Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Τι έχουν να πουν οι Ομοσπονδίες Στρατιωτικών ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ για την Αυτοκτονία του 23χρονου φαντάρου στο ΚΕΤΧ Πάτρας και τα βυσματικά στρατόπεδα

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΕΣ ΚΑΙ ΠΟΜΕΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΒΥΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΥΠΟΥ ΚΕΤΧ;
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλεί τις Ενώσεις Στρατιωτικών να πάρουν θέση για το ζήτημα της αυτοκτονίας του συνάδελφου φαντάρου. 
Τις καλεί να πάψουν να σιωπούν και να μιλήσουν για τα σκληρά καψόνια και τις αυθαιρεσίες που για άλλη μία φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας με μοιραίο πια αποτέλεσμα. 
Να αναλάβουν δράση για τον περιορισμό τους. 
Να πάψουν επιτελούς να βλέπουν τα δικαιώματα των φαντάρων ως κίνδυνο για τα δικά τους προνόμια και συμφέροντα, για φθηνές παροχές σε Λέσχες, Κατασκηνώσεις και Πρατήρια. 
Να καταλάβουν ότι όποιος συμπεριφέρεται άσχημα σε φαντάρο παραβιάζοντας τον πειθαρχικό κώδικα και τους νόμους πρέπει να τιμωρείται και όχι να απολαμβάνει της συγκάλυψης.

Κυρίως όμως καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των στρατιωτικών να σταματήσουν την ένοχη σιωπή που ενισχύει τη βυσματοκρατία και τις άθλιες πελατειακές σχέσεις, κρυβόμενοι πίσω από το Αμετάθετο και τα συνδικαλιστικά τους προνόμια. 
Μία χυδαία πρακτική που επί χρόνια ενισχύει το καθεστώς αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας βολεμένων στελεχών που απολαμβάνουν και αυτά, παρότι δεν φέρουν συνδικαλιστική ιδιότητα, προνόμια και πολυετείς τοποθετήσεις σε κεντρικά στρατόπεδα, δημιουργώντας πελατεία και αυλές κολλητών, στελεχών και οπλιτών που είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη κακομεταχείριση όχι μόνο φαντάρων αλλά και στελεχών. 
Να αδιαφορήσουν για τα ψηφαλάκια των βολεμένων και των βασανιστών των στρατιωτών και να αρνηθούν να στηριχθούν σε αυτά, πόσο μάλλον κάθε μορφή παρέμβασης σε πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες προκειμένου να πέσουν στα μαλακά υποστηρικτές τους που ασχημόνησαν σε βάρος στρατιωτών. 
Αλήθεια έχουν συμβεί τέτοιες παρεμβάσεις από συνδικαλιστές και μη; 
Τι εικόνα έχουν οι Ενώσεις; 
Πως θα αντιδρούσαν αν τυχόν μάθαιναν ότι μέλος τους συμμετέχει σε τέτοιες αθέμιτες παρεμβάσεις; 
Πάρτε επιτέλους θέση για όλα αυτά αλλά κυρίως για την αυτοκτονία!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου