Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Κοροϊδεύουν τους Φαντάρους των ΣΤ ΕΣΣΟ 2020 και Α ΕΣΣΟ 2021 και τους κόβουν τις Άδειες Ορκωμοσίας-Στηρίξτε την Πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνάδελφοι το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας έκοψαν τις Άδειες Ορκωμοσίας και τις περιόρισαν στις τέσσερις (4) μέρες. 
Αυτό είναι το Σήμα που έστειλαν πρόσφατα. Επίσημα αναφέρεται στους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαρτίου, αλλά ουσιαστικά αφορά όλους καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους Διοικητές να προφασίζονται υπηρεσιακούς λόγους για να δίνουν ΜΟΝΟ τις (4) μέρες.
Συνάδελφοι, είναι μια άθλια μεθόδευση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που μέσω του Περιορισμού των Αδειών Ορκωμοσίας Αυξάνουν το χρόνο της Στρατιωτικής Θητείας για όλους τους φαντάρους από την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 και μετά.
Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να αντισταθούμε.  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι για το εάν ΟΙ ΕΣΣΟ ΣΤ/2020 και Α/2021 θα απολυθούν 10 μέρες νωρίτερα. 
Κάποιες μονάδες δίνουν άδεια ορκωμοσίας 4 μέρες, άλλες 9 μέρες και άλλες 10 μέρες! 
Έχουν περάσει 5 μήνες και το ΓΕΣ δεν έχει κάνει τίποτα για να διαλευκανθεί η υπόθεση. 
Πρέπει επιτέλους να βγει μια δημόσια ανακοίνωση από το ΓΕΣ για να ισχύει το ίδιο για όλους και όχι κάθε μονάδα ότι νομίζει.
Υπογράφουμε-Απαιτούμε 12 μέρες Άδεια το Πάσχα, 15 μέρες Άδεια Ορκωμοσίας σε όλους τους Φαντάρους

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έλαβε μεγάλη πρωτοβουλία για την συγκέντρωση Υπογραφών συναδέλφων φαντάρων, αλλά και των γονιών σε κείμενο που διατυπώνουμε τις Διεκδικήσεις μας:
Κείμενο υπογραφών για τις άδειες.
Σε μια θητεία εγκλεισμού που μας έχει επιβληθεί δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές από το να στραφούμε στην κοινωνία και να ξανασυστηθούμε. 

Είμαστε οι νέοι πολίτες αυτού του τόπου που κληθήκαμε τον τελευταίο χρόνο να υπηρετήσουμε στο στρατό εν μέσω πανδημίας χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση και υγειονομική πρόβλεψη από το ελληνικό κράτος. Στη μέχρι τώρα στρατιωτική μας θητεία ζούμε μια παρατεταμένη προσπάθεια της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την φυσική και ψυχική μας εξόντωση. 
Όσον αφορά το πρώτο, όλο αυτό το διάστημα τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται, σε κοιτίδες διασποράς του κορωνοϊού στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας (αποσυμφόρηση των μονάδων και των θαλάμων, τεστ, μάσκες, ιχνηλάτηση, αντισηπτικά κλπ.) 
Ιδιαίτερα εμείς οι φαντάροι που μας υποχρεώνουν να ζούμε σε συνθήκες συγχρωτισμού, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την έξαρση των κρουσμάτων μέσα στα στρατόπεδα. Με τα κρούσματα ανάμεσά μας να έχουν εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες οι υπεύθυνοι αρκούνται στο να μας απομονώνουν σε άθλιες συνθήκες (άθλιες εγκαταστάσεις, ελλιπές φαγητό και φροντίδα), με κίνδυνο φυσικά την υγεία μας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, μας έχουν υποχρεώσει σε μια θητεία εγκλεισμού μέσα στα στρατόπεδα. Μας έχουν απαγορεύσει τις εξόδους, μας κόβουν τις άδειες, μας ανακαλούν πίσω στις μονάδες, μας λιώνουν στις υπηρεσίες, στις αγγαρείες, στις ασκήσεις, στα καψώνια και στις τιμωρίες. 
Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε να δούμε τις οικογένειές μας και τον έξω κόσμο πάνω από 100 μέρες και πιο συγκεκριμένα από τα γκρουπ των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, ενώ όσοι μπήκαμε τον Μάρτιο ουσιαστικά δεν πήραμε ούτε μια μέρα άδεια ορκωμοσίας. 
Αυτή η κατάσταση μας έχει προξενήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού πολλοί από εμάς εκδηλώνουμε κρίσεις άγχους, συμπτώματα κόπωσης και κατάθλιψης, με αποκορύφωμα την αυτοκτονία-δολοφονία του συναδέλφου Κεφαλονίτη που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ Πάτρας. 
Ενώ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζει πολύ καλά ότι τα παραπάνω αποτελούν την καθημερινότητά μας στις μονάδες, επιλέγει να μειώσει την πολύτιμη για εμάς Εορταστική άδεια του Πάσχα σε μόνο 8 μέρες, αυξάνοντας έτσι έμμεσα τη θητεία μας, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα των Αδειών Ορκωμοσίας, οι οποίες από (15) μέρες έγιναν (4), που δεν αντιστοιχούν ούτε στις Εξόδους που δεν έδωσαν στους Νεοσύλλεκτους λόγω Κορονοιού! 

Σε ένα στρατό, όπου από την πρώτη μέρα κατάταξης, μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους, πιόνια των υψηλόβαθμων που κάνουν καριέρες, μας εμπλέκει στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες, στον νέο Ψυχρό Πόλεμο των ιμπεριαλιστών, και στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που μας κόβουν την τελευταία μας ελπίδα για μια ανάσα ελευθερίας. 
Γιατί η επίθεση που δεχόμαστε μέσα στο στρατό δεν είναι κάτι διαφορετικό από μια πτυχή της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε ως νεολαία από τους κυβερνώντες. 
Γιατί μας θέλουν φοβισμένους, φιμωμένους, ανίδεους, υποταγμένους και πειθήνιους στα σχέδιά τους για την κερδοφορία των λίγων σε βάρος των πολλών. 
Μας θέλουν να παλεύουμε μέσα στην εργασιακή ζούγκλα της ανεργίας, του 500άρικου, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, του 10ώρου, του αποκλεισμού από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. 
Μας ταΐζουν με εθνικισμό και αντιτουρκισμό, όπως κάνουν οι αντίστοιχοι κυβερνώντες της Τουρκίας στη νεολαία της χώρας τους, για να μας προετοιμάσουν να αλληλοσκοτωθούμε, με σκοπό τη διαφύλαξη των εμπορικών τους δρόμων, των πετρελαίων και των κερδών τους.

Και όλα αυτά γιατί μας φοβούνται. Μας χτυπούν στις πλατείες, μας στοχοποιούν για τη διασπορά του κορωνοϊού, μας χτυπούν στις διαδηλώσεις μας, μας περιορίζουν τις ελευθερίες μας γιατί φοβούνται ότι το μόνο που μπορεί να χαλάσει τα σχέδιά τους είμαστε εμείς. 
Οφείλουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. 
Ως φαντάροι πρέπει ενωμένοι να βγούμε μπροστά μαζί με τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και να διεκδικήσουμε τις ανάσες ελευθερίες μας.
Να δοθεί ολόκληρη η εορταστική άδεια του Πάσχα, τουλάχιστον 12 Μέρες, να γίνουν τα απαραίτητα τεστ πριν πάμε στις οικογένειές μας και να μετακινηθούμε με έξοδα του στρατού.
- Να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση για αύξηση της θητείας.
- Απαιτούμε 15 Μέρες Άδεια Ορκωμοσίας για όλους τους Φαντάρους.
- Να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για αποσυμφόρηση των μονάδων και για προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου