Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Νέα Σύσκεψη για τη Διοργάνωση Πανελλαδικά "Ημέρας Αντιπολεμικής-Αντιμιλιταριστικής Δράσης" στις 17/04 ενάντια στην Αύξηση Θητείας και Πολεμοκαπηλείας

Μετά από μια εβδομάδα πετυχημένων κινητοποιήσεων που κορυφώθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μπορούμε να πούμε θαρρετά ότι ο φόβος έχει αρχίσει να αλλάζει στρατόπεδο! Όμορφες μέρες έρχονται μπροστά μας και το κίνημα πρέπει να εξοπλιστεί και να τα βάλει με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί με μανία να εφαρμόσει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο στρωμένο έδαφος που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι και το Αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να αναπτύξει νέες δράσεις που θα στοχοποιήσουν τις επιλογές της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση της θητείας, να σκορπά δισεκατομμύρια για αεροπλάνα και φρεγάτες, να προσλαμβάνει χιλιάδες μισθοφόρους αντί για υγειονομικούς. 
Πρέπει να μπει ξανά στην ατζέντα της λαϊκής πάλης το ζήτημα της ειρήνης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην περιοχή, που περνάει μέσα από το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής, των αδηφάγων ορέξεων της ελληνικής αστικής τάξης να γίνει ο τοπικό τοποτηρητής του ΝΑΤΟ και να πάρει μεγάλο κομμάτι στο μοίρασμα της πίτας των ενεργειακών κοιτασμάτων, των ενεργειακών και εμπορικών ροών. 
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ίσα ίσα που τους ενώνει ο κοινός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα μέτρα που θυσιάζουν στο βωμό των επικίνδυνων ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, όπως είναι ο ελληνοτουρκικός, βασικές κοινωνικές ανάγκες για δημόσια υγεία, παιδεία, για επιδόματα στήριξης σε καιρό πανδημίας, κ.οκ.

Με βάση τα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/3 μια πρώτη πετυχημένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων από εργασιακούς και νεολαιίστικους χώρους.
Αποφασίστηκε η διοργάνωση νέας πιο πλατιάς σύσκεψης, με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες πανελλαδικά, που θα αναλάβει να οργανώσει μια πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στην αύξηση θητείας, τα πολυδάπανα εξοπλιστικά και την γενικότερη στρατιωτικοποίηση, στις 17/4. 
Ένα Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό συλλαλητήριο και μέρα Πανελλαδικής Αντιπολεμικής Δράσης με κέντρο την αύξηση της θητείας, που θα βάζει όμως το στόχαστρο συνολικά τις υπέρογκες δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, την πρόσληψη χιλιάδων μισθοφόρων και που γενικά στοχεύει στην πολεμική ετοιμότητα του Ελληνικού Στρατού, στην διασφάλιση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, της ελληνικής αστικής τάξης και των ξένων καπιταλιστών και υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση της θητείας και πρέπει πιάνοντας το νήμα από την αντίστοιχη Αντιπολεμική Κινητοποίηση του Οκτωβρίου να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει την επίθεση στην νεολαία και σε αυτό το επίπεδο.
Καλούμε σε Διαδικτυακή Σύσκεψη την Κυριακή 21/3 στις 19:30 για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλα τα παραπάνω!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου