ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Νομίζουμε ότι από την παρακάτω παρέμβαση περιγράφεται όλη η ουσία των αμερικανικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια
Που επιδιώκουν καταρχήν να "πετάξουν" την Ρωσία από τη Βαλκανική χερσόνησο
Επίσης, να κλείσουν το δρόμο στην Κίνα
Και ο λογαριασμός για όλα αυτά πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καλείται να εντάξει τα διεφθαρμένα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων
Και φυσικά το ελληνικό αστικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο ατζέντη για την είσοδο τους στην ΕΕ και διοργανωτή των στρατιωτικών τους δυνάμεων ώστε να πιάσουν τα Νατοϊκά στάνταρ!
Διαβάζουμε:
Την εκτίμηση πως βασικός στόχος τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Ευρώπης είναι η να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Matthew Palmer, Αν. Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Miroslav Lajčák, Ειδικός Εντεταλμένος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.
Ο Miroslav Lajčák, ανέφερε πως η EE έδωσε μια υπόσχεση στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πριν από 18 χρόνια, για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ωστόσο μέχρι τώρα μόνο η Κροατία έχει ενταχθεί, ενώ οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ξεκαθάρισε πώς πρέπει να υπάρξει πιο στενή σχέση ΗΠΑ –ΕΕ προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε η αξιοπιστία της ΕΕ στους πολίτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα να βρίσκουν χώρο «τρίτα μέρη» που προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους δυσκολεύοντας το διάλογο. Επιπρόσθετα, τόνισε πώς είναι σημαντικό να πείσουμε τους πολίτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων πως ο διάλογος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις χώρες τους, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, τη σταθερότητα και θα δημιουργηθεί σαφής πρόοδος στην ποιότητα της καθημερινότητά τους.
Αναφερόμενος στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, είπε πως υπάρχει δέσμευση από τους ηγέτες Σερβίας και Κοσόβου και ότι μέσα στον Ιούνιο θα λάβει χώρα, η πρώτη τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Ο Matthew Palmer με τη σειρά του χαρακτήρισε τα Δυτικά Βαλκάνια ως έναν πολύ περίπλοκο μέρος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει στην ένταξη των χωρών στην ΕΕ και θέλουν ηρεμία και σταθερότητα.
«Αυτό που θα θέλαμε είναι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να είναι ισχυρές, να αναπτύσσονται και να ενσωματώνονται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Αυτό σημαίνει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ένταξη στο ΝΑΤΟ για όλους εκείνους που λαμβάνουν αυτήν την απόφαση και φιλοδοξούν να γίνουν μέλη».
Εκτίμησε πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και θα πρέπει να γίνουν σκληροί συμβιβασμοί για να βρεθεί λύση στο διάλογο Σερβίας – Κοσόβου.
Τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν το διάλογο Πρίστινα – Βελιγραδίου και θέλουν να βρεθεί μια βιώσιμη λύση καθώς και το γεγονός πως οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη νέα κυβέρνηση του Κοσόβου να δώσει προτεραιότητα στον διάλογο με τη Σερβία.
Ο Palmer τόνισε πως οι προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας είναι σημαντικές και η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία διαλόγου υπό την ηγεσία της ΕΕ και το έργο του Miroslav Lajcak ως Ειδικού Εντεταλμένου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλείνοντας τόνισε πως «εάν υπάρξει εξομάλυνση και συμφιλίωση Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, θα έλεγα ότι αυτό είναι καλό για όλους στην περιοχή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου