική περιφρούρηση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο.
Διαμέσου της όξυνσης του πολέμου σε πρόσφυγες-μετανάστες επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να ισχυροποιήσει το δόγμα ότι "τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα", ώστε διαμορφώσει ευρύτερες συμμαχίες, αξιοποιήσιμες στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού. 
Στα Τείχη του Αίσχους του Έβρου και στις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό, έρχεται να προστεθεί η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ).
Το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει τους Πρόσφυγες-Μετανάστες ως "εχθρό" και εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιο του, ενώ παράλληλα ιδιωτικές εταιρείες σφάζονται για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που κοστολογείτε η θαλάσσια επιτήρηση!
Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα:
Έντονο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει ο διαγωνισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), το οποίο όταν τεθεί σε λειτουργία θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ενώ θα συνδράμει ουσιαστικά και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει εννέα σχήματα στα οποία συμμετέχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρόκειται για τις εξής κοινοπραξίες:
>Μυτιληναίος και Elbit Systems από το Ισραήλ. 
Η τελευταία πρόσφατα κέρδισε διαγωνισμό για τη δημιουργία σύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα για την Πολεμική Αεροπορία. Η σύμβαση με αξία 1,4 δισ. ευρώ έχει χρονική διάρκεια 20 ετών.

>ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον ευρωπαϊκό κολοσσό κατασκευής αεροσκαφών Airbus SAS.

>Intracom – Intrakat.

>Intracom Telecom.

>Hensoldt Optronics. Πρόκειται για γερμανική εταιρεία η οποία ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων για πολεμικούς σκοπούς.

>Όμιλος Vodafone με την εταιρεία G4S που ειδικεύεται σε υπηρεσίες ασφάλειας.

>Όμιλος Cosmote.

>Κωνσταντινίδης ΑΕ με τις ισραηλινών συμφερόντων TSG IT Advanced Systems και TAR Ideal Concepts. Η πρώτη ελέγχεται σε ποσοστό 50% από την αεροδιαστημική βιομηχανία του Ισραήλ (Israel Aerospace Industries), ενώ η TAR Ideal Concepts είναι θυγατρική του ομίλου Anvon με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες.

>Ισπανικός όμιλος ΙΝDRA

Οι ελληνικές κυβερνήσεις καθιστούν τον Πόλεμο και την Ασφάλεια πυλώνες καπιταλιστικής ανάπτυξης και ελληνικές, ισραηλινές, ευρωπαϊκές εταιρείες έλκονται από τα σημαντικά κέρδη που θα προκύψουν από τον αδίστακτο πόλεμο κατά των προσφύγων.
Το σύστημα επιτήρησης προβλέπει την εγκατάσταση σταθμών αισθητήρων σε 35 παρατηρητήρια του Πολεμικού Ναυτικού, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για την κάλυψη επιχειρησιακών κενών, δύο επιπλέον σταθμοί αισθητήρων θα εγκατασταθούν σε οχήματα off road.
Οι σταθμοί αισθητήρων θα μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος real time πληροφόρηση για την κίνηση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Για τον σκοπό αυτό, στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος θα δημιουργηθεί κέντρο διοίκησης ελέγχου και κέντρο δεδομένων.
Ένα εφεδρικό κέντρο διοίκησης ελέγχου θα εγκατασταθεί στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι σταθμοί επιτήρησης θα συνδέονται με τα κέντρα διοίκησης ελέγχου με 455 χιλιόμετρα οπτικής ίνας και με ραδιοζεύξεις.
Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ΕΣΟΘΕ θα μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια ακόμα και μικρά σκάφη με μήκος μόλις δύο μέτρων σε απόσταση άνω των 50 ναυτικών μιλίων. 

Η χυδαία Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ που κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες, δεν αφήνει δίοδο ασφαλούς διεύλευσης, απαγορεύει το Πολιτικό Άσυλο, κλείνει τους πρόσφυγες-μετανάστες σε άθλια Στρατόπεδα Συγκέντρωσης είναι οι βασικοί συνιστώσες του Πολέμου κατά των προσφύγων, ψηφίδες ενός παζλ που συμπληρώνει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και κυρίως οι Άδικοι Πόλεμοι που διεξήχθησαν και διεξάγονται.
Απέναντι στο εθνικό μέτωπο που στήνει η άρχουσα τάξη πολιτευόμενη με τις αισχρές αντιλήψεις και πρακτικές του ΝΑΖΙ Κασιδιάρη και των Γεωργιάδη-Βορίδη- Πλέυρη, να συγκροτήσουμε ένα διεθνιστικό ρεύμα Αλληλεγγύης.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό.
Ο Πόλεμος δημιουργεί και εξασφαλίζει τα κέρδη τους....
Ο Πόλεμος είναι το αίμα, τα δάκρυα, η προσφυγιά των ανθρώπων μας.
  ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

ΠΗΓΗ: ECONOMISTAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου