Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Μια στις δύο γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση


Το ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της σεξουαλικής καταπίεσης. 
Ένα ζήτημα που αφορά γυναίκες και άνδρες, φαντάρους και στελέχη.
Ένα ζήτημα που αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα αφενός λόγω των αποκαλύψεων στο χώρο του Αθλητισμού.
Αφετέρου, λόγω τους αντιδραστικού σχεδίου της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου να ντύσει στα χακί τις Φτωχές Γυναίκες.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν -από το όχι και τόσο μακρινό 2014- μια έρευνα που αφορά την σεξουαλική παρενόχληση στον Γερμανικό Στρατό.
Έχει σημασία να σκεφτούμε ότι τα στοιχεία αφορούν τον Στρατό της πιο ανεπτυγμένης χώρας της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον Στρατό εντοπίζεται  σε τεράστια μεγέθη και στην ανεπτυγμένη Δύση.
Επίσης, όλο και πιο συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ειδήσεις για τους σχεδιασμούς ανασυγκρότησης και πολεμικής ανασυγκρότησης των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται η σοβαρή διείσδυση των Νεοναζί.
Σχηματίζεται λοιπόν η εικόνα ενός Στρατού με έντονη την παρουσία Ακροδεξιών, με εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, εξίσου επιθετικού και αποκρουστικού για το ίδιο το προσωπικό του.
Τα στοιχεία όμως αυτά τα συναντούμε σε όλους τους σύγχρονους στρατούς, κυριαρχούν στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν το παρόν στον Ελληνικό Στρατό.
Διαβάζουμε:   
Μια στις δύο γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση -Τα στοιχεία σοκ γερμανικής έρευνας
Αυτό που αποκαλύφθηκε στα ενδότερα του γερμανικού στρατού υπερβαίνει κάθε προηγούμενο.
Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες, που υπηρετούν στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με έρευνα με θέμα την ενσωμάτωση των γυναικών στο στρατό.
Σχεδόν το 55% των γυναικών ανέφερε ότι υπέστη τουλάχιστον έναν από τους τέσσερις τύπους σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως ορίζονται στην έρευνα: σχόλια ή αστεϊσμούς σεξουαλικού χαρακτήρα, εξαναγκαστική έκθεση σε εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου, εξαναγκαστική φυσική επαφή (χάδια) και σεξουαλικές επιθέσεις ή βιασμούς.
Το 47% των γυναικών στρατιωτών έκανε λόγο για αστεϊσμούς ή σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου, εξ αυτών το 36% κατ' επανάληψη. 
Το 25% υποστήριξε ότι αναγκάστηκε παρά τη θέλησή του να δει εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου, το 27% ανέφερε ότι υπέστη ανάρμοστες σωματικές επαφές και το 3% κατήγγειλε ότι έγινε θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμού.
Οι γυναίκες αποτελούν το 11% του έμψυχου δυναμικού της Μπούντεσβερ, από τον στρατό.
Η έρευνα αυτή διεξήχθη από το Κέντρο Στρατιωτικής Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών της Μπούντεσβερ το 2011, με ένα δείγμα 1.771 ανδρών και 3.058 γυναικών.
ΟΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου